Discuţii despre browsere

GUI-ul e reglabil (foarte/prea, depinde cum privesti :smile: ), fonturile Microsoft se pot integra usor (majoritatea distributiilor au posibilitatea de a le instala de pe net), iar daca ai o distributie cu suport ClearType - din pacate tehnologia e brevetata de Microsoft, se vad perfect.

Safari mi-a crapat la rulare, asa ca nu l-am incercat prea mult. Are extensii? Daca nu, nu-i dau mari sanse. Mai ales ca intr-un interval de timp relativ acceptabil (maxim 1 an), ar trebui sa vedem Konqueror (care la acel moment va avea acelasi engine cu Safari + 1000 de optiuni KDE-style :smile: ) portat si pe Windows. O sa fie o situatie interesanta :smile:
 
Ha! Am instalat Safari 3 Beta. L-am pornit. Am deschis Google.ro (l-a randat corect). Am scris în căsuţa de căutare "test". Am apăsat Enter. Safari s-a închis fără mesaj de eroare. Cool.
Back to FX. Goodbye Safari.

Later edit: bug-ul cu "test" este repetabil, se închide de fiecare dată. Am deschis google.com (randat prost) şi am căutat "whatever". Rezultatele în ataşament.

LLE: Ultima şansă: gmail! Vedeţi pozele.
 

Attachments

  • Safari-Google.jpg
    Safari-Google.jpg
    198.9 KB · Views: 93
  • safari-gmail.jpg
    safari-gmail.jpg
    74.3 KB · Views: 102
  • safari-gmail2.jpg
    safari-gmail2.jpg
    81.1 KB · Views: 92
E beta, prima versiune care ruleaza si pe Windows. Nu cred ca e cazul sa-l judeci chiar asa de repede, s-ar putea ca ulterior sa te razgandesti :wink:
 
E beta, prima versiune care ruleaza si pe Windows. Nu cred ca e cazul sa-l judeci chiar asa de repede, s-ar putea ca ulterior sa te razgandesti :wink:
E beta 3, e public şi a fost lansat de parcă ar fi nuştiuce mare sculă. Dă-ne voie să avem nişte pretenţii.
 
oblio, strict din punct de vedere al versiunilor, compară un Safari beta 3 cu un Firefox 3 alpha şi spune-mi care se comportă mai bine. Teoretic, un beta trebuie să fie mai stabil, să ai parte de bug-uri rare de tot şi care apar în cazuri ciudate, pe când Safari nu randează corect aproape nici un fel de website; le deschid paralel în Safari şi Firefox şi Safari nu afişează corect o grămadă de content; am încercat chip.ro, xf.ro, hotnews.ro, softpedia, 9am, hi5, last.fm, Google, Microsoft, chiar şi de pe Apple.com lipseşte content în Safari :goofy: Pur şi simplu înlocuieşte cu underscores sau spaţii ceea ce nu poate randa. Nu îl poţi seta să te întrebe unde să salvezi fişiere; nu poţi seta proxy, invariabil se înţepeneşte secunde întregi când deschid orice website, se închide brusc în 20-30% din cazuri când deschid un website. Overall, mi-a lăsat impresia de software portat cu picioarele, incomplet şi pe care nu te poţi baza nicicum. N-aş avea curajul să postez un entry pe un forum, să mă înregistrez pe un website, să fac un download. Poate mai târziu se vor rezolva toate aceste probleme, dar acum i-aş recomanda oricui să îl evite.
 
