Discuţii despre browsere

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Despre alocarea memoriei la FF mai vorbim peste maxim 2 luni, cand apare 1.5.0.2. Care va avea ca scop fix asta - rezolvarea alocarii memoriei.

Marius '95, task managerul arata foarte bine incarcarea memorie. Dupa ce-l pui sa-ti arate si memoria virtuala ocupata. :wink:
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Location
%SystemRoot%
Oricum, la cât costă memoria azi, 20-30 MB în plus chiar nu contează. Era mai mult pentru a admira Opera. Şi Avant a avut memory leaks în trecut.

Problema majoră a FF, dpmdv, e că nu are o arhitectură sandbox pentru extensii, care să protejeze aplicaţia principală şi profilul atunci când crapă o extensie.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Originally posted by Ch3m1kal
Pentru a muta cache-ul trebuie setata o valoare ascunsa.
Tastezi about:config si creezi cheia de tip string "browser.cache.disk.parent_directory" dupa care dai dublu click pe ea si tastezi directorul in care vrei sa-si faca cache de acum inainte.
Nu merge. about:config da eroare illegal addess. Nici prin registru si nici prin .INI-uri n-am gasit setare.
Alte idei?

Daca e sa folosesc Opera, atunci trebuie neaparat sa mut cache-ul de acolo. Am o conexiune la internet EXTREM de lenta si nu-mi permit sa tin un cache mare pe C:
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Location
Hidden
Probabil ca s-ar putea face asa ceva, dar cu siguranta ar creste si resursele consumate + ca nu stiu cat de usor ar fi de implementat asta cross-platform.

Oricum are ceva similar, la modul ca atunci cand iti crapa aplicatia la startup te avertizeaza si iti ofera posibilitatea de a nu incarca ultima sesiune si sa nu uitam de safe mode in care se poate rezolva orice problema legata de extensii.

EDIT: Imi cer scuze, am tastat eu aiurea. Corect e about:config, fara nici un spatiu.
De asemenea incercati about:mozilla. :wink:

EDIT2: Foarte ciudat, eu am tastat bine postul initial, daca dau edit apare bine, dar in thread este un spatiu intre "about" si ":"
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Si cand reusesti sa tin FF deschis o zi intreaga (De o saptamana sau 2 imi crapa FF-ul foarte des, nu am nici cea mai mica idee de ce. Poate e de la Windows-ul care de-abia asteapta sa fie reinstalat), ajung sa plang dupa memorie (bine ca e destul).
P.S. era un singur tab deschis.
 

Attachments

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Sa vezi ce frumos arata Azureus odata la mine...
300 MB memorie fizica si 400 memorie virtuala. Deschideam task manager si mi se facea rau de aveam nevoie de cofeina :biggrin:
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Subscriu la ce-a zis PigBrother, Azureus a fost singurul program care efectiv m-a forţat să renunţ la el. Şi nici nu-i de parcă duceam lipsă de memorie, dar simpla idee că e atât de hapsân ma enerva... iar eu nu beau cafea ! :biggrin:
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Originally posted by Ch3m1kal
Atata timp cat ti se sare in cap cu argumente nu consider ca e vorba de fanboy-ism.
Firefox este intr-adevar cel mai bun browser daca ii acorzi putina rabdare si dragoste. (stiu ca o sa-ti placa fraza asta :tongue: )
Daca le comparam "out of the box" atunci Opera este mai bun.

Noi dezbatem aici problema la nivel de user trecut de stadiul in care singurele shortcuturi de pe desktop sunt pentru Counter-Strike, oDC si Yahoo Messenger.
Oricum scopul principal al topicului, pentru mine, a fost sa incerc sa inteleg de ce useri non-clueless aleg sa foloseasca IE sau Opera.
Raspunsul pana acum pare a fi lenea sau obisnuinta.
Linux este un sistem de operare foarte sigur! Dar daca nu-i acorzi foarte multa dragoste si rabdare, ani din viata ta, un necunoscator ti-l face zob pe toate partile in 2 minute.

