Detector radar. De care?

Teoretic pasagerul, practic probabil or să încerce să o pună în cârca șoferului. Eu mi-s terorist, când conduc eu zbier la toată lumea să poarte centurile. Și chiar dacă n-o fac, după 1-2 curbe și le pun singuri:biggrin:
 
Din câte ştiu pasagerul. Şoferul răspunde doar pentru centura proprie.
 
Teoretic pasagerul, practic probabil or să încerce să o pună în cârca șoferului. Eu mi-s terorist, când conduc eu zbier la toată lumea să poarte centurile. Și chiar dacă n-o fac, după 1-2 curbe și le pun singuri:biggrin:

Eu prefer sa le tip in cap (nu am avertizor sonor la masina din 94 pentru centura) dupa care nu fac precum avertizoarele, adica sa ma opresc, ci pun 2-3 seturi de frane bruste ideale pentru adunat pe sine din bordul masinii.
 
Da, însă șoferul e responsabil pentru întregul autovehicul aflat în trafic. Are opțiunea de a nu pleca de pe loc până când pasagerii nu și-au pus centurile. :smile:
 
S-a facut update la legea romaneasca cu privire la pasagerii de pe bancheta din spate?E obligatoriu si pentru ei sa poarte centurili?
 
E obligatorie purtarea centurii la maşinile cu locuri ce au prevăzute centuri. Deci dacă maşina are centuri pentru locurile din spate da, este obligatorie purtarea lor.
 
Multumesc oameni buni, habar nu aveam!

De ce oare nu-mi ţipă golful şi pentru locurile din spate? :biggrin: , că pentru alea din faţă face ca toti dracii şi nu se opreşte pana nu-si pune respectivul centura... Sa vedeti ce fain e, cand se pune pe bipait din cauza unui rucsac asezat pe scaunul din dreapta...:smile:
 
Mai, eu stiu ca nu e INCA obligatorie chestia cu purtatul centurii daca stai pe locurile din spate. Au vrut sa o bage dar s-a renuntat. Deci? Ce spune exact legea? Copy/paste aici plz!
 
OUG 63/2006: Art.36. - (1) Conducătorii de autovehicule şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu
centuri
sau dispozitive de siguranţă omologate trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile
publice, cu excepţia cazurilor prevăzute în regulament.
 
Bun, deci am sapat si am gasit urmatoarele: Este vorba despre:

Act de bazã:
#B: Ordonanþa de urgenþã a Guvernului nr. 195/2002, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006

Modificata prin:
#M1: Ordonanþa de urgenþã a Guvernului nr. 63/2006
#M2: Hotãrârea Guvernului nr. 1391/2006
#M3: Legea nr. 6/2007
#M4: Decizia Curþii Constituþionale nr. 347/2007
#M5: Ordonanþa de urgenþã a Guvernului nr. 69/2007
#M6: Decizia Curþii Constituþionale nr. 661/2007
#M7: Decizia Curþii Constituþionale nr. 742/2008
#M8: Ordonanþa de urgenþã a Guvernului nr. 146/2008
#M9: Ordonanþa de urgenþã a Guvernului nr. 9/2009
#M10: Legea nr. 218/2009

ART. 36
(1) Conducãtorii de autovehicule ºi persoanele care ocupã locuri prevãzute prin construcþie cu centuri sau dispozitive de siguranþã omologate trebuie sã le poarte în timpul circulaþiei pe drumurile publice, cu excepþia cazurilor prevãzute în regulament.

Dar mai interesant este Art. 35:
.....
(7) Nevãzãtorii sunt obligaþi sã poarte în deplasarea pe drumurile publice baston de culoare albã.

:biggrin: :nuts:
 
Si sa revenim la radare si detectoare!

Cica POP-ul implemetat pe radarele astea noi nu-i chiar o chestie asa precisa. Chiar producatorul specifica in manual, ca masuratorile facute cu POP nu pot fi folosite in instanta. Defapt cititi si voi ce zic astia de la Valentine despre probelma asta.
Acum, eu unu tare m-as mira ca BRML sa omologheze acest mod de masurare al vitezei... deci tablagii vor proceda ca si pana acum, clasica veiozareala, doar ca omologata.
 
Indeed. Pai atunci logica spune ca politaiul iti estimeaza viteza prin pop (de la 1.5km distanta) dupa care va fi obligat sa te masoare clasic daca vrea sa aiba proba in instanta. PILAF! :biggrin: Pai atunci un detector instant-popup te scoate!

Dar sa vedem ce zice BRML-ul. :wink:
 
Ravenind la subiectul noilor radare, vad ca exista in comert detectoare care se lauda ca detecteaza si radare ce lucreaza in modul POP:

Valentine One - scump rau, dar cica ar fi "the best money can buy"
Whistler XTR 690
Whistler Pro 78

Va trebui sa sap mai adanc pe google sa vad cum reusesc detectoarele astea sa detecteze radarele ce lucreaza in modul POP.
 
De detectat le detectează, pentru că radarele POP sunt la fel ca cele normale, în bandă Ka şi cu putere şi împrăştiere destul de mare, doar că timpul de emisie e scurt. Însă detecţia "corectă" e a ăluia dinaintea ta, când te-a prins pe tine e mult prea târziu.

Timpul de emisie e între 60ms şi 16ms, deci e uşor să ignori o alarmă.

Cât despre tehnologie, se pare că nu a fost prea bine acceptată, varianta laser fiind mai ieftină şi mai bună. Doar că la noi n-o să prindă LIDAR pentru că trebuie să stea nenea să îndrepte laseru' exact spre tine, prea complex :biggrin:.
 
Exista o portita de scapare totusi:

With POP mode, he simply hits the transmit button once and a speed instantly appears in the target speed window. There's no audio Doppler and the speed disappears in a few seconds; it can't be locked. MPH does caution in a prominent disclaimer in the operator manual that no enforcement action is to be taken with a POP reading alone. Instead, the officer is instructed to hit the transmit button a second time, placing the radar in continuous-transmit mode, and conduct the normal tracking history ritual. Most officers will follow this guideline. But some won't. And that's the problem.

MPH este producatorul radarelor montate pe noile loganuri.
Cu alte cuvinte nu prea e corect sa iti dea amenda doar pe baza masuratorii din modul POP.


Sursa.


Pana si in pliantul celor de la MPH scrie acelasi lucru.

LE: Abia acum am vazut postul lui Berti.
 
Vreo posibilitate ca astia in viitor sa bage radare in banda Ku? Adica ce ii impiedica mai precis?

Alta: de ce nu fac vanzatorii un fel de "rabla" pentru detectoare? Dau Cobra veche si am discount la detectorul ala nou.
 
Back
Top