Discutii generale despre carcase

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Deci suntem de acord ca gusturile pot diferi destul de mult de la o persoana la alta :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Nu e rau deloc :smile: Sa scoata un model cu un singur drive bay de 5.25", eventual si ala demontabil, si o sa iasa cea mai aerisita carcasa cu putinta. Sau sa inlocuiasca cele 2 drive bays de 5.25" cu 4 sau 5 de 3.5" verticale, iese un NAS dragut.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,245
Eu nu înțeleg de ce se mai nou carcasele sunt atât de late, chiar dacă sunt mini ITX. Pare să fie mult spațiu irosit.

Prodgy-ul ăla ocupă 93% din volumul pe care-l ocupă carcasa mea, care e full ATX și cu 3 bay-uri de 5.25".
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,245
Da, am văzut pozele. Au pus placa de bază orizontal. Adică mai greu de montat (nu vezi placa de sus când pui șuruburile), acces mai greu la componente (trebuie să scoți tot ca să ai acces la o memorie, dacă n-ai mâini fine și posibil o oglindă). Sunt curios cum arată un wire management în carcasa aia fără o sursă modulară. Probabil mai bine decât în a mea cu sursă modulară, dar la a mea nu se poate scoate panoul din spate (și nici eu nu mi-am dat chiar așa interesul).

Cred că ăsta e cel mai aerisit wire management pe care l-am avut până acum, cu sursă modulară și scăpat de unitatea optică. S-ar putea și mai bine dacă aș pune HDD-ul la locul lui, dar stă mai bine în vibes.
IMG_0453_small.jpg

PS: da, airflow-ul nu e chiar standard, dar e cel mai bun rezultat de până acum.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,367
Actualul meu sistem arata cam asa cu tot cu fan controller, optical drive si rack intern pentru HDD backup. :biggrin:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,973
Există ceva de tipul port replicatorului pentru carcase desktop? Voi ce soluții aveți pentru mățăraia de la computer la birou? (dacă unitatea este sub birou)

Am încercat wire wrapping dar este dezastru dacă vrei să mai schimbi un cablu/schimbi placa de bază/se "scurtează" efectiv unele cabluri iar altele mai lungi sunt enervante. De asemenea, care este soluția pentru a face să funcționeze porturile frontale ale unei carcase cu Xonarele? Am încercat atât conectorul de carcasă marcat HD Audio cât și cel marcat Realtek și nici unul nu funcționează, până la urmă am un prelungitor stereo care este pe birou în care bag alternativ căști sau boxe...

Ca să exemplific, asta am acum sub birou, iar pe birou am un hub USB cu 13 porturi (insuficiente), boxele și 2 monitoare (avut 3 și o să revin la 3 când bugetul va mai permite un IPS). Tot ce este periferic tip mouse/tastatură intră în respectivul hub, iar pentru eSATA trebuie să mă joc de-a caiboii și indsmenii pe sub birou.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,245
Zic să mai scapi de prostiile de pe-acolo :smile:.

Eu am outsoursat UPS, imprimantă şi alte chestii (esata, unitate optică, TV tuner) pe NAS-ul din dulap. Tastatură bluetooth, deci scăpat de un fir, mouse wireless, deci scăpat de alt fir, mai rămân doar cablurile de la monitoare şi căşti + un cablu USB către hub-urile din monitoare. Nu folosesc multe device-uri USB, aşa că e simplu.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,285
Pontul 1: mută de sub masă cutiile neesențiale ce pot funcționa și-n altă parte. De exemplu, UPS-ul poate fi într-un colț discret, și de la el alimentezi priza multiplă pentru toate componentele PC-ului de la masă. Switch-ul de rețea, routerul wireless, toate astea pot fi mutate într-un loc mai discret.

Pontul 2: folosește șoricei din plastic din belșug ca să scurtezi/aduni fiecare cablu până la lungimea necesară, apoi prinde mănunchiurile împreună.

Pontul 3: prinde priza multiplă de una din ramele metalice ale mesei în așa fel încât cablurile de alimentare să fie strânse la lungimea minim necesară și suspendate în afara câmpului vizual, nu să stea pe jos și să adune dust bunnies.

Pontul 4: poți avea cabluri trase pentru eSATA, câteva USB-uri, etc. până în laterala mesei, și prinse cumva ca să fie la îndemână dar să nu stea grămadă pe birou. N-ai de ce să te bagi pe sub birou de câte ori îți trebuie acces la un eSATA.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,973
Dacă mă apuc să înșir câte chestii USB folosesc m-apucă iarna iar huburile din monitoare se deconectează când sting monitorul. Ideea este că majoritatea cablurilor nu am cum să le outsource-ui - sunt VGA/DP/DVI/HDMI care duc la monitoare dacă mut PS3-ul și ambele "cutii" funcționează majoritatea timpului. Tastatură bluetooth nu merci, lag-ul este inacceptabil la fel și mouse-ul (am vreo 5-6 mouși pe care-i folosesc prin rotație în funcție de ce mă joc, dar de asta se ocupă HUBul).

Șoriceii din plastic sunt meh, dacă vreau să scot/schimb un cablu trebuie să-i scot pe toți și risc să ciupesc vreun cablu :biggrin: Cablurile scoase pe masă, chiar prinse de birou, nu sunt o soluție, de-aia întrebam de port replicator stuff. Nu am unde altundeva să pun UPSul, deja este totul îngrămădit într-un colț (dincolo de unitatea neagră este peretele), deci deja este un colț discret. Priza aia multiplă este de fapt două :biggrin: mai este una care nu se vede.

Mă termină psihic puzderia de porturi de pe spatele plăcii de bază, nu era mai simplu un conector universal și mutat toate porturile respective pe birou? :mad:

Era pe undeva un tip de-și adunase toate chestiile într-un dulap datacenter-type, dar nu pot găsi linkul ăla nici bătut. Ceva cu 7600GS SLI dacă nu mă-nșel, era totul super silențios :smile:

LE: ăsta era, dar nu mai sunt pozele :frown:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,406
Foloseste velcro in loc de soricei. E moale si nu ciupeste nimic nici el nici tu.
 
Top Bottom