Discuţii despre browsere

Originally posted by Bill
Toată lumea se plânge de Microsoft (şi ăsta e un sport), dar uită comod de vremurile când exact Netscape făcea mult mai urât cu "standardele". E adevărat, pe vremea aceea, majoritatea zealoţilor Firefox, din prezent, erau mici copii (la propriu).

De asemenea pe vremea aia si netul era inca foarte tanar deci e normal ca standardele erau practic inexistente.

Originally posted by war4peace
..şi pentru Power-Users şi maniaci există 27 Tools-In-One Wichio Browser.

Care e o abominatie pe bani si care foloseste tot motorul IE.
Frumusetea Firefox e ca primesti un browser bun si simplu la care adaugi exact ce si cat vrei.
 
Originally posted by Ch3m1kal
Care e o abominatie pe bani si care foloseste tot motorul IE.
Frumusetea Firefox e ca primesti un browser bun si simplu la care adaugi exact ce si cat vrei.
Iar frumuseţea IE este că primesc un browser bun şi simplu la care adaug exact ce şi cât vreau. Nu văd problema.

Atât IE cât şi Firefox sunt unelte şi e normal să o folosesc pe cea care mă ajută mai mult, nu pe cea care are specificaţii mai lungi. Comunitatea FOSS nu înţelege exact aceeaşi problemă care îngroapă şi desktop Linux: end-user-ul habarnist vrea o sculă uşor de folosit, pentru vreo 5 chestii la care foloseşte el calculatorul, şi atât. De aceea dau oamenii bani şi pe produsele Apple, deşi sunt mult mai scumpe decât concurenţa. Pentru bobor, atuul major al FF este securitatea mai bună (momentan), nu extensiile.

Apropo, pentru un vestic, 29$ pentru un program care îi serveşte e o nimica toată. 29$ îi face în 1-2 ore de lucru. Dacă programul îi creşte randamentul, ora aceea de lucru se va amortiza foarte repede. Pentru userul obişnuit, un PC e o sculă, un soft e altă sculă. Cu cât trebuie să înveţe mai puţin, pentru a realiza mai mult cu ele, cu atât mai e mai fericit. Chiar dacă îl costă bani (care, spre deosebire de timp, se pot împrumuta).
 
Eu nu încerc să mă cert cu nimeni, doar să descriu o situaţie. Când am acces la un nou computer prima mişcare e să deschid IE, să descarc şi să instalez Opera. De ce? Pentru că are aproape tot ce am nevoie (şi nu există în IE) şi nu vreau să intru în cursa extensiilor de FF. FF fără extensii mi se pare mai slab ca Opera, iar odată intrat în hora extensiilor pierd prea mult timp cu ele. Sunt comod? Poate. Dar cum în Word sau Excel majoritatea utilizatorilor folosesc doar 10% din funcţii, 90% din extensiile de FF sunt degeaba. Iar calitatea e variabilă, măcar IE şi Opera sunt testate să meargă bine împreună toate butoanele din toolbar :smile:

Ce are Opera, folosesc şi îmi ajunge:
- e destul de rapid, dar nu contează aproape deloc pentru că diferenţa e mică
- taburile
- popup blocker
- mouse gestures - nu mai suport IE din cauza asta, e mai comod un mouse gesture back (o mişcare) decât buton-dreapta & Back (3 miscări, a doua fiind selecţia în meniu)
- Google search integrat fără Toolbar suplimentar (încă un articol în lista Add-Remove programs care îi deranjează pe băieţii de la suport)
- RSS reader
- auto-save session. Nu pentru cazuri când ar crăpa (foarte rar, dar se întâmplă) ci pentru cazurile în care am 10 pagini diverse deschise şi trebuie să închid computerul (dacă nu are suspend) şi vreau să continui a doua zi de unde am rămas

Pe scurt, IE nu face destul, FF necesită paşi suplimentari. Nu fac backup/restore pe acelaşi computer, deci nu pot salva tot pachetul. Trebuie să descarc, să instalez şi să configurez de fiecare dată un set întreg de extensii ca să am funcţionalitatea din Opera. Prea complicat, prea mult timp consumat.
 
