Discuţii despre browsere

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
IE e mai lent ca Opera. Vizibil. Cine afirma altceva...ehhh...imi pare rau dar e prea fanboy IE. Am folosit Opera mult, pana acu' 2 ani prin toamna cand am incercat Firefox, cred ca 0.9. Din pacate revenirea la Opera de acum 2 luni a fost un fiasco.
Si nu pentru ca nu ar fi un browser exceptional ci pentru ca ii lipsesc unele chestii esentiale aduse de extensiile Firefox. Nu are un AdBlock care este mai mult decat necesar in vremurile astea iar integrarea cu download managerele e destul de aiurea si nu are puterea FlashGot.
De asemeni interfata default e prea incarcata iar customizarea e destul de urata.

Despre IE ma abtin de la comentarii, vad niste IE users cu care nu am chef sa ma cert :biggrin:
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,213
Nu ştiu cum să spun, dar şi eu abia mă acomodez cu Opera 8.50. Sunt încă prea legat de un Opera 7.5 (customizat pe gustul meu).
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Subscriu la ce a spus Cosmin, ţin în permanenţă o mână pe tastatură.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,428
Originally posted by hulubei
Nu ştiu cum să spun, dar şi eu abia mă acomodez cu Opera 8.50. Sunt încă prea legat de un Opera 7.5 (customizat pe gustul meu).
Iar eu, care nu sunt "fanboy" Opera (or anything else), am 9.0 beta. Funny.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,428
Să turnăm nişte benzină... (extrasă proaspăt de pe digg.com):

Firefox Myths
We have all seen these banners before or heard people say "Firefox is Faster, Firefox has Lower Requirements, Firefox is Secure, Firefox defends me from all Spyware, etc." How misleading is it? Read on.
Bine că, în sfârşit, cineva a scris aşa ceva. Deja mă asurzea propaganda goală.
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
Probabil că mai enervant ca un fanboy doar un detractor poate fi. Precum individul din linkul lui Bill care incearcă să demoleze nişte mituri despre Firefox. Nimic rău, dacă articolul lui nu ar fi plin de tâmpenii.
Deci…

Myth - “Firefox has lower System Requirements than Internet Explorer”

Reality - “Internet Explorer 6.x has much lower minimum System Requirements than Firefox 1.x.”

Oh boy. Cred că nici cel mai pastilat fanboy Firefox nu a pretins asta vreodată. Dar cine ştie ce fel de cercuri frecventează individul…

Myth - “Firefox is faster than Internet Explorer”

Reality - “Internet Explorer 6.x is faster than Firefox 1.x - significantly faster from a cold start. The argument that Internet Explorer loads during Windows Startup is nullified by Opera’s start times.”

Identic cu chestia de mai sus. Cu amendamentul că o luptă pentru locul 2 e penibilă, atât IE cât şi Firefox fiind nulificate de Opera. Iar în afară diferenţei între cold-start-uri, care este net defavorabilă Firefoxului, situaţia este echilibrată. So please…

Myth - “Firefox is a secure Web Browser”

Reality - “Firefox is anything but secure with multiple unpatched vulnerabilities allowing exposure of sensitive data to local users. You only need one vulnerability to be insecure. Arguing that Internet Explorer has more vulnerabilities does not make Firefox a secure Web Browser.” - Source

Aici începe mâncatul de rahat… Firefox are, conform Secunia doar 3 probleme de securitate nepatchuite. Din care… Primo: una este foarte proaspătă şi va fi rezolvată cât de curând, in plus ştergerea fişierului history.dat in cazul în care aţi fost păcălit cu un URL prea lung nu mi se pare DELOC un risc atât de important. Secundo: problema cu cookies spoofing este generică şi apare cam în toate browserele după cum se vede. În final este un prezent un spoofing bazat de Java, destul de urât si, evident, cel mai puţin băgat in seamă. Toate problemele sunt în categoria “less critical”
Pe de altă parte Internet Explorer 6 are 21 de probleme de securitate nerezolvate (faţă de 3 la Firefox) din care câteva “highly critical”, dupa cum se si vede pe aceeasi Secunia.
Deci nenea cu articolul se poate duce linistit la culcare. Are nevoie.

Myth - “Firefox is a Solution to Spyware”

Reality - “Installing Firefox does not clean your system of existing Spyware infections or prevent you from manually installing anything including Spyware. You can still easily get infected with Spyware using Firefox as this exploit demonstrates.”

