Discuţii despre browsere

Gabriela

Dominion
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2005
Messages
909
Torpark - un browser portabil bazat pe Mozilla Firefox, ce permite automat navigarea anonimă pe Internet, prin intermediul reţelei TOR. Nu necesită instalare.

Download Torpark and put it on a USB Flash keychain. Plug it into any internet terminal whether at home, school, or public. Run Torpark.exe and it will launch a Tor circuit connection, which creates an encrypted tunnel from your computer indirectly to a Tor exit computer, allowing you to surf the internet anonymously. How much does Torpark cost? IT'S FREE.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,428
Pe al meu nu. Crapă într-o veselie, la pornire. Nici nu am apucat să văd cum arată pe PC-ul meu.
 

burebista

Manic Miner
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,616
L-am pus, merge. Acu' daca cineva mi-ar spune un echivalent AdBlock pentru el ca altfel nu pot sa ma dau pe net, ca am alergie la reclame.
 

burebista

Manic Miner
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,616
Aaa, free ca doar n-o sa dau bani pe ceva care deja e moka in Firefox. :smile:
Dar oricum nu mai conteaza ca l-am dezinstalat dupa 5 minute.
Nu mai am chef de experimente.
 

Pache

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 12, 2003
Messages
1,235
Referitor, la Safari, ei îl laudă ca fiind cel mai rapid. Alţii zic că nici măcar site-ul Google nu e în stare să-l randeze corect.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,428
Printr-o minune de neînţeles, la mine nu mai crapă Safari la pornire (am dat un restart, între timp, şi bănuiesc că nu mai încearcă să aloce ceva spaţiu de memorie deja rezervat de alt program).

Anyway, mi se pare ultra primitiv ca aspect şi performanţe. Am senzaţia că navighez cu ceva browser vechi sub Linux, după ce viteză (n-)are şi cum arată fonturile. Nişte Arial/Helvetica mari şi grase şi insuficient de sharp.

Nu ştiu pe cine va impresiona acest browser sau cine îl va lua în calcul, în forma actuală. Eu clar o să îi fac vânt.

P.S. Back to IE7. What a breath of fresh air!
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
Daca Safari 3 beta are probleme de randare, well, e un beta. WebCore (KHTML derivate) este totusi primul engine care a trecut ACID2 test. Urmat de Presto.
Comentariile despre viteza mi se par ciudate. Este mai rapid decat Firefox, nu atat de rapid ca Opera. Ah, si probabil cred ca-s singurul user Windows caruia ii place font smoothing-ul din Safari.
Este un browser simplu, dar asa sunt toate aplicatiile Apple. Useri diferiti, platforme diferite.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,428
Ha! Nu ştiam de ce îmi aminteşte de Konqueror stilul de a încărca pagina.
 

Conrad_QS

Membru Senior
Joined
Jun 11, 2007
Messages
11
Salutare şi bine v-am găsit! De câteva zile m-am lovit de un bug în afişarea unei pagini web şi am constatat că se comportă aşa din cauza browserului folosit, în speţă Opera 9.21. Mai precis, când termina de încărcat pagina, se bloca pentru două-trei secunde, apoi îşi revenea. Motiv pentru care am trecut la Firefox 2.0.0.4, pe care îl foloseam doar ocazional. Şi nu mică mi-a fost mirarea când am testat câteva pagini şi s-au încărcat mai repede pe FF decât pe Opera, cu setările default la ambele, fără nici o extensie instalată. Am testat câteva site-uri mai mari: ProSport, Gamespot, GSP. Două până la patru secunde avantaj Mozilla. Plus că site-ul cu probleme acum merge brici. Am pus câteva extensii pentru a-mi fi navigarea mai uşoară: speed dial (noua găselniţă opera), video downloader-ul, adblock şi ce am considerat că ar fi util.
xen_chris said:
Ce regret ca nu exista la FF este interfata care te intreaba daca vrei sa reiei de unde ramasesei in cazul in care crapa brusc FF.
Cu setările Tab Mix Plus din attachment, am paginile pe care le doresc la deschidere instant. Nu mi-a crashat niciodată până acum, singurul neajuns ar fi consumul mai mare de memorie comparativ cu Opera, probat cu trei şi cu 10 taburi. Ştiu că sunt optimizări pentru consumul de RAM, dar prefer să am viteză, 20 de mega în plus nu îi simt. În rest, pentru orice modificare sunt şanse destul de mari să existe un plugin care să facă exact ce se doreşte.
În altă ordine de idei, Mozilla a lansat Firefox 3 Alpha 5.
Pc World said:
Potrivit lui Maike Connor, director al departamentului de dezvoltare Firefox la Mozila, functia Places din cadrul Firefox 3 Alpha 5 reprezinta cea mai mare schimbare pentru noua versiune de browser. Cu Places, insemnarile si istoria navigarii dumneavoastra pe Internet sunt stocate intr-o baza de date SQLite, care permite performante mai bune, mai multa stabilitate si alte functii.