Originally posted by burebista
Ba mai degrabă K-Meleon. :biggrin:
Nu ştii tu că e "doar o abominaţie" care foloseşte tot motorul Gecko? :biggrin:

AdrianB1, tocmai ai explicat de ce recomand Opera şi nu FF, ca alternativă la IE. (Vorbesc de prieteni, nu de cunoscători, care oricum nu îmi cer sfatul.)

Şi eu consider că IE, ca browser, nu mă satisface. De aceea am şi instalat Avant. Dacă mi-ar fi frică de găurile de securitate ale motorului IE, probabil aş trece la Opera.

P.S. Nici eu nu vreau să mă cert cu nimeni.
 
AdrianB1 e drept că 90% din extensii sunt degeaba, da' măcar am de unde alege ce-mi trebuie. :smile:
Din ce ai spus tu că-ţi ajunge din Opera, la FF ai nevoie de 3 extensii în plus faţă de instalarea chioară: All-in-One Gestures, Sage şi Session Saver. Totuşi eu mai cred că vrei şi un AdBlock Plus. :smile:
Oricum, chiar dacă folosesc numai FF, întotdeauna am spus că browser-ul bun e ăla cu care te simţi tu confortabil, indiferent că-i Opera, FF, Maxthon & Co.
 
Ar fi o variantă, dar mai bine ţin kitul de Opera pe USB stick (CD e exclus, e prea mare să-l car după mine pe inelul de la chei). E mai simplu şi mai familiar. Da, cel mai bun browser e cel cu care te simţi bine :smile:
 
Tocmai am instalat si Opera si FireFox. Acum studiez Opera. Doua lucruri ma socheaza: nu gasesc o optiune de mutat cache-ul in alt director si nu-mi dau seama cum sa blochez cookies-urile permanente dar sa le las in pace pe cele "session".
Explicatii, please? Nu exista optiunile astea sau sunt eu chior?
 
Nu cred că există. Nu mi-a trecut vreodată prin minte să mut cache în alt folder, nu e cazul. Dacă ar avea câţiva GB şi eu aş avea mai multe HDD poate, altfel nu mă ajută la nimic. Cât despre cookies, e o opţiune "nice to have", dar nu cu adevărat importantă. Pentru mine, pentru alte nevoi poate fi critică.

PS. Pentru cache, Opera:about spune:
Cache C:\Documents and Settings\Username\Application Data\Opera\Opera\profile\cache4

Poţi încerca să editezi fişierele .ini. Dacă ţii neapărat.
 
Originally posted by AdrianB1
- mouse gestures - nu mai suport IE din cauza asta, e mai comod un mouse gesture back (o mişcare) decât buton-dreapta & Back (3 miscări, a doua fiind selecţia în meniu)
Eu apăs backspace. O mişcare. Valabilă în IE şi FF, probabil că şi în Opera.

A propos de Wichio, şi mie mi s-a părut un monstru. Dar dacă aş fi fost mai geek decât sunt, probabil că l-aş fi folosit, deoarece are o mulţime de addon-uri interesante. Dar, cum nu le folosesc şi nu le voi folosi niciodată...
 
În Opera 7.5 ţin minte că se putea edita calea directorului cu profile, implicit şi cel care ţine cache. De fapt, versiunea 7.x mi se părea mult mai bogată în setări ca aceasta nouă, făcută mai mult foolproof.
War, e nevoie să iei mâna de pe şoarec pentru a apăsa backspace. Eu unul nu m-am obişnuit cu mouse gestures, dar nici nu mă deranjează să mă duc cu şoarecul până peste butonul de back.
 
Sau poti sa ai mouse cu butoane laterale si sa nu mai fie nevoie de nici o miscare in plus.
 
Da, alternative există. Dar mişcarea unui mouse spre stânga cu butonul dreapta apăsat (o fac mecanic) merge pe orice mouse şi nu muţi mâna pe tastatură şi înapoi.
 
Eu nu înţeleg cum de nu ţineţi mâna permanent pe tastatură. :rolleyes: De fapt, e normal, sunt ultimul om de pe planetă care foloseşte mai mult tastatura decât mouse-ul.
 
Eu tin in permanenta o mana pe tastatura si una pe mouse. Interactiunea mea cu PC-ul consta intr-o combinatie de tastatura si mouse, e greu de spus in ce proportii...
 
Back
Top