Discuţii despre browsere

E greu mai, practic de cind am iesit pe net (sa tot fie fo' 12-13 anisori) ma dau cu Firefox (si predecesorii sai, Phoenix si Firebird). :(
 
... look-ul paginilor e perfect identic cu Firefox-ul...
Din cîte văd, este bazat pe Chromium (în cazul de față, avem un Chrome fără niște privacy issues), deci rezultatul randării nu este identic cu al Firefox-ului. Diferențele sînt mult mai mici decît versus IE, de exemplu, dar ele există și nu se rezumă doar la pureci de genul "cu 1px mai înalt" (nu că asta n-ar conta pentru unii :D).

În afară de faza cu User-Agent easy change (și privacy, care nu mă interesează), mai există ceva diferit față de Chrome?
 
Pai e Chrome fara rahaturile de la Gogu.
Cind am zis ca arata la fel cu Firefox-ul ziceam de partea cu reclamele blocate, adica am reusit sa nu mai apara nica' reclama. :)
Eram entuziasmat de viteza pentru ca eu n-am schimbat Firefox de fo' 10 ani de cind ma dau pe net si mi s-a parut un Porsche Chrome asta. :D
 
Cand ai zis ca are memory footprint-ul mai mic decat al FF mi l-am pus si eu, insa dupa ce m-am mai uitat prin Task Manager am vazut ca de fapt consuma ~ la fel cu FF-ul. Da' l-am pastrat pentru ca-mi place mai mult decat Opera.
 
Nu ca ar fi multa lume interesata, dar a aparut IE10 pentru Windows 7 (cam aceeasi branza ca si IE10 din Win8 minus suportul flash inclus). Inainte de instalare faceti un Windows Update ca a mai iesit un "platform update" care e necesar pentru rularea IE10.

2 restart-uri pentru IE10... cam mare deranjul...
 
De vreo luna am inceput sa folosesc Maxthon, care mi se pare dragut si customizabil.
Am incercat K-Meleon insa nu l-am agreat, la mine s-a cam blocat, nu se descurca grozav nici cu Flash.
Lunascape foloseste Trident, Gecko si Webkit, l-am incercat insa nici el nu mi-a placut.

Preferintele mele raman in ordine Firefox, Maxthon, Opera.
 
Google Chrome: 604 MB de memorie folosiţi pentru un singur tab. SRSLY?

ChromeMemory.png
 
Că veni vorba...
Google Chrome crashes daily. Adică de 10 ori pe zi.

Faulting application name: chrome.exe, version: 25.0.1364.152, time stamp: 0x512fc296
Faulting module name: chrome.dll, version: 25.0.1364.152, time stamp: 0x512fc231
Exception code: 0x80000003
Fault offset: 0x0059f64c
Faulting process id: 0x56f8
Faulting application start time: 0x01ce19b3dccb1a4f
Faulting application path: C:\Users\eburlacu\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe
Faulting module path: C:\Users\eburlacu\AppData\Local\Google\Chrome\Application\25.0.1364.152\chrome.dll
Report Id: 63d1bd10-85a9-11e2-91a3-f0def10035db

Acelaşi comportament pe laptop la lucru şi pe desktop acasă. Aşa că îmi bag pla în el şi mi-am instalat Maxthon. Deocamdată e OK, deşi îmi lipsesc nişte add-ons, dar nu mor eu de ele.

Maxthon e mişto: dacă ieşi din greşeală dintr-un loc unde ai un form în care ai băgat text (de exemplu reply-to-topic în XF) îţi salvează textul şi când te întorci ai un buton de restore saved data. Are column bookmarks, dacă ai prea multe într-un folder, ţi le afişează side-by-side. Are tab auto-refresh (bun pentru jocuri browser-based), are Gestures, are şi o posibilitate ca să creezi mai multe ferestre în aceeaşi fereastră principală, are bookmark sync.
 
Am. Îl folosesc şi pe ăla pentru alte chestii. Eu am în general un browser pentru personal stuff şi unul pentru work stuff. Uneori le mai amestec (de exemplu dacă vreau să testez ceva legat de lucru în alt browser) dar de obicei ţin castroanele separate.
 
war, profilurile din Firefox sunt foarte utile. Eu [ab]uzez de ele foarte mult. După cum ai decis probabil şi tu, e un mod excelent de-a izola complet anumite chestii.

Eu am 3 profiluri în momentul de faţă:
* Unul pentru general browsing random pe Web.
* Unul unde sunt logat pe forumuri şi conturi de mail.
* Unul pentru banking şi conturi sensibile (administrare hosting, domenii, LAN router etc.) Aici am instalat şi extensia RequestPolicy, care face ca site-urile să aibă nevoie de permisiune explicită (whitelist) pentru a face orice cu resurse de pe alte domenii decât al lor. Stopează orice fel de tracking 3rd-party şi alte şmecherii.
 
Back
Top