Am trecut de mult timp si de faza in care imi customizam tot Windowsul, il instalam la 2 luni ca sa fie mai curat si puneam tot felul de dracii jmechere pe ele. Nu stiu daca se numeste lene dar chiar nu am chef sa stau 2 luni facand customizari si mai bine zis, distrugand eu insumi sistemul de operare ca sa am la final bucuria de a-l instala iar.
Nu mersi, nu am chef de un broser nou, nu am chef sa bibilesc nimic, am trecut de perioada in care ma simteam bine ca un mic geek.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Originally posted by Ch3m1kal
Nu e deloc normal sa crape. La mine sta deschis atata timp cat sta si sistemul (intre 8 si 48 ore) si nu crapa niciodata aiurea. De asemenea mai toti prietenii mei il folosesc si nu am auzit vreunul sa se planga de crash-uri.

Crashurile aiurea sunt de obicei datorate extensiilor sau temelor cu probleme si foarte rar erorilor in profil, desi in mod normal ar trebui sa dea eroare cand detecteaza asa ceva.
Cel mai sigur e sa dezactivezi toate extensiile si pluginurile si sa vezi daca mai mai crapa. Daca nu e stabil nici atunci, folosesti Mozilla Backup pentru a salva parolele, setarile, extensiile si temele si faci o reinstalare.
Daca in schimb dupa dezactivarea extensiilor devine stabil atunci reactivezi cate 1-2 si testezi pana o gasesti pe cea cu probleme.

Ooo, timp sa ai si viata lunga sa descoperi mai ceva ca in procesul de overclocking ce anume crapa, ce componenta nu e viabila si care nu se integreaza bine cu restul sistemului.


Originally posted by PigBrother
Subscriu, mie imi crapa atat de rar incat nici nu pot zice cu precizie cand si de ce.

Cosmin_C, daca indivizii aia lucrau cu Frontpage si foloseau .net nu ma mir. Daca nu, inseamna doar ca erau n00bi. Ca mai nou, tot romanul, dupa fotbal, politica si agricultura, se pricepe si la webdesign...
Si cu asta am terminat discutiile pe threadul asta.
Aha, deci FP si .net nu-s bune, de fapt sux pentru ca nu e compatibil FF cu ele. M-ai convins de obiectivitatea fata de acest subiect.


Originally posted by PigBrother
Despre alocarea memoriei la FF mai vorbim peste maxim 2 luni, cand apare 1.5.0.2. Care va avea ca scop fix asta - rezolvarea alocarii memoriei.

Marius '95, task managerul arata foarte bine incarcarea memorie. Dupa ce-l pui sa-ti arate si memoria virtuala ocupata. :wink:
Am trait trecutul si traim prezentul. Nu baga viitorul in ecuatie ca nu e corect sau mai rau, stai vezi cand apare IE7 si Opera 9. Iti mai convine acum?

Originally posted by termita
Auzi, mă bag şi eu: tu foloseşti FF golaş cum vine de la mama Mozilla? corect mi se pare să fie testate toate aşa cum ar fi folosite în mod normal.
Bine, rezultatele probabil că nu ar diferi prea mult.
Normal ca asa era corect. FF golas mi se pare chiar slab si banal. De fapt toti sustinatorii FF spuneau ceva legat de extensii, acum sa ne convinga ca au folosit fara extensii, pai sa ne hotaram cumva!
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
hulubei, ai chef de trolling?

Nu, nu-s obiectiv si nici nu intentionez sa fiu.
Da, FP e un stift de program iar .net o platforma pt lazy lame ass programmers care au reusit cu brio sa dea rateu cu C++ , C sau orice alt limbaj solid si fiabil.
Da, e o problema care se va rezolva, ceea ce nu pot spune despre IE ale carui probleme nu se vor rezolva niciodata.

