Discutii generale despre carcase

Desi imi place mult SLK3000B are totusi o belea pentru cine nu se omoara dupa dat gauri:montarea ventilatorului frontal.

Aici e explicata situatia la care ma refer.

Burebista ai incercat vreodata sa montezi un ventilator in locasul din fata ?

Eu o fiu nevoit sa dau de situatia asta, tinand cont de te faptul ca atunci cand iau carcasa de la It Direct o sa iau si un Antec Tricool DBB care o sa fie montat partea din fata a carcasei.

Cosmin, problema cu capacul ma deranjeaza si pe mine chiar daca nu asa de mult. Personal as fi preferat sa fie fara capac.

In afara de faptul ca racirea carcasei este mai buna mai exista un motiv petru care insist sa am 2 ventilatoare de 120. Cu cat presiunea din carcasa este cat mai mare cu atat mai putin aer (si in consecinta praf) va fi tentat sa intre prin alte parti decat prin fata carcasei (nu ma deranjeaza sa curat doar un filtru des).


Just thinking:
Oare pe turatie mica/medie intra suficient aer prin fata ca sa acopar cu ceva fanta din fata de dedesubt ?
 
Ventilatorul din lacasul fata se monteaza in 3 secunde, are un suport special de plastic in care intra si iese foarte usor. Nu inteleg care e problema cu montatul de ventilator in fata, poate imi scapa mie ceva. :hmm:
 
Din linkul anterior mentionat:
Not everything is rosy, however. Antec has chosen the same plastic fan mounting bracket of the original AMB. The mounting holes for this bracket are in a non-standard location, so mounting a fan directly to the case (using regular fan screws or some type of isolating technique) requires the user to drill new mounting holes slightly inboard of the existing holes.
In caz ca trebuie sa montez direct coolerul. O sa mai fie scos ventilatorul pt curatare de praf si plasticul nu e faimos pentru calitatea lui. Ma gandesc daca o sa mai retina suportul ala de plastic ventilatorul dupa mai multe etape de pus/scos.
 
Foarte ciudat ce spun aia acolo, eu am vazut la un amic un ventilator de 120mm pus acolo si parea sa stea fix in mecanismul cu care a venit carcasa. Nu stiu ce sa spun mai mult de atat... daca vrei sa dai jos grila aia de plastic si sa montezi coolerul direct de metal nu o sa poti, asta e clar, dar nu vad de ce ai vrea sa faci asta.

Plasticul ala va tine la foarte multe montari, e relativ elastic.
 
Intre timp au revizuit gaurile alea şi nu mai e nicio problemă la montatul fan-ului fără acel suport de plastic.

Eu am pus o data de curiozitate un fan în faţă şi mi-a luat mai puţin decât lui Cosmin, aprox. 2 secunde juma'. :biggrin:

Aia cu capacul frontal am rezolvat-o elegant că uitasem de Wake on keyboard/mouse...
 
Un monstru peste care am dat intamplator: Zalman Fatal1ty FC ZE 1.
Oare exista o legatura oficiala intre Abit si Zalman pentru aceasta carcasa ?

Ce ma cam mira este faptul ca in aceasta carcasa se foloseste doar un cooler de 120mm. Ce parere aveti de carcasa asta ?

PS: E greu de gasit un review in engleza la ea.

LE: Mea culpa. Trebuia sa caut numai in engleza. :smile:
 
Eu recunosc cinstit ca orice carcasa care trece de ~250 lei ma lasa rece (singura exceptie e Antec Solo).

In definitiv e doar o gramada de fiare/aluminiu plus ceva plasticaraie.

Atita vreme cit nu esti hardcore OC-er sau maniac cu jocurile ca sa ai ceva de genul 2xX1900XTX si sa-ti crape buza dupa o racire supradimensionata nu vad niciun motiv rezonabil ca sa dai o caruta de bani pe genul asta de carcasa. Sau chiar si pe Lian Li.

Si nu, nu sunt avar, de obicei daca-mi doresc cu ardoare ceva mai devreme sau mai tirziu o sa intre in posesia mea, e vorba doar de pastrarea unui raport supraunitar intre functionalitate si pret.
 
Green Planet, te rog să-ţi argumentezi afirmaţia şi să ne explici ce anume te-a determinat să devii copleşit de calitatea acelei carcase.
 
Originally posted by Green Planet
Eu sunt, literalmente, copleşit de calitatea acestei carcase !