Oh boy, eu credeam că Firefox e program antispyware. Eh, NU! Iar linkul pe care ni-l dă nenea cică pentru a ne “demonstra” că Firefox e infectabil e amuzant. În primul rand pentru că singurul infectat de acolo iese tot IE. Iar problema este mai degrabă una de Java decât de Firefox. Dar când vrei să demonstrezi ceva aiurea foloseşti orice argument, deh…
Ah, şi uită să amintească de installurile ascunse care merg pe IE iar pe Firefox deloc. Deh…

În rest, full of crap… Nimeni nu a zis că FF e bug-free, ci că are mai puţine şi se rezolvă mai repede, nimeni nu a zis ca Firefox e paradisul W3C, ci că are o implementare mai bună, cea din IE fiind infectă, nu a pretins nimeni că Firefox a inventat taburile (decăt în mintea psihedelică a autorului) şi nici dracu nu a pretins că “toate paginile merg pe Firefox”, ba chiar dimpotrivă, vina fiind, logic, tot a IE-iştilor obosiţi ca el care se apucă să facă şi webdesign.

În concluzie: iar au scăpat toţi tâmpiţii pe net…
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,428
Doar un exemplu, citat de pe site-ul oficial:
Browse the Web with confidence - Firefox protects you from viruses, spyware and pop-ups.
Minciună pe faţă.

În rest, PigBrother, ai avut un knee-jerk reaction. Omul îşi indică sursele. Evident că e biased, dar nici de departe cât comunitatea Firefox. Mai puţin partea cu System Requirements, care mi se pare trasă de păr, cunosc personal celelalte mituri, chiar de pe site-uri Mozilla. Mozilla Foundation e o curată maşină de propagandă, nimic mai mult. (Ce fundaţia lui peşte primeşte donaţii de milioane de dolari, dacă nu există interese comerciale în spate?) A se compara cu Apache Foundation şi site-ul lor de Web.

Când citesc propaganda Firefox, sună ca aia Linux de acum 5 ani. (And I do love Linux; I just hate the stupid zealot community around it.) E păcat, pentru că browser-ul e foarte bun, doar că nu e "the best thing since sliced bread".

Ca să parafrazez citatul tău cu ecologiştii: firefox-iştii sunt pro-Firefox pe dinafară, dar anti-IE pe dinăuntru.
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
Bill, sa nu despicam firul in 4, afirmatia aia este evident ca se refera la virusi si spyware care pot intra via browser. Nu pretinde nicaieri ca tine loc de Kaspersky si Ad-Aware. Individul din pagina ta asta pretinde ca Nu face, ceea ce chiar nu face, tot asa cum nu face cartofi prajiti.

Si da, sunt anti IE. Rau. Oricine individ care avut chiar si tangential legatura cu webdesignul este asa. Iar daca nu este imi pare rau pt. el, sa se lase de meserie si sa se apuce de crosetat. E mai sigur.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,428
No offense dar, dacă îţi arunc un xpi spyware şi tu dai clic pe el, nu e nici o diferenţă faţă de IE6 SP2.

Btw, te rog să îmi indici o pagină cu "installuri ascunse", dacă ştii cumva, ca să îmi testez şi eu browser-ul. Nu de alta dar, de când am SP2, chiar nu am avut probleme cu aşa ceva, nici măcar în configuraţia implicită. (Nu e ironie. Chiar sunt curios.)
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,428
Să-mi dezactivez întâi protecţia din SpywareBlaster. :smile:

Deci să o iau pe bucăţi:
1. www.perlink.biz nu merge
2. www.beehappyy.biz e suspendat
3. 66.250.131.174 nu merge
4. Video-ul cu lookoutsoft.net arată ce păţeşte un user cretin care rulează orice exe de pe Web. Nu mi se pare vina IE.
5. 85.255.113.242 nu merge
6. www.pacimedia.com nu merge

Aici m-am oprit.

Btw, video-urile mă lasă rece, din simplul motiv că nu ştiu cât de la zi era sistemul lui. Again, cu obiceiurile mele de navigare, riscurile de malware sunt minime. Cel puţin aşa spune istoria. Însă, teoretic, pot fi oricând păcălit de un exploit care nu a fost încă patch-uit. Eu asta căutam.

Recent am ajuns să dezinstalez şi Spybot, că mi-era inutil. Am rămas doar cu HJT şi SpywareBlaster (ăsta ca să suflu în iaurt).

Later:
Asta e lista importantă pentru IE. Eu îmi asum riscurile de acolo, mai ales că în 8 luni vine Vista şi chiar nu o să îmi mai pese (aşa cum nu îmi pasă nici de găurile FF sub Linux). Iar, istoric, am tendinţa naturală de a nu vizita pagini "ciudate" şi de a nu mă infecta.

Însă, ideea Firefox Myths, cu care sunt de acord, e că propaganda creează impresia că FF nu are probleme de securitate. Ba le are. Singurul care pare OK la capitolul securitate e Opera 7.x (8.x are o problemă încă nerezolvată). Faţă de care îmi creşte respectul pe zi ce trece.

În continuare, consider că cel mai bun sfat pe care îl poţi da unui prieten care te întreabă de browsere e să îi recomanzi Opera.

P.S. God, I hate Firefox! :biggrin:
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,428
Ca să recapitulez, înainte de a isca un flame degeaba...

1. Nu cred că IE e un browser mai bun decât FF, pentru populaţia generală. E doar mai bun pentru mine, în combinaţie cu Avant.
2. Cred că propaganda FF e cretină şi aduce deservicii browser-ului. Exact cum a adus deservicii şi Linux-ului, ani de zile.
3. Pentru userul obişnuit, Opera pare un browser mai bun decât FF, iar IE e nerecomandabil (deocamdată).
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Messages
165
Originally posted by Marius '95
Tocmai am instalat si Opera si FireFox. Acum studiez Opera. Doua lucruri ma socheaza: nu gasesc o optiune de mutat cache-ul in alt director si nu-mi dau seama cum sa blochez cookies-urile permanente dar sa le las in pace pe cele "session".
Explicatii, please? Nu exista optiunile astea sau sunt eu chior?

Pentru a muta cache-ul trebuie setata o valoare ascunsa.
Tastezi about:config si creezi cheia de tip string "browser.cache.disk.parent_directory" dupa care dai dublu click pe ea si tastezi directorul in care vrei sa-si faca cache de acum inainte.
Cu ocazia asta as mentiona si cheia "browser.cache.memory.capacity", de tip integer, care permite setarea memoriei fizice.

Chestia cu cookies nu cred ca se poate. Eventual cu vreo extensie ceva.


Bill, articolul ala de mai sus e o tampenie enorma si chestia asta o realizezi si tu, nu cred ca mai e nevoie sa discutam despre el. Oricum Pigbrother a spus deja cam ce era de spus.
 
Last edited:

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,428
Nu e deloc o tâmpenie. Pentru mine, sună la fel ca textele pe care le aud constant despre FF, doar că în sens invers.

S-a ajuns deja la aşa o adulaţie, că nu poţi critica mai nimic despre FF fără să ţi se sară în cap. După Sfântul Mac şi Sfântul Linux, a venit şi Sfântul Firefox. :tongue:

Dar, într-adevăr, nu are rost o discuţie pro/contra FF. E la fel de inutilă ca Windows versus Linux.

De gustibus...
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Messages
165
Atata timp cat ti se sare in cap cu argumente nu consider ca e vorba de fanboy-ism.
Firefox este intr-adevar cel mai bun browser daca ii acorzi putina rabdare si dragoste. (stiu ca o sa-ti placa fraza asta :tongue: )
Daca le comparam "out of the box" atunci Opera este mai bun.

Noi dezbatem aici problema la nivel de user trecut de stadiul in care singurele shortcuturi de pe desktop sunt pentru Counter-Strike, oDC si Yahoo Messenger.
Oricum scopul principal al topicului, pentru mine, a fost sa incerc sa inteleg de ce useri non-clueless aleg sa foloseasca IE sau Opera.
Raspunsul pana acum pare a fi lenea sau obisnuinta.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Am încercat Firefox pe când era la 0.x. IE-ul mi se părea la vremea aia superb, FF ca naiba. Apoi am văzut mare agitaţie cum că a apărut 1.0 şi-am considerat că mai merită o şansă. Acum n-aş putea fără tabbed browsing. N-aş putea fără FasterFox, Adblock, Filterset.G şi Flashgot. Când sunt nevoit să folosesc IE şi dau ctrl+click şi mi se încarcă link-ul în aceeaşi pagină parcă îmi vine să îl strâng de gât pe Bill (Gates!, nu al nostru :smile: ). Dar îmi crapă prea des. Recunosc, e singurul drawback care mă deranjează.
Opera? Până acum puţin timp era pe bani. Nu am lucrat cine ştie cât cu el, probabil că am să îi mai acord o şansă. Dar Ch3m1kal are dreptate: obişnuinţa, bat-o vina!
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Messages
2,210
Si da, sunt anti IE. Rau. Oricine individ care avut chiar si tangential legatura cu webdesignul este asa. Iar daca nu este imi pare rau pt. el, sa se lase de meserie si sa se apuce de crosetat. E mai sigur.
Frumoase jigniri, n-am ce zice. O mare parte din ei înjură orice browser ce nu foloseşte motor de IE. Pentru că puţini stau în ziua de azi să-şi bată capul cu respectarea la sânge standardelor, muncind (uneori cu mult) mai mult pentru compatibilitatea cu Opera şi Firefox.