Si in general care era ideea de baza a postului tau?

SCViper, din pacate exista pentru mine nu a fost asa usor, totusi Azureus e cel mai bun client de torente ever.
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Location
Hidden
Vă rog frumos să nu transformaţi thread-ul într-un flame, dacă nu vreţi să se lase cu posturi şterse.
E păcat de o discuţie interesantă (în opinia mea).
 
Last edited:

creizi

embedded intelligence
Joined
Oct 14, 2003
Location
in dă big deşert
Mozilla.org anunţă că a lansat Seamonkey 1.0 ce se doreşte o suită completă: browser, mail and chat clients, pop up blocker şi ce mai scrie în release. Ca un tânăr curios am descărcat arhiva pentru Linux, am dezarhivat şi am pornit instalarea. Am fost un pic dezamăgit pentru că domn Seamonkey mă obligă să mă autentific ca administrator fără să folosesc comanda sudo pentru a nu îmi strica profilul şi îmi bagă pe gât directorul /usr/local/seamonkey. Normal că am zis să fiu ghiţă contra, am editat fişierul config.ini (dijn programul de instalare nu se poate), am modificat calea din /usr/local/seamonkey în /home/creizi/seamonkey şi totul a mers perfect. Mai puţin finalul neaşteptat: nici un mesaj că instalarea a decurs cum trebuie, doar o închidere bruscă de fereastră care poate alarma un utilizator începător. Cât despre sudo, a mers fără probleme.

Interfaţa nu diferă deloc de Mozilla în afara logo-ului şi a faptului că scrie Seamonkey. Adevăratele schimbări sunt în fundal:

- autoscroll prin folosirea butonului din mijloc al mouse-ului;
- o sistematizare şi funcţionare mai bună a tab-urilor;
- un sistem de report al site-urilor care nu sunt afişate corect în Seamonkey (chiar foarte interesant);
- plus o pleiadă de probleme rezolvate.

Lista completă a schimbărilor o găsiţi aici (cuprinde şi o listă cu mici schimbări în clientul de mail, clientul de chat şi în webpage composer).

Ca memorie, judecând dupâ Gnome System Monitor, Seamonkey consumă aproximativ 64 MB, ceea ce e destul.

Ca un ultim gând, nu înteleg de ce nu au integrat aceste modificări într-un browser existent şi a fost necesară apariţia altuia - probabil iar eterna problemă cu 10000 de aplicaţii...


În altă ordine de idei, Microsoft a lansat IE 7.0 Beta 2 :smile:.

Later edit: Nici Seamonkey nu are uninstall :biggrin:.
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Location
Hidden
Opera 9, este primul browser care trece de testul Acid 2, facând-ul astfel cel mai W3C compliant browser pentru PC. (tehnic primul browser care a trecut testul e Safari, dar nimănui nu-i pasă de MAC-uri :biggrin: )

Pentru cei care nu ştiu, testul Acid 2 a fost creat pentru a permite developer-ilor să testeze cât de îndeaproape respectă browserele lor standardele web.
Informaţii complete despre test şi cum funcţioneaza el, găsiţi aici

Testul arată aşa (adica perfect corect) în Opera 9:


În Firefox 1.5 arată cam aşa:


Iar în IE vă las să descoperiţi singuri, pentru că merită. :biggrin:
 
Last edited by a moderator:

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Originally posted by Ch3m1kal
Opera 9, este primul browser care trece de testul Acid 2, facând-ul astfel cel mai W3C compliant browser pentru PC. (tehnic primul browser care a trecut testul e Safari, dar nimănui nu-i pasă de MAC-uri :biggrin: )
Nu te voi lăsa să scapi netaxat cu afirmaţia de mai sus. Dacă vrei să fii corect până la capăt, atunci nu spune că nimănui nu-i pasă de sistemele create de Apple, în regulă?
Nu de alta, ai fi suprins câtora „le pasă de MAC-uri”.
În altă ordine de idei, norvegienii nu se pot bate cu pumnul în piept că sunt primii. Oricât de mult le-ar plăcea. Deşi bravo lor pentru că au trecut ACID 2.
Acum, dacă ar avea şi o arhitectură extensibilă... :rolleyes:
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Location
Hidden
Geez, relax, era doar o glumă. (de asta si smilie-ul de la sfârşit)

