Discuţii despre browsere

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Am să încerc Avant Browser în momentul în care insatisfacţia dată de Mozilla Firefox (care crapă rar, dar fără sens) va fi mai mare decât satisfacţia dată de utilizarea curentă a sa.
Poate peste o săptămână sau o lună, nu ştiu încă :smile:
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Messages
165
Nu e deloc normal sa crape. La mine sta deschis atata timp cat sta si sistemul (intre 8 si 48 ore) si nu crapa niciodata aiurea. De asemenea mai toti prietenii mei il folosesc si nu am auzit vreunul sa se planga de crash-uri.

Crashurile aiurea sunt de obicei datorate extensiilor sau temelor cu probleme si foarte rar erorilor in profil, desi in mod normal ar trebui sa dea eroare cand detecteaza asa ceva.
Cel mai sigur e sa dezactivezi toate extensiile si pluginurile si sa vezi daca mai mai crapa. Daca nu e stabil nici atunci, folosesti Mozilla Backup pentru a salva parolele, setarile, extensiile si temele si faci o reinstalare.
Daca in schimb dupa dezactivarea extensiilor devine stabil atunci reactivezi cate 1-2 si testezi pana o gasesti pe cea cu probleme.
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
Subscriu, mie imi crapa atat de rar incat nici nu pot zice cu precizie cand si de ce.

Cosmin_C, daca indivizii aia lucrau cu Frontpage si foloseau .net nu ma mir. Daca nu, inseamna doar ca erau n00bi. Ca mai nou, tot romanul, dupa fotbal, politica si agricultura, se pricepe si la webdesign...
Si cu asta am terminat discutiile pe threadul asta.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,388
Originally posted by PigBrother
Cosmin_C, daca indivizii aia lucrau cu Frontpage si foloseau .net nu ma mir.
Sigur nu era FrontPage. Uite aici la This is who we are / Portofolio ce site-uri au facut...
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,388
Sunt curios de o chestie, asa, in ignoranta mea. De ce as da eu, sau altii, doi lei pe validarea aia ? Cu ce ma deranjeaza sau incalzeste daca un site este sau nu validat, cat timp la mine este afisat impecabil ? :rolleyes:

[Later Edit]
Intre timp m-am mai informat nitel in privinta W3C. Nu stiu de ce, dar am ajuns la concluzia ca IE este mai tolerant la erorile de programare si din cauza asta afiseaza corect pagini cu erori raportate de acel validator. De ce nu poate face asta si Opera sau Firefox ? Macar printr-un plugin...

[Later Edit 2]
Tocmai vorbeam cu un amic, fost coleg la Openlink, care imi spunea ca unele lucruri nu se pot face W3C compliant. Citez: de ex proprietatile objectului flash din pagini nu sunt xhtml valide... nu le recunoaste.. chiar daca codul a fost generat de macromedia flash. Din aceasta cauza ei au renuntat sa mai faca site-urile 100% W3C compliant, desi la ultimele proiecte numarul de erori este mult mai mic.

P.S. Procentual vorbind, cam cate site-uri respecta standardul acela ?
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
Probabil din acelasi motiv pentru care nu se fac sloturi de memorie DIMM cu 167 sau 169 de pini. Standarde.
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Messages
165
Concluzia la care ai ajuns este perfect valida, motivul pentru care nu se poate in nici un alt browser probabil este ca o pagina 100% W3C compliant e posibil sa nu se afiseze corect in IE deci probabil ca s-ar intampla asa cu toate.
La chestia asta ar trebui sa raspunda cineva cu o cunoastere mai aprofundata a webdesignului si a functionarii interne a browserelor.

Validarea aia conteaza pentru acelasi motiv pentru care probabil ca te-ar interesa daca marul pe care urmeaza sa-l mananci are viermi sau nu: nu ajunge ca lucrurile sa arate ok pe dinafara.
Principiul e acelasi ca la Windows, chiar si o instalare de Windows XP fara nici un service pack sau patch arata si functioneaza perfect la prima vedere, dar adevarul e altul.
Motivul pentru care avem W3C e simplu : atata timp cat pagina ta e validata de ei se va afisa corect in orice browser, poate cu mici erori in IE.

Validarea aia conteaza pentru acelasi motiv pentru care probabil ca te-ar interesa daca marul pe care urmeaza sa-l mananci are viermi sau nu: nu ajunge ca lucrurile sa arate ok pe dinafara.
Principiul e acelasi ca la Windows, chiar si o instalare de Windows XP fara nici un service pack sau patch arata si functioneaza perfect la prima vedere, dar adevarul e altul.
Motivul pentru care avem W3C e simplu : atata timp cat pagina ta e validata de ei se va afisa corect in orice browser, poate cu mici erori in IE.

