Desktop setting in Windows 7

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Am o problema cu vizibilitatea pe monitoare si nu am idee cum sa ii dau de cap.

Folosesc un monitor Samsung de 22" 16:10, 1680x1050. De curand avand nevoie de inca un monitor (de lucru cu multe chestii pe ecran in acelasi timp) am imprumutat inca un monitor, doar ca e 16:9, tot de 22" in 1920x1080. Problema e ca in rezolutiile native pe al meu se vede bine, pe celalalt totul e mult prea mic. Daca schimb rezolutia se vede groaznic, iar daca maresc fonturile din Windows le mareste pe ambele monitoare, ceea ce inseamna ca devin prea mari pe al meu. Exista si alte variante?

Placa video e Ati si nu am instalat Control Center, daca asta conteaza.

Monitorul cu rezolutie mai mare are inaltimea mai mica: 30 cm la Samsung, 27cm celalalt, iar latimea e fix aceeasi, 47.5 cm. 22 de inchi se masoara cu rulete diferite de la un fabricant la altul :frown:
 
Instaleaza Control Center. Eu am tot Ati cu monitor si plasma. Seteaza Extended Desktop si foloseste rezolutii separate. Te joci un pic pana nimeresti combinatia corecta.
 
Am fost în aceeași situație ca și tine.

Nu ai cum să rezolvi problema. Este motivul pentru care soluțiile multi-monitor se realizează cu monitoare identice. Ambele la tine au 22 de inchi, dar dot-pitch-ul la Samsung este mult mai mare decât la celălalt monitor (rezoluții diferite la dimensiuni fizice aproape identice) => pe Samsung se vede mai mare, pe celălalt mai mic.

Nu poți rezolva o problemă fizică din software.

Soluția este monitoare identice sau te mulțumești cu lucrul pe cel cu rezoluția mai mare (încap mai multe chestii pe ecran). Eu am vândut unul din monitoare, al doilea l-am făcut cadou unei rude și am luat două Dell identice. Singura problemă este că acum îmi mai trebuie unul :biggrin: - cu cât te lățești mai mult, cu atât îți trebuie mai mult spațiu, strange rule tbh. O fi din cauza nevoii de simetrie cu un punct (monitor) central. Naiba știe.


Later edit: o altă soluție este să găsești de împrumut un monitor cu dot-pitch (se găsește în specificațiile monitoarelor de obicei) foarte apropiat sau identic cu al tău (aceeași diagonală + rezoluție sau diagonală mai mică și rezoluție mai mică sau dimensiuni mai mari și rezoluție mai mare). Orice altceva și vei avea un efect de "lupă" pe monitorul cu dot-pitch mai mare.
 
S-ar putea rezolva in software, dar nu stiu cu ce software - tot ce vreau e o scalare automata a continutului din monitorul cu rezolutie mai mare (echivalentul la zoom 125%).
 
Ce conținut? Folosește Windows Magnifier sau cum îi zice :hihi: Orice este realizat din software o să arate ca naiba din simplul motiv că la un dotpitch mic ce este mărit chiar și 5% pierde din sharpness rapid.

Poți săpa prin setările monitorului să nu facă fullscreen la schimbarea rezoluției. Setezi aceeași rezoluție ca la Samsung și poate merge. Dunno sincer dacă se poate totuși sau cum o să arate rezultatul, probabil că tot mai mic :biggrin:

LE: Da, merge windows magnifier dar nu scalează, doar dă zoom in. Setezi pașii în 25 de procente. Start -> all programs -> accesories -> ease of access -> Magnifier în Windows 7.

LLE: se vede ca pwla :biggrin:
 
Am si eu o intrebare:la ce se folosesc mai multe monitoare?La firma unde mai ajut ca buyer, cei care se ocupa de grafica si de tranzactii online folosesc asa ceva, dar in rest la ce altceva mai ai nevoie...?
 
Eu de pilda am 3 nevoi mari si late:
1. desktop sharing - lucrand remote (din birou sau de acasa) cu altii fac foarte des desktop sharing - un monitor e shared, pe celalalt lucrez; daca de pilda trebuie sa caut si sa deschid un document sau email nu o fac pe monitorul shared, o data pentru ca nu vreau sa vada ce e pe-acolo (mai ales in email) si o data pentru ca navigarea prin foldere inseamna screen refresh si performanta nu e fantastica
2. lucrez cu multe ferestre deschise simultan; ex. primesc un email, trebuie sa deschid un client de SAP si un IE ca sa verific ceva, eventual deschid o fereastra de IM ca sa contactez expeditorul pentru a mai lamuri ceva; da, se poate face totul secvential, dar e mai productiv daca le pot deschide pe toate odata ