Despre procesoare - target audience și intențiile producătorilor

Stai linistit ca acele lanes sunt dedicate placii video, restul este mai mult ca sigur legat pe cele din chipset - chiar si ieftinul H61 tot are 6 lanes PCI-E 2.0 pe care (de obicei) se afla deja sunetul si reteaua onboard. In conditiile date si eu as lua acel Xeon.
 
Nu-l am (încă), dar de vreo lună lucrez la un proiect care are nevoie ori de un Mac ori de un procesor mai rapid (virtualizare OSX) și mă cam bate gândul de un upgrade, că e de vreo 5 ori mai ieftin decât un mac.

Comparația corectă e cu toate din familia Ivy, unde am adăugat și procesorul actual, să-l fac de rușine (kindof, până acum n-am simțit nevoia de mai mult). Însă de acolo nu-ți dai seama dacă e o idee bună sau nu :smile:.

Sincer, eu aș cumpăra un Mac pentru asta. De fapt mă tot bate gândul. Retina display are o rezoluție incredibil de faină, nu știu totuși cum o fi în 15 inchi, dar parcă mai degrabă aș virtualiza pe un Mac ce este legat de Win&stuff decât invers. Spun strict dpdv al workflow-ului, nu și al costului.

Dacă totuși costul contează și iei sau nu în considerație multiplicator blocat/deblocat, eu aș merge pe Xeon din cauza controllerului de memorie mult mai bun VS vanilla ix. Asta nu că Ivy ar străluci cumva la controllere de memorie...
 
Tot legat de CPUs. Ce înseamnă CPU support list la o placă de bază? La placa mea scrie că suportă Intel Xeon E3-1230v2 de la versiunea 11 a BIOS-ului. Eu am versiunea 9 acum, și totuși scriu post-ul ăsta folosind acel CPU.
 
Inseamna suport complet, nu neaparat ca nu merge deloc. La unele combinatii de placa-procesor, de pilda, nu mergeau anumite power state fara update de BIOS, procesorul mergea impecabil dar nu intra in anumite moduri de sleep (sau o facea, dar la tensiuni mai mari decat era nevoie).

Congrats, btw.
 
Multumesc. Nu credeam ca o sa se vada diferenta usor, dar cand a bootat prima data am crezut ca da eroare, ca in 3-4 secunde a aparut fereastra de login. Bine, diferenta majora aici e ssd-ul de generatie noua (500MB/s vs 150).

Am facut update la v18 intre timp, n-am mai stat sa urmaresc ce diferente ar putea sa fie.
 
Back
Top