O să-mi pun problema să trec la alt browser numai atunci când toate site-urile vor funcţiona ireproşabil în compania acestuia. Deocamdată, Firefox şi Opera nu randează corect nici măcar XF-ul şi nu mă interesează a cui vină e. Din moment ce există IE care îl afişează corect, sunt convins că şi celelalte ar putea să o facă, dacă ar vrea. A, dacă ar fi o excepţie pe tot web-ul atunci da, recunosc că-s bou şi nu respect standardul. Dar sunt mii, iar ignorarea acestora mă duce cu gândul la rea-voinţă, mai ales că problema datează de ani buni.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,428
Originally posted by Ch3m1kal
Atata timp cat ti se sare in cap cu argumente nu consider ca e vorba de fanboy-ism.
Firefox este intr-adevar cel mai bun browser daca ii acorzi putina rabdare si dragoste. (stiu ca o sa-ti placa fraza asta :tongue: )
Daca le comparam "out of the box" atunci Opera este mai bun.

Noi dezbatem aici problema la nivel de user trecut de stadiul in care singurele shortcuturi de pe desktop sunt pentru Counter-Strike, oDC si Yahoo Messenger.
Oricum scopul principal al topicului, pentru mine, a fost sa incerc sa inteleg de ce useri non-clueless aleg sa foloseasca IE sau Opera.
Raspunsul pana acum pare a fi lenea sau obisnuinta.
În ziua de azi, lumea simte că are prea puţin timp. Nu are nevoie de bătaie de cap şi la PC. Îi trebuie ceva "good enough" cu care să îşi facă treaba. Nu toată lumea e pasionată de informatică şi are chef să înveţe programe noi. Sau, pur şi simplu, unii preferă să îşi folosească timpul pentru adevăratele pasiuni.

În plus, nu toată lumea şi-ar dori o maşină de curse. Unii îşi doresc doar o maşinuţă fiabilă care să îşi facă treaba, să fie uşor de condus, uşor de parcat etc. Poate e şi comoditate, dar e dreptul fiecăruia să-şi prioritizeze eforturile în viaţă.

war4peace, neapărat să încerci Avant Browser. Nu te vei mai întoarce niciodată la IE. Nu îţi va oferi tot ce îţi oferă FF, dar cred că îţi va plăcea.
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
Originally posted by Rabbit
Pentru că puţini stau în ziua de azi să-şi bată capul cu respectarea la sânge standardelor, muncind (uneori cu mult) mai mult pentru compatibilitatea cu Opera şi Firefox.
Cred ca e o gluma, Rabbit, da? Daca pagina ta se valideaza aici iti garantez ca se va vedea bine pe Firefox si pe Opera. In functie de complexitatea ei pot aparea diferente, dar in 99% din cazuri va merge perfect.
Ceea ce nu as putea spune despre IE. Daca webdesignerii aia stau sa verifice cod in IE atunci respecta ce standard vrei tu, dar W3C nu.
In fine, fiecare cu opinia lui, nu incerc sa conving pe nimeni.

Bill, asta e, asteapta sa descopere individul ceva inainte sa dispara paginile alea :biggrin:
Cat despre propaganda inutila...ieri Firefox 1.5 a implinit downloadul cu numarul 20.000.000. Deci nu e chiar in van.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,510
Originally posted by Rabbit
Frumoase jigniri, n-am ce zice. O mare parte din ei înjură orice browser ce nu foloseşte motor de IE. Pentru că puţini stau în ziua de azi să-şi bată capul cu respectarea la sânge standardelor, muncind (uneori cu mult) mai mult pentru compatibilitatea cu Opera şi Firefox.

O să-mi pun problema să trec la alt browser numai atunci când toate site-urile vor funcţiona ireproşabil în compania acestuia. Deocamdată, Firefox şi Opera nu randează corect nici măcar XF-ul şi nu mă interesează a cui vină e. Din moment ce există IE care îl afişează corect, sunt convins că şi celelalte ar putea să o facă, dacă ar vrea. A, dacă ar fi o excepţie pe tot web-ul atunci da, recunosc că-s bou şi nu respect standardul. Dar sunt mii, iar ignorarea acestora mă duce cu gândul la rea-voinţă, mai ales că problema datează de ani buni.
Subscriu. Am lucrat 4 ani la o firma de web-design si am putut observa si eu, chiar daca nu lucram direct la asta, cum colegii de la programare munceau mai mult pentru ca site-urile sa fie afisate corect in alte browsere. Intre timp totul mergea ca uns in IE... ciudat, nu-i asa ? Si are dreptate Rabbit, nu conteaza a cui e vina, faptele sunt mai relevante ca teoria.

Originally posted by PigBrother
Cat despre propaganda inutila...ieri Firefox 1.5 a implinit downloadul cu numarul 20.000.000. Deci nu e chiar in van.
Nu mi se pare deloc relevant. Si eu l-am downloadat de vreo 2-3 ori, la diverse versiuni, sa ma joc cu el dar asta nu inseamna ca il folosesc in mod curent.
 
Top Bottom