Mi-e teama ca problema este la tine. Toate siteurile de care zici se incarca si sunt randate OK. Doar ca-mi crapa la unele faze, cum ar fi QuickTime objects :biggrin:
 

Attachments

  • Clipboard-1.jpg
    Clipboard-1.jpg
    150.7 KB · Views: 97
Din pacate problema e la cam multi. Si asta tot nu e un lucru bun pentru Safari, din moment ce orice alt browser merge OK.
Poate s-au grabit un pic cu lansarea, sau trebuia sa il considere inca in stadiu alpha.
 
war4peace, daca e sa fiu mai catolic decat Papa, Phoenix/Firebird/Firefox primele versiuni era probabil mai stabil. Si era saracu' in dezvoltare continua :smile:

Am zis doar sa fim binevoitori, pentru ca prognozele de acum sa nu ne muste in fund peste 1-2 ani, cand e posibil sa votam Safari pe Windows ca browser preferat :smile:

Been there, done that, am decis sa nu ma mai ia gura pe dinainte (nu legat de Safari, dar in chestiuni similare :wink: ).

PigBrother, that was funny :biggrin:
 
Mi-e teama ca problema este la tine. Toate siteurile de care zici se incarca si sunt randate OK. Doar ca-mi crapa la unele faze, cum ar fi QuickTime objects :biggrin:

Problema aceea care e "de la mine" apare pe două sisteme de operare şi 3 calculatoare diferite. OK, să zicem că e o problemă la mine :smile: ...atunci n-ar trebui să apară şi în alte browsere? Cel mult pot spune că e o problemă a lui Safari pe unele sisteme (destul de multe, am căutat prin google şi e plin), ceea ce înseamnă că e o problemă a lui Safari, punct.

Am zis doar sa fim binevoitori, pentru ca prognozele de acum sa nu ne muste in fund peste 1-2 ani, cand e posibil sa votam Safari pe Windows ca browser preferat :smile:

Sunt de acord, cu un amendament: frate, nu lansezi un browser cu surle şi trâmbiţe şi laude ca de bişniţar în piaţă, dacă-ţi crapă pe 50% (procentul e din burtă) din sisteme... Asta mă deranjează; orice companie care îşi prezintă produsul plin de bube ca pe un Holy Graal al respectivei ramuri IT merită un "hai, sictir" scurt.
 
Eu zic ca Apple a obtinut ceea ce si-a dorit. Utilizatori nonApple vorbesc despre Safari. Nu toti vorbesc de bine, dar vorbesc.
 
Uneori there is such a thing as bad publicity. :smile: Eu nu o sa ma ating prea curand de el, nici daca repara problemele.
 
Haute Secure
In short, Haute Secure is a Malware Filter, much like a Phishing or Spam Filter in existing applications. It provides a beautiful (you really have to see it!) interface and toolbar to IE (and soon Firefox) which protects users from incoming malware on a variety of levels, starting from the site level to the execution level. If cnn.com were to be hacked tomorrow with an unreleased exploit that would attempt to download a worm or other malware on visitors’ machines, Haute would be able to detect that, and block the exploit from happening. When this happens, Haute will communicate with its servers and post a notification, so a site becomes known “bad” as users stumble upon it. But Haute doesn’t only rely on its users; it also ships with a very large database of malicious sites out there. Haute is also smart enough to avoid tagging an entire domain as “bad”. Many sites such as MySpace, Yahoo and others can host individual user content, and don’t deserve to be blacklisted due to certain sub-sites. Haute can blacklist only certain parts of a domain, such as a user’s site, and will also tag the site with a warning, to let users know that -some- pages may be dangerous.
Mai multe detalii la Alex Ionescu.
 
A apărut şi Safari 3.0.2, m-a anunţat updater-ul ieri. Deocamdată am remarcat că nu mai crapă când caut "test" cu google :smile:
 
E mai stabil şi la mine, dar îl folosesc foarte rar, că nu îmi place stilul de page rendering.
 
