Discutii generale despre carcase

Din pacate acea carcasa de la Zalman e plina de heatpipe a caror pozitie nu se prea poate modifica prea mult, asa ca era cam dedicata unui anume socket. Asta pe noi ne cam doare la buzunare.
 
Pai si astalalta ce e? Un proof of concept pt AMD Trinity care e cam tot un "anume socket". Same shit doar cu vreo 8-9 ani de progres intre ele.
 
Si asta-i corect.
Totusi nici acel Zalman nu a fost inovativ, chiar si la vremea respectiva exista un concept asemanator cu cel al AMD-ului din ziua de azi de la VIA, care se vindea sub forma unei carcase speciale, placa de baza cu procesorul lipit si restul se putea adauga/modifica.
 
Oricum concluzia e ca mai au putin de lucru pana sa ajunga la o solutie "generica", desi studiaza problema de ceva ani incoace.:biggrin:
 
Si piata care cere asa ceva este mult prea mica pentru un astfel de proiect, asta e clar. Zalman costa cam mult, sume de genul ala nu sunt dispus sa investesc... decat in scule audio. :goofy:
 
Revin la o idee mai veche. Chiar acum mă holb la o carcasă Delux M198, da' serios că nu-mi inspiră încredere sursa aia.

Ceva sugestii în 100-150 lei? Sursă am, deci preferabil cu ceva ATX. :goofy:


PS: probabil fără x1900, o să pun un pitic xX1300 sau chiar 5450/6450 dacă găsesc la "ofertă".
 
Last edited by a moderator:
La acele Delux tabla a devenit transparenta intre timp, cred ca s-ar deforma si de la monitorul pus deasupra. Sursa merge pentru un sistem HTPC cu consum corespunzator, adica maxim 100W, hai 150W peak, dar in timp se duc dracu' condensatorii chinezesti, deci necesita revizii periodice. O carcasa putin mai mare dar mult mai bine legata este Zalman T1 (sau Zalman T2 daca preferi o alta varianta de front panel) care in plus suporta si surse ATX normale. Dealtfel sunt sanse mari sa trec si eu la aceasta carcasa cand imi fac upgrade la PC, pentru ca nu mai am nevoie de MB ATX de cand am renuntat la placa de sunet interna si as prefera o carcasa mai mica sub masa.
 
Exact asta am observat și eu mânuind-o pe aici, e la fel de groasă ca staniolul. :biggrin: Plus ventilație zero, pe lângă că vine cu locașe mici, acum nici nu mai are ventilatoare.

Miștocuț Zalman. Ideea e că vreau să o așez pe orizontală, optic nu pun (nu cred, am un IDE pe aici, dar nu are rost), configurația e E6700 cu un mic OC, Ninja Mini, ceva RAM, placa AsRock G31 și poate una din plăcile video scrise mai sus. Și un Horizon cocoțat deasupra.
Ah, și neapărat fără ușă. Este sau nu există? :tongue:
 
Si cine te retine s-o culci la orizontala? Ventilatia prin masca frontala nu se face prin laterale, cred ca doar gaurile de sus le astupi cu monitorul, poti renunta linistit la ventilatia respectiva.
 
Si cine te retine s-o culci la orizontala? Ventilatia prin masca frontala nu se face prin laterale, cred ca doar gaurile de sus le astupi cu monitorul, poti renunta linistit la ventilatia respectiva.
Chiar nimic. Am şi ceva picioruşe din cauciuc pe aici pe undeva, ca să nu o aşez direct cu tabla pe birou. :wink:
Deşi sunt convins că e mai bine închegată decât restu'... neah, nu mă prea încântă.


PS: ... dar Fractal Core 1000? Sau mă întind prea mult? :biggrin:
 
Stii care-i marea inventie la acel Zalman? Au facut-o mai putin adanca, iar asta ar trebui sa se simta foarte bine daca vrei s-o tii pe monitor. Carcasele mATX cu layout clasic, cum e Fractal Core 1000 este mult mai adanca si in cazul plasarii pe birou o sa cam stai cu unitatea infipta in tastatura. Faptul ca e mai scunda nu ajuta cu nimic in cazul tau, in laterale sigur ai loc destul.
 
La asta mă gândeam și eu, chiar urmează să iau ruleta să văd cât are FD Core 1000 și să văd cum stau cu spațiul pe birou. :biggrin:
 
Back
Top