„Persoanele cu fisiere de insemnari de dimensiuni foarte mari vor sesiza diferenta in ceea ce priveste performanta”, spune Mike Connor. Baza de date este necesara, spune el, pentru a nu mai pastra in memorie intreaga istoie sau toate fisierele de insemnari.

Places este si mult mai stabil din punct de vedere al posibilitatilor de a pierde datele in cazul in care un program sau chiar Windows-ul cedeaza. Pentru a oferi compatibilitate sporita si backup manual, Firefox 3 va salva insemnarile in fisierul traditional bookmarks.htm atunci cand programul este inchis.
Download de aici. Nu l-am testat, întrucât se pare, din spusele userilor, că nu suportă nici un plugin. Dar rămân cu Firefox ca browser principal şi îl recomand prietenilor (de obicei îl şi configurez, acolo unde nu am cum recomand Opera).
 

Attachments

  • Tab_Mix.png
    Tab_Mix.png
    15.2 KB · Views: 85

darkzone

Master of Darkness
Joined
Apr 7, 2005
Messages
25
Ce să zic ... folosesc Opera şi Firefox pe XP şi doar Firefox pe Vista (mi-a fost pur şi simplu lene să mai dau două clickuri până în folderul cu kituri ... shoot me).
Opera se mişcă foarte bine, mi se pare mai rapid, în schimb pop-up blockerul mai scapă câte ceva uneori, îmi place şi folosesc intensiv funcţia de block content pentru că nu suport reclamele de nici o culoare. Are şi restore session, mai e utilă şi funcţia de resume la download, bookmarks rapid în caz de nevoie.
În ce priveşte Firefox, pe XP îl folosesc mai mult pentru torrente. Pe Vista e browserul principal, ca şi pe sistemul de la servici. Cea mai utilă extensie mi se pare AdBlock Plus, cu care scap de nedoritele reclame care împânzesc tot netu'. În rest, e suficient de rapid, customizabil, nu prea are erori de afişare a paginilor web, fie că sunt html chior sau flash.
Am încercat să pun şi Safari, atât pe sistemul de la servici cât şi pe cel de acasă, dar fără succes. Crapă imediat ce mai deschid un tab, fără să pot face ceva cu el. Mai sap.
 

Xllerator

Colţ Alb
Joined
Oct 11, 2003
Messages
793
La mine merge bine Safari (l-am instalat de doua zile). Apropo de fonturi, mi se par si mie cam neclare si nu inteleg de ce nu poti dezactiva smoothing-ul. Ce imi mai displace este grafica seaca, desi minimalismul e pe gustul meu in general.
Am citit insa pe-aici ba ca "nu atat de rapid ca Opera", ba ca "Opera se mişcă foarte bine, mi se pare mai rapid". De ce cei de la Safari il pun pe ultimul loc ca viteza?

Apropo de randarea google, eu nu vad erori:
 

Attachments

  • Safari-vs-IE---Google.png
    Safari-vs-IE---Google.png
    140.9 KB · Views: 100

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,428
Dacă îţi place minimalismul, FF are nişte themes similare lui Safari numite iFox (smooth). Eu prefer myFirefox că arată ca IE7.

După părerea mea, atât Opera cât şi FF sunt atât de reuşite la această oră că Apple va penetra cu greu piaţa browserelor alternative pentru Windows.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Deviez un pic de la discutia despre Safari... Am observat azi, cu placere, ca FF-ul a scapat de un bug foarte enervant odata cu ultimul update. Bookmark this page, inainte imi afisa fereastra in care sa introduc numele si adresa (deja completate, evident), dar dupa OK fereastra aceea nu disparea si in toolbar sau in meniul bookmarks aparea un buton fara text (doar icoana). Singura metoda ca scurtatura sa contina text era sa fac orice fel de modificare in textul completat automat in fereastra de adaugare a bookmark-ului (adica o litera stearsa si adaugata iar).
Enervant bug care s-ar putea sa se datoreze si altor extensii.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
OT.
The preferred abbreviation is "Fx" or "fx".
Asta inseamna ca pot sa folosesc linistit FF atat timp cat lumea stie la ce ma refer. E prescurtarea mea :smile:.
Tu nu folosesti abrevieri proprii?
 
Top Bottom