war4peace
Membru Senior
Mai conteaza ca suna gay daca va zic "I love you guys"?![]()
Nu, că ştiam deja

Mai conteaza ca suna gay daca va zic "I love you guys"?![]()
Beton lantul ala haurit.
... In sensul ca pot aduce doar limitari suplimentare fata de cele din lege. Deci nu sint chiar la latitudinea autoritatilor locale, ci acestea au putere numai "in jos".Cu mentiunea ca limitele de viteza in localitati sunt la latitudinea autoritatilor locale. Ele pot hotari (probabil dupa o consultare cu Politia) ca limita de viteza in intreaga localitate sau pe anumite tronsoane sa fie diferita de cea prevazuta in lege.
Nici eu nu cred ca aveau altceva in afara de memoria politistului. In localitati mici, asta chiar conteaza. Nu stiu, acum si mie mi se pare ciudata treaba.Cum vedeau că ai depăşit o dată sau de zece ori limita? Nu ştiu să existe vreo bază de date cu aşa ceva.
Nu te mănâncă bine, pot și în sus în limita a 80 km/h. A se vedea limita de 70 km/h pe DN1 de la Buc la Ploiești, nu știu cum e mai departe că nu prea merg pe-acolo.Scuze ca intervin la atita timp, da' ma maninca sa raspund
... In sensul ca pot aduce doar limitari suplimentare fata de cele din lege. Deci nu sint chiar la latitudinea autoritatilor locale, ci acestea au putere numai "in jos".
Art. 155. - (1) Limita maxima de viteza in localitati este de 50 km/h.
(2) Pe anumite sectoare de drum din interiorul localitatilor, administratorul drumului poate stabili pentru autoturisme si limite de viteza superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Limitele de viteza mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu acordul politiei.
Nu am găsit nicăieri limita de 70 în localitate pentru drumuri europene, mi-ar fi extrem de utilă.
Scuze ca intervin la atita timp, da' ma maninca sa raspund
... In sensul ca pot aduce doar limitari suplimentare fata de cele din lege. Deci nu sint chiar la latitudinea autoritatilor locale, ci acestea au putere numai "in jos".
S-au modificat multe în ultimii 10 ani, pentru a conduce în siguranță e bine să mai citești regulamentul nou. De exemplu în intersecție două mașini care vin din sens opus și fac stânga nu își mai intersectează traiectoria, iar dacă tu faci ca pe vremuri și iese de o tamponare tu ești vinovat - faptul că nu știi că s-a schimbat legea nu e o scuză.Nu ştiam paragraful citat de AdrianB1, presupun ca e ceva nou (< 10 ani).
Art. 155. - (1) Limita maxima de viteza in localitati este de 50 km/h.
(2) Pe anumite sectoare de drum din interiorul localitatilor, administratorul drumului poate stabili pentru autoturisme si limite de viteza superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Limitele de viteza mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu acordul politiei.
Nu am găsit nicăieri limita de 70 în localitate pentru drumuri europene, mi-ar fi extrem de utilă.