Puţin înainte de anul nou am avut ocazia să fiu invitat la cineva. Cum şi acest „cineva” este pasionat de IT, prima oprire am făcut-o la colţul cu... maimuţe ! Şi atunci am văzut, pentru prima dată "live", în întreaga-i splendoare, carcasa Zalman Fatal1ty. Remarca mea, reluată la începutul acestei motivări, a venit spontan, pentru că mi-am adus aminte de ceva care mi-a tulburat, destul de puternic, simţurile estetice.
Carcasa „respiră” calitate !
În afară de design-ul foarte profesional, aluminiul gros din care este construită îi dă o durată de viaţă extrem de mare şi o face rezistentă la lovituri, sau la urmele de degete. Şi pentru că este vorba despre aluminiu lustruit, carcasa rezistă, la fel de bine, şi la zgârieturi. Şi dacă nu-i de ajuns (şi, atenţie, am vorbit numai despre materialul din care este realizată carcasa!), aflaţi că şi zgomotele nedorite sunt izolate de structura masivă. O să ziceţi că există şi un dezavantaj major la o asemenea construcţie: greutatea. Eu spun că tabla groasă a carcasei este un alt atu: pur şi simplu se comportă ca un „heatsink”, ajutând la disiparea căldurii produsă de componentele din interior !
Ca ergonomie, „maşinăria” de la Zalman suportă puţine reproşuri. Drive-urile de 3,5” se montează foarte uşor, fără şurubăraie sau mecanisme de blocare şmechere. Simplu, dar eficient.
Eu asta am văzut în Zalman Fatal1ty FC-ZE1: o linie desăvârşită, sobră şi performanţe ca ale unui autoturism de clasă superioară.
Este o părere cu nuanţe subiective, veţi spune. Dacă voi aveţi altă părere… foarte bine ! Pot să am şi eu propriile mele afinităţi.
 
Originally posted by Green Planet
Eu spun că tabla groasă a carcasei este un alt atu: pur şi simplu se comportă ca un „heatsink”, ajutând la disiparea căldurii produsă de componentele din interior !
Cucu!
Acu' sincer, presupunind ca nu esti f'un Jiji, ai da caruta aia de bani pe acest Zalman?
Ce m-ar face pe mine sa mai dau 900 lei in plus fata de un Antec Solo? Panoul transparent? Fan-urile colorate? E neagra pe dinauntru? Ca in rest are fix aceeasi functionalitate ca un Solo.
 
Marele defect al acelei huidume (Chieftec) e ca accepta o singura placa de baza. Pacat de compartimentul dedicat sursei (din spatele placii de baza); cineva priceput i-ar putea gasi si o alta utilizare. Proababil vreun roman :biggrin:
 
Last edited:
Referitor la Zalman-ul respectiv... da, si pe mine m-a impresionat, chiar si doar din poze. Cred ca e ceva la mijloc legat de tema coloristica, specifica seriei Fatal1ty. Stiu ca ultimele modele de placi de baza din seria Fatal1ty mi-au placut, dar aici numai din cauza temei coloristice, fara vreo legatura cu funtionalitatea.

Nu mi-as cumpara asa ceva, pentru ca nu-i pe gustul meu... dar in nici un caz nu pot spune ca-i urata sau kitsch. Si BTW, aluminiul gros rulz!
 
Rulz si anti-ecologic. Nu exista o norma europeana privind cantitatea de metal (la carcase si alte d'astea) sau ceva de genul? Altfel nu imi explic de ce, de la o vreme, carasele de server Intel vin cu o tabla care mai ca aduce a "chinezarie".
 
Mi-am luat si eu azi un Antec SLK 3000B. In afara unor probleme cu transportul caracasei acasa, (ii multumesc si imi cer scuze unui anumit forumist ca l-am tot grabit dar nu a depins treaba de mine) sunt incantat de ea.

Am pus ambele ventilatoare la maxim sa vad cum se aude. E putintel mai zgomotos ca vechea combinatie de 80mm 2500 rpm fata + 80mm 3000 rpm spate dar fluxul de aer e puternic si o sa fie util vara ce vine. In noua carcasa unitatea optica nu imi mai transmite vibratia carcasei. Cel mai rentabil mod de racire mi se pare medium pe ambele ventilatoare.

Acum imi dau seama de zgomotul produs de coolerul boxed al procesorului. :biggrin:

Multumesc celor ce m-au ajutat cu sfaturi despre carcase.
 
Ambele ventilatoare? Il stiu pe cel de 120 mm din spate (la care nu e nevoie nici vara de turatii mai inalte, Low e suficient), care e al doilea? Cumva o risnita pe slotul PCI? O sa aspire tot praful din casa prin grila laterala inferioara :frown:
 
De fapt e un Antec Tricool DBB 120mm pus in locasul in fata al carcasei.


LE:
Am testat temperaturile setand ventilatoarele de la carcasa pe Low, Medium si High.

Low: 32 carcasa, 44 procesor.

Medium: 29 carcasa, 42 procesor.

High: 28 carcasa, 40 procesor.

Acum am 36 la procesor si 30 in carcasa folosind sistemul la browsing si IM. Ventilatoarele sunt setate pe Low.

Am masurat temperaturile de la procesor folosind temperatura indicata de dioda procesorului si am incalzit cam jumate de ora cu Prime 95. Temperatura din camera e 27 de grade.
 
Last edited:
Back
Top