Despre SSD-uri

Oh come on, am jucat şi eu WoW şi n-am simţit niciun hop la tranziţii, şi încărca de pe HDD de 5400 RPM. Aici vorbim vorbiri şi toţi ştim asta, da' suntem prea mândri s-o recunoaştem. E vorba de pitici la mijloc, nu statistici demonstrabile.
Eu şi acum am tot ce-nseamnă joc instalat pe HDD de 5400 RPM şi e cât se poate de clar că nu viteza HDD-ului e determinantă, ci cantitatea de RAM. Ai RAM destul, ai cache destul. Ai cache destul, se păstrează date în RAM şi nu foloseşti HDD-ul decât ocazional.
 
Chiar vorbeam cu frate-meu despre asta aseara, imi spunea ca imi poate face rost de un SSD la un pret incredibil de mic (cu acte in regula, doar ca are un furnizor foarte bun si ei cumpara in cantitati suficient de mari) si am ajuns amandoi la concluzia ca ... sa ia unul pentru firma, sa il testeze in laptopul lui o luna si sa vina sa spuna daca merita diferenta fata de HDD. Azi a facut comanda, maine sau luni incepe sa curga luna aia.
Si ai ajuns la o concluzie ? Ca se face discount la modelul Corsair de 60gb si daca tot platesc un an, sa stiu daca sa dau banul pe ssd sau pe 8gb de ram. (stiu ca Cosmin_C este fan MULT-RAM).
 
Bine ca mi-ai amintit, ca nu l-am mai intrebat ce a facut. Am vazut doar preturile aseara, 64 GB se apropie de 100 :smile:
 
Vorbeam de SSD-urile de le-a comandat frate-meu, sunt in dolari si sunt in Romania. Restul sunt povesti.
 
Da, asta-i deja o chestie psihologică, oau, s-au ieftenit SSDurile, 64GB aproape de 100$. Problema e că au apărut HDDurile de 3TB și cele de 2TB se găsesc pe la 100$. Sadface :smile:
 
Back
Top