Ce să zic ... folosesc Opera şi Firefox pe XP şi doar Firefox pe Vista (mi-a fost pur şi simplu lene să mai dau două clickuri până în folderul cu kituri ... shoot me).
Opera se mişcă foarte bine, mi se pare mai rapid, în schimb pop-up blockerul mai scapă câte ceva uneori, îmi place şi folosesc intensiv funcţia de block content pentru că nu suport reclamele de nici o culoare. Are şi restore session, mai e utilă şi funcţia de resume la download, bookmarks rapid în caz de nevoie.
În ce priveşte Firefox, pe XP îl folosesc mai mult pentru torrente. Pe Vista e browserul principal, ca şi pe sistemul de la servici. Cea mai utilă extensie mi se pare AdBlock Plus, cu care scap de nedoritele reclame care împânzesc tot netu'. În rest, e suficient de rapid, customizabil, nu prea are erori de afişare a paginilor web, fie că sunt html chior sau flash.
Am încercat să pun şi Safari, atât pe sistemul de la servici cât şi pe cel de acasă, dar fără succes. Crapă imediat ce mai deschid un tab, fără să pot face ceva cu el. Mai sap.