Cat despre cate site-uri respecta validarea, uite 2 care s-ar putea sa-ti placa : www.microsoft.com si www.msn.com
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
www.microsoft.com e randat în „quirks mode”, deşi ei au inventat doctype switching / sniffing (sper să nu mă înşel). www.msn.com e în regulă.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Originally posted by Ch3m1kal
Cel mai sigur e sa dezactivezi toate extensiile si pluginurile si sa vezi daca mai mai crapa. Daca nu e stabil nici atunci, folosesti Mozilla Backup pentru a salva parolele, setarile, extensiile si temele si faci o reinstalare.
Daca in schimb dupa dezactivarea extensiilor devine stabil atunci reactivezi cate 1-2 si testezi pana o gasesti pe cea cu probleme.
Păi acasă am 3 extensii, la lucru am 4. Uneori crapă fără să îi fac nimic (adică nu lucrez pe el, stă în fundal şi POC!). dar, într-adevăr, crapă rar de tot. De aceea nici nu mă deranjează. O singură dată l-am înjurat de toate cele, atunci când am scris un blog-entry de jumătate de oră şi mi-a murit cu tot cu "opera" mea :smile:
Cu 1.0.7 am avut altă problemă: uneori nu pornea. Click pe shortcut, nu se întâmpla nimic; atunci mergeam în lista de procese şi îl opream forţat. Apoi pornea normal.
O altă problemă consta în eroare la pornire, pe care o rezolvam prin start în safe mode şi apoi start normal. După ce am dezinstalat ForecastFox şi-a revenit.
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Messages
165
Eu am 19 extensii instalate si nu crapa decat de la cate un ocazional Javascript prost sau extrem de rar daca deschid pdf-uri foarte mari. Ma rog, tehinc la pdf-uri nu crapa si isi revine daca-l las suficient cat sa le incarce, dar e mai simplu sa-l inchid.

Daca iti crapa si la munca si acasa atunci e clar de la una din extensii. Vezi daca nu cumva au aparut update-uri pentru ele. Persupun ca folosesti 1.5 deci ar trebui sa-ti indice chestia asta chiar in lista de extensii cu tot cu buton de update in dreptul fiecareia.

Ca mica nota, daca folosesti blogspot pentru blog, vezi ca salveaza singur draft-ul la fiecare 10-20 secunde si are pe undeva un buton de recover, sau poti sa mai incerci cu Session Saver, dupa cum ti-am zis si in topicul celalalt.

Totusi dupa ce ai scris intr-un post anterior, eu as paria pe Fasterfox ca fiind cel cu probleme.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,921
OOOhoo! Voi chiar ati avut de lucru de aseara si pana acum... Nu va dor mainile de la atata scris?
Eu, intre timp, m-am uitat un pic si la FireFox. Nu mi-a placut ce am vazut. In primul rand aceleasi probleme ca si la Opera, in al doilea rand FF mananca memorie pe paine. La ultima chestie ma asteptam inca de cand am vazut download-ul. E dublu cat Opera si asa cum vine el in kit e primitiv rau fata de Opera.
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Messages
165
Quick test.
Deschis 4 pagini la intamplare:
www.xf.ro
www.google.com
www.2advanced.com
www.microsoft.com

Folosit Firefox 1.5 pornit in safe mode (deci fara extensii si teme), IE6 updatat la zi si Opera 8.5 proaspat instalat.
Rezultatele, previzibile de altfel, se vad in screenshot.
Cat despre "e dublu cat Opera si e primitiv"... no comment.
 

Attachments

  • memory_usage.png
    memory_usage.png
    16.6 KB · Views: 192

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,509
Marius '95 memory leak-ul e o problemă veche la FF, care se mai poate ameliora prin diferite tweak-uri. Că e dublu cât Opera nu contează la "mâncatul memoriei pe pâine". :smile:
Iar referitor la faptul că e golaş "out of the box", pe mine tocmai asta m-a atras, am putut să-l configurez cum îmi trebuie mie.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,375
Păi dacă IE e setat să navigheze în proces separat, e şi normal, Ch3m1kal. :wink:

La mine sunt deschise 9 tab-uri de XF în Avant şi papă 56 MB de memorie în total.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Dar si sa ai ghinionul sa dea o eroare cand ai ceva important deschis (cat mai multe ferestre) si sa rulezi acelasi proces...
Se intampla exact ca la FF cand ai 10 taburi deschise si se intampla sa crape. Te pui pe navigat in History ca sa iti gasesti link-urile pierdute.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,375
Am deschis numai cele 4 site-uri menţionate mai sus. Avant 10.1 build 40 + IE 6.0 SP2 la zi = 46 MB.

Evident că nu crapă decât din An în Paşti, fază la care salvează automat lista de site-uri deschise şi, la repornire, mă întreabă care dintre ele vreau să le redeschid.

Opera 9.0 beta build 8031 ocupă 29 MB cu aceleaşi pagini încărcate, însă a crăpat maiestuos când l-am trimis pe acest thread prima oară. Dar e beta, so...
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Messages
165
Bill, eu am folosit browserele asa cum vin ele "de la mama natura", evident ca in Avant lucrurile stau mult mai bine.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,921
M-ai spart! Pai asa masori tu memoria ocupata de un program?? Task Manager? Pai ala minte de rupe. Mai bine deschide System Monitor (sau cum s-o fi chemand in XP) si seteaza-l sa-ti arate memoria totala ocupata. Deschide browserul, incarca o pagina (sau 10) si vezi cu cat creste graficul. O sa ai un mare soc, iti garantez!
Eu l-am dezinstalat deja (va rog nu dati cu pietre) ca altfel ti-as fi aratat niste grafice din System Monitor de la 98 si niste cifre obtinute cu WinTop.

Am zis despre marimea pe disc gandidu-ma la cum a fost scris programul. Un program scris cu grija ocupa si putin loc pe disc, ocupa si putina memorie. In nici un caz un program mai primitiv (a se citi "fara facilitatile din Opera") n-ar trebui sa fie mai mare. Daca mai instalezi si plugin-uri in el, totul devine foarte clar.

PS: Dar utlilzarea procesorului ai observat-o?
 

termita

Membru Senior
Joined
Oct 7, 2004
Messages
257
Auzi, mă bag şi eu: tu foloseşti FF golaş cum vine de la mama Mozilla? corect mi se pare să fie testate toate aşa cum ar fi folosite în mod normal.
Bine, rezultatele probabil că nu ar diferi prea mult.
 
Top Bottom