Discuţii despre browsere

IE vs. FF vs. Opera vs. Safari
Overall, and taking the performance of the beta versions into consideration, the browser performance rankings are as follows: Firefox and Safari in a clear lead ahead of Opera and finally Internet Explorer. Firefox 3, due in June, promises very good performance and efficient memory usage. No browser used less memory to open multiple sites than the Beta 5 version of Firefox 3, and only a few sites failed to display correctly. Safari and Opera, however, are more likely to exhibit incompatibilities.
via OSnews
 
A apărut Opera Unite. Teoretic are și o parte de file-sharing, web server, photo sharing și media sharing, dar ori nu mă prind eu cum se folosesc ori sunt cam tâmpițele.
- file sharing seamănă vad cu un FTP download (fără upload) cu o viteză a melcului la pătrat - transfer de 80 KB/sec pe rețea Gigabit
- media sharing e un soi de media streaming la formatele built-in - merge un MP3 sau unele filme, dar nimic altceva
- web server - no comment, nu am încercat, nu am nevoie
- photo sharing - asemenea

Cum vi se pare?
 
Ptiu, termita, mi-ai luat vorba din gură.
Ontopic: Nu folosesc Opera, deci nu mi se pare. Partea de web server e posibil să fie interesantă, dar deja Apache mi-e configurat. Poate la următorul reinstall :smile:
 
Eu am ramas fidel Opera 9.27. Ce a fost dupa ea nu m-a mai atras (alte shortcuts, alt mod de vizualizare newsfeed). Pana sa scrie AdrianB1 anti-elogia ma intrebam daca nu merita sa incerc un update.. Acum e clar: Evolutie cu spatele ©
 
Mie la versiunile mai noi îmi plac două lucruri: Speed Dial, care e mai comod decât o listă de favorites și faptul că includ security updates, chestie cu care nu prea e de joacă. În rest nu cred că e vreo diferență semnificativă până la 10.10 și anume Unite care e complet opțional.
 
Eu am ramas fidel Opera 9.27. Ce a fost dupa ea nu m-a mai atras (alte shortcuts, alt mod de vizualizare newsfeed). Pana sa scrie AdrianB1 anti-elogia ma intrebam daca nu merita sa incerc un update.. Acum e clar: Evolutie cu spatele Š
Vezi ca la v9.5 au schimbat motorul JavaScript. Cel nou e mult mai rapid! Am facut upgrade de la 9.27 la 9.6x (ultimul 9.x, nu stiu exact ce versiune) si singurele doua lucruri care m-au deranjat au fost icon-urile A/N de pe barele de butoane si faptul ca fisierele temporare nu mai au extensii - deci adio colorare automata in View Source si adio salvat rapid .flv-uri de pe Youtube.

Vezi ca multe din lucrurile noi sunt configurabile.
Scrie opera:config in bara de adrese. Exista si link spre help daca nu te descurci cu setarile.
 
.FLV-urile sunt fisierele alea mari. Daca te duci sa te uiti in cache imediat dupa terminarea incarcarii filmelor si ordonezi descrescator dupa data, o sa le gasesti in cap de lista.
Ma enerveaza totusi la Opera ca isi schimba shortcut-urile dupa Firefox.
 
Nu e o problemă, e chiar bine pentru că nu inventează fiecare propriile combinații de taste. Inițial și copy/paste avea shortcuts diferite în aplicații diferite (vezi Wordstar) și nu ajuta pe nimeni atâta personalitate.
 
Nu înţeleg tam-tam-ul cu scurtăturile. Există o opţiune să ai scurtături Opera 9.2 compatible.

BTW, habar n-aveam de Opera cache, foloseam tot felul de pluginuri ca să descarc fişiere FLV. :smile:
 
.FLV-urile sunt fisierele alea mari. Daca te duci sa te uiti in cache imediat dupa terminarea incarcarii filmelor si ordonezi descrescator dupa data, o sa le gasesti in cap de lista.
Da, dar asta inseamna 2 operatii in plus din care una cu ridicatul mainii de pe mouse pentru scris ".flv[enter]" la fiecare fisier suspectat a fi .flv. Nu mai este nici rapid, nici ergonomic.
 
Total Commander Multi-rename tool is the answer. Select files, ctrl+M.
PS: numa' n00bii folosesc mouse-ul :tongue:
 
La Firefox cu DownloadHelper este banal sa salvezi orice film, ba chiar ai lista cu toate variantele disponibile; pentru Opera nu exista nici un plugin de genul asta ? Scuzati-mi ignoranta, nici nu stiu daca Opera suporta plugins. :eek:
 

Attachments

  • fire.jpg
    fire.jpg
    122.4 KB · Views: 46
Da, l-am instalat pe un computer și m-a dat pe spate viteza. În benchmarks, cu ochiul liber nu am văzut nici o diferență decât că interfața e mai golașă, dar meniul al naibii de stufos. Și nici acum nu include o unealtă de migrare a setărilor pe alte computere, se pot importa doar bookmarks (on top of ce ai deja pe computerul destinație) și Contacts (dacă folosești). Părțile importante, gen search.ini, speeddial.ini și urlfilter.ini se copiază manual.

Deci, e fantastic de rapid, dar e cam același lucru. Când o să fac upgrade nu din cauza vitezei va fi.
 
Mai baieti am o problema. Azi toata ziua la munca si acu' acasa ma dau cu asta.
Din doua chestii de blocat reclame (filtrul lui original adblock.ini umplut cu asta care blocheaza reclamele direct dar nu le ascunde si am fost nevoit sa-l instalez si p'asta ca sa nu vad spatii goale prin pagina) si tweakuit un pic Content settings/Javascript m-am ales cu echivalentul la AdBlock+ si NoScript din Firefox. :eek:
Viteza de lansare/rulare/incarcare/ce vreti voi este ceva comparativ Ferrari cu Logan, look-ul paginilor e perfect identic cu Firefox-ul asa ca dupa cum va spuneam am o problema, ce ma fac dupa cei multi ani de cind sunt fidel Firefox-ului? :inlove:
 
Back
Top