Netscape 9
Ok, vine cu o extensie WeatherBugs (NU, n-am văzut să mă-ntrebe dacă binevoiesc, că sigur zbura), o porcărie care pe deasupra merge şi ca dracu. Curat Bug! Poate trebuie schimbat ceva în config (about:config, da, e prezent) da' cine-şi pierde timpul pentru un plugin de c...
Restart incorporat. Firefox are nevoie de un add-on pentru asta.
Combined Stop/Reload button nu mi-a plăcut, pentru că eşti obişnuit ca butonul Stop să fie acolo...
Compatibilitate cu plugin-urile Firefox. Aproape 100%. După ce-am pus Adblock Plus s-a pierdut pe undeva butonul, l-am pus manual.
Are un checker (nu, nu vorbesc de spelling, are şi de-ala) care corectează adresele introduse greşit, pe baza unor template-uri. La "yehoo.com" nu s-a băgat.
Opţiunile sunt ca la Firefox, dar ceva mai customizabile, deşi chestia asta duce la ceva nepotriviri cu skin-urile Firefox.
disappear.png
Hm, ia uite c-a apărut update la skin-ul Fusion Alternative... Mda, compatibilitate cu Netscape9; la Options - Tabs tot aşa e şi de mers mergea şi înainte.
Evident, motorul pentru Search e implicit netscape, dar se poate schimba.
După instalare m-a întrebat dacă să importe chestiile din Firefox. Ok. N-a importat plugin-urile şi skin-urile, dar în rest a fost ok. Asta până m-am uitat la Passwords Manager: nimic! Păi cum, că merg toate... Odată ce-am dat logout undeva, bye. Se pare că a importat doar cookie-urile.
Nişte mici măsurători de ocupare a memoriei:
- 1 ferestră Netscape cu xf.ro (prima pagină) ocupă la mine 35 MB; Firefox tot 35MB
- 10 ferestre Netscape cu xf.ro 67MB RAM; Firefox tot 67MB
- după ce-am închis 9 din aceste ferestre, Netscape ocupa 47MB; Firefox 50MB
- 10 tab-uri Netscape cu xf ocupă 55MB; 10 tab-uri Firefox 54MB
- după ce-am închis 9 din tab-uri Netscape ocupa 45MB; Firefox tot 45MB
- Netscape are config.trim_on_minimize setat pe true by default (eliberează memoria la minimize); la Firefox nu, dar asta e feature, nu bug (http://kb.mozillazine.org/Memory_Leak)
So, până la urmă, rămânem sau nu la Firefox? E mai bun sau nu?
Nu zic nimic, to each his own... Din ce-am observat:
- porneşte o idee mai greu decât Firefox; posibil pe un C2D să nu se simtă deloc diferenţa
- ocupă tot atâtea resurse (cu diferenţa la config.trim_on_minimize)
- paginile se încarcă la fel; flash-urile merg, java la fel
- bug-uri n-am găsit (plugin-ul cu care vine se poate dezinstala) DAR...
E, aici e problema. Suportul pentru Firefox e f extins la momentul actual, lucru care nu e valabil pentru Netscape. Dacă o să se bazeze pe developerii de Firefox că vor avea grijă să facă lucrurile compatibile şi cu Netscape, nu ştiu dacă e o carte câştigătoare.
To be concluded...
 
Opera 9, este primul browser care trece de testul Acid 2, facând-ul astfel cel mai W3C compliant browser pentru PC. (tehnic primul browser care a trecut testul e Safari, dar nimănui nu-i pasă de MAC-uri :biggrin: )

Pentru cei care nu ştiu, testul Acid 2 a fost creat pentru a permite developer-ilor să testeze cât de îndeaproape respectă browserele lor standardele web.
Informaţii complete despre test şi cum funcţioneaza el, găsiţi aici

Testul arată aşa (adica perfect corect) în Opera 9:
acid2_correct.png


În Firefox 1.5 arată cam aşa:
acid2_FF.png


Iar în IE vă las să descoperiţi singuri, pentru că merită. :biggrin:
Internet Explorer 8 a trecut testul Acid2: http://blogs.msdn.com/ie/archive/2007/12/19/internet-explorer-8-and-acid2-a-milestone.aspx .
 
Last edited by a moderator:
Back
Top