Am uitat să menţionez în primul post că aparent Konqueror şi iCab se descurcă şi ele destul de bine, singura problemă fiind că afişează bara de scroll deşi nu ar trebui.

Link, complet cu imagini.
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Şi „a mea” tot glumă era, doar că nu-mi place să fiu foarte evident.
În altă ordine de idei, pe când ACID 2 şi cu FX?
 

chrisTian

Membru
Joined
Jan 6, 2006
Location
darkness
La inceputurile utilizarii calculatorului, foloseam IE. Asta venea standard, atata stiam, era de ajuns. Intre timp am descoperit Opera 6.5. Superb, doar pe el l-am folosit, evident vazut ca IE. Apoi am incercat un FF 0.9.x. De atunci n-am mai renuntat la el. In primul rand, din motive de compatibilitate cu site-urile vizitate. Multe nu se afisau corect pe Opera vazut ca Opera. In al doilea rand, de cand am descoperit si extensia pentru pdf, pot alege sa il downloadez, si nu sa se incarce ca prostul in browser, fara sa ma intrebe (evident ca ma refer la documentele in format .pdf). Asta il consider un bug la Opera. La IE chiar nu imi pasa.
Pop-urile sunt blocate excelent si in Opera si in FF. Rareori mai scapa ceva in FF. Ma refer aici la produsul finit, fara extensia AdBlock. Ce regret ca nu exista la FF este interfata care te intreaba daca vrei sa reiei de unde ramasesei in cazul in care crapa brusc FF. Asta iarasi mi se pare esentiala sa fie prezenta in kitul mama.
Altceva care se comporta diferit la Opera vs Firefox. E vorba de feed-urile rss. Daca in Sage imi aduce ultimele noutati atunci cand dau click pe site-ul respectiv, in Opera sunt updatate automat cand deschizi browser-ul. Toate feed-urile odata. Plus ca le tine minte pe toate. Adica din ziua t pana in ziua t+5 ai toate feed-urile cumulate, si nu doar 10 sau 20 sau 25, cate feed-uri ofera site-ul atunci cand vrei sa vezi ce a mai aparut nou. Asta o consider o problema deranjanta chiar.
PS: cand se fac statisticile alea cu 85% din piata browserelor dominata de IE se iau in calcul si userii de Opera care naviga cu el drept IE ? :goofy:
Am incercat sa expun impresiile mele care m-au condus la folosirea FF vs Opera. Intr-adevar, cand sunt intr-o urgenta, si va trebui sa navighez pe net, atunci instalez repede Opera si imi fac treaba cu el. In rest, astept cu nerabdare versiunea 1.7 de Firefox. :biggrin:
PSS: ca discutam despre produsele Mozilla (printre altele) poate sa imi spuna cineva de ce cu Thunderbird nu pot accesa mai mult de un cont POP3 pe acelasi server ? Tine minte doar un user + parola pe acel server. Sau mai tb facut putin tuning la el ?
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Location
Hidden
T-bird merge foarte bine cu oricâte conturi POP3 pe un singur server. Tools - Account Settings - Add Account şi setezi tot ce e nevoie. Folosesc personal 2 conturi de Gmail aşa că pot să garantez că merge.

Referitor la ce spunea whiskas, cel mai probabil FF va trece de Acid 2 odată cu apariţia versiunii 2.0. Ştiu ca a apărut deja un alpha preview pentru el, dar e un pic prea experimental pentru gustul meu aşa că nu l-am instalat.
 
Top Bottom