Dischete

Da, probabil e mai greu sa pui un LPC care sa nu stie si de FDD, dar controllerul in sine nu e activ pe nicaieri (BIOS, specificatii).
 
Am bănuit că e dezactivat și nu are mufă, observația era că totuși există. Că nu apare în BIOS sau în manual e normal :smile:
 
Am folosit şi eu recent. Pentru instalat SO pe un sistem fără unitate optică şi fără boot de pe USB. Am făcut o dischetă Unetbootin pentru Xubuntu în disperare de cauză şi-a mers.

Mai adaug şi că, deşi am scos din uz toate unităţile floppy, am făcut imagini după dischetele mai interesante înainte de-a dezafecta ultima unitate. Exemple:

* rescue floppy cu MS-DOS, Volkov Commander, Norton Disk Doctor, driver de CD şi mici utilitare
* discheta de instalare originală de la Alien Breed
* softul de la ceasul de mînă IronMan, ăla care-şi sincroniza agenda internă cu PC-ul prin ecranul CRT
 
De fiecare data cand am de instalat un program care are serialul + cheia de control pe o discheta. Intrucat exista si FDD pe USB, sunt complet acoperit pentru instalarea programului chiar si pe laptopurile de firma - if necessary. Ca si incidenta - doar la reinstalarea Windowsului se intampla sa folosesc discheta.
 
Mai există asemenea programe? În ultima vreme am văzut doar cu cheie USB și un cod encrypted într-un fișier XML.
 
E vorba de programe create prin 1998-1999 care nu au nevoie de versiune noua, pentru ca isi fac treaba foarte bine. Sunt compatibile cu XP fara absolut nici un comentariu. Build to last era motto-ul programatorilor pe vremea aia. Pentru timpurile actuale ne pot lamuri programatorii cate modificari aduc la un program lansat pe piata.:biggrin:
 
Eu am folosit luna trecută una virtuală ca să instalez un XP SP3 sub ESX - e nevoie de F6 și driver pentru controllerul de disc. Una fizică nu am folosit de vreo 4-5 ani, cred - nu mai am unitate cam de atunci, nici la laptopuri nici la desktop.

La laptopul la care unitatea optică e detașabilă am scos-o, o folosesc doar la instalarea OS. La desktop o țin pentru că nu cere de mâncare și nu ocupă porturi de care să am nevoie, dar de obicei decuplez curentul.

PS. Marius, vrei o unitate Iomega ZIP și discuri de 100 MB? Pentru muzeu :smile:
sal mi le trebe mie unitatea zip si dischetele platesc eu taxa postala desi colectionez si imi plac dami un mass pe id radio_plaja sau la numarul de tel. 0728548992 cristian an 30 ani imi plac vechiturile it te rog damile mie
 
Epic thread ressurection Batman :biggrin:

Tocmai am făcut inventarul prin casă. 4 sisteme cu 3 unități floppy, doar cel al prietenei nu are (momentan).

Eu le-am folosit pentru BIOS reflash din DOS pentru plăci video. Pentru placa de bază merge reflash din Windows, la video nu prea (nvflash pentru winblows e cam mofturos). Ocazional, pentru creat flash USB bootabile, deși prefer în general Hiren pentru cazuri de extremă urgență.

Restul? Mai folosiți așa ceva la 1 an de la deschiderea threadului? :hihi:
 
Eu am in grija acasa 2 sisteme si un laptop. Pe sistemul cel mai puternic am inca unitatea de diskete. Daca ma decid vreodata sa updatez biosul la acel sistem (aparent ultimele biosuri de la ABIT au o sensibilitate la placi video Matrox PCI dar nu au probleme la placile Nvidia pe PCI-Ex) o sa o folosesc unitatea. Inca mai am disketele cu instalerul de Msdos 6.22, o disketa de boot win 98SE si una bootabila pt updateuri de bios. Mai am si diskete cu Seatools, nu am detinut personal nici un CD/DVD-Writer sau DVD-ROM.

Laptopul tatalui meu a venit cu un DVD-writer si il folosesc si eu cand imi scriu un CD cu o distributie de Linux.
Damn, acum realizez, inca nu mi-am cumparat unitate DVD si deja unitatile DVD-BD apar pe piata. :biggrin:
 
Pai a mai trecut un an si tot nu mi-am cumparat FDD pentru nici unul din computere. E chiar atat de rau?
 
Chestia e că tot trebuie să dai restart :biggrin: Plus că tu nu faci flash cu bios de quadro pe geforce, moment în care e foarte posibil să muară ceva. Blind reflash în MS-Dos apoi :smile:

Chestia cu F6 drivers este cea care mă ține în principal de unitatea de dischetă, plus Memtest (mă simt aiurea să scriu pe un CD/DVD, chiar și RW). Plus sunetul ăla de citire/scriere care este genial :happydork:
 
Nu înțeleg :biggrin: Nu pun o dischetă să scriu-citesc și s-o ascult ca pe muzică... Dar sună frumos :biggrin:
 
Eu consider ca voi cei care faceti updateuri de BIOS de pe dischete sunteti curajosi tare. Eu nu as avea incredere sa tin un fisier pe discheta nici 2 minute, drept dovada fiind si faptul ca atunci cand merg sa depun declaratiile acelea stupide la stat iau cu mine 3 dischere ("just in case...").

Din magazine, am fazut ca au disparut unitatile floppy traditionale, singurele care se mai gasesc fiind cele pe USB. Cat despre dischete... m-as fi asteptat sa devina "sigure" cu timpul, dar calitatea acestora a luat-o la vale: dintr-un pachet de 10 buc, 5 merg direct la gunoi, indiferent ca sunt Verbatim, 3M sau o alta marca "renumita". Dezvoltarea acestora sa incheiat acum 20 de ani.

Personal, am inlocuit de mult floppy-ul cu un stick USB + aplicatii software: Virtual Floppy (Win 2k - Win 7 32 bit), pentru Win Vista/7 x64 exista un plugin de Total Commander, un bootdisk si HP USB Disk Storage Format Tool.

Cat despre instalarea sistemului de operare de pe USB, exista si aici solutii:

Pentru WinXP cu drivere aditionale (problema cu F6) exista: nLite + Win Setup from USB

Pentru Windows Vista/7 exista instructiuni.

Let the floppy die!!!
 
Back
Top