Discutii generale despre carcase

De Craciunul trecut am ajutat un prieten cu un upgrade un pic mai serios. Fondurile au fost insa limitate asa ca nu am putut sa iau si o carcasa mai decenta. Pe moment sistemul lui functioneaza in acesta carcasa. Are cam 5 ventilatoare majoritatea de 80mm. Ma gandeam sa il ajut cu un upgrade la carcasa, pana in 3 milioane (poate foarte putin peste). Mi-au atras atentia Lian Li PC-K7B si Antec Three Hundred. Prima imi place ca are presiune pozitiva si ar trebui sa reduca simtitor praful acumulat dar are sertarasul pt harduri care afecteaza fluxul de aer iar a doua desi bine racita poate pune probleme din cauza sursei Spire Jewel 380W care are un cablu de alimentare al placii de baza cam scurt (e un model mai vechi, necromat dupa cum vedeti in poze). La aceste carcase nu stiu cum se poate face wire managementul.

Daca as mai fi gasit un Antec SLK 3000B l-as fi luat, idealul meu de carcasa fiind acel model (ok daca avea un ventilator ce sa scoata aerul cald acumulat in partea centrala a capacului carcasei intre unitatea optica si sursa era chiar mai bine).

Anyway am observat o noua aparitie de la Spire modelul Spire Draconian SP-7609B. Are un pret mai redus si seamna oarecum cu un "poor man Antec SLK 3000B" de la Spire. Hagi Tudose din mine se bucura de pretul redus dar ma ingrijoreaza eventuale probleme ascunse. Poate Cosmin ne da mai multe detalii despre calitatile si defectele acestei carcase.

Stiu ca seamana a thread pt rubrica "Ce sa cumpar" dar cred ca sunt mai multi oameni care sunt interesati de o discutie legata de Spire Draconian SP-7609B.
 
Inca nu a ajuns pe la mine nici un Draconian, dar stiu tabla de la un alt model, este absolut OK, nu stiu ce as alege intre asta si SLK3000B... adica de pe o parte Spire e urata cu spume :smile:D) iar de pe alta parte Antec-ul are capacul ala care devine foarte enervant dupa un timp - evident ambele aprecieri sunt strict personale.

P.S. Interesante aprecierile din primul link, cum ca problemele de wire-management s-ar datora carcasei si fan controllerului. Pai sa-ti arat ce sisteme fac la firma in carcase Delux cu spatiu mult mai mic, iar acasa am exact acel model de fan controler care mi se pare ca-mi simplifica foarte mult treaba. :smile:
 
P.S. Interesante aprecierile din primul link, cum ca problemele de wire-management s-ar datora carcasei si fan controllerului. Pai sa-ti arat ce sisteme fac la firma in carcase Delux cu spatiu mult mai mic, iar acasa am exact acel model de fan controler care mi se pare ca-mi simplifica foarte mult treaba. :smile:

OK, recunosc ca am zis asta cand am postat in acel thread ca sa gasesc o scuza pt antitalentul meu la wire management. Linkul de pe acel forum l-am dat pt poze, ca nu cumva sa ii recomandati o carcasa de o calitate inferioara fata de cea initiala.
 
Oricum o carcasa "adevarata" nu poate sa strice, daca tot reface wire-managementu' dar totusi nu as merge pe Spire pentru ca nu are loc pe spate pentru a ascunde fire - adica sub placa de baza cum ar veni, sunt prea apropiate tablele. Eu as alege Lian-Li sau Antec 300, daca reusesti sa-l convingi sa dea banii aia pe o carcasa...
 
Mie nu-mi plac carcasele de aluminiu, deci foarte uşoare, din considerente de silenţiozitate (vibraţii, transmiterea sunetului etc.) Pe de altă parte, nici Three Hundred nu a prea fost gîndit pentru silenţiozitate.

Dpdv al răcirii, aş merge pe Three Hundred, pentru sursa plasată jos şi cuşca hardurilor care nu obstrucţionează fluxul, în primul rînd. Dar cam exagerează cu ventilatoarele.

Un Antec NSK6000 cred că ar fi fost ideal în acest caz, din păcate nu se găseşte fără sursă (NSK6580), care-i propulsează preţul la 500+.

Şi eu aş avea aceeaşi dilemă dacă ar fi să caut o carcasă azi. Nimic ca lumea în zona 300 de lei. Poate NSK4000II dar nu e acelaşi lucru.
 
A incercat cineva wire management pe Lian Li PC-K7B ?

La prima vedere pare cam micuta pentru asa ceva dar eu nu ma pricep la treaba asta asa ca ii rog pe cei mai priceputi ca mine sa posteze despre acest subiect.
 
Pentru unii (inclusiv /je) acest lucru reprezinta un avantaj; uite ce se poate face intr-o carcasa chiar mai mica la dimensiuni... o carcasa mare ma incurca, nu glumesc. :smile:
 
Multumesc tuturor pt ajutor. Cosmin, daca iti trece prin mana Spire Draconian SP-7609B te rog nu ezita sa ne impartasesti parerea ta despre ea.
 
Stie cineva daca Lian Li PC-K7B poate fi folosita cu surse cu ventilatoare de 120mm ?
In poze nu pot sa vad daca exista gauri pentru tabla de jos a suportului pt sursa.
 
Îşi face, io de ce crezi că am cont pe cg, ca să scriu zilnic? (da, şi pe mine mă enervează stilul, da' asta e)
 
Multumesc miahi si burebista. O sa fie plasata o sursa Spire Jewel 380W in ea si eram ingrijorat ca ar putea fi astupata o parte a ventilatorului sursei de catre suport.
 
Uh, mă uitasem pe site-ul lor, dar n-am căutat destul de bine. Yap, dă-le un semn. La prima vedere e super carcasă la super preţ. Posibil să ştie deja, s-a mai întrebat şi pe forum la garaj.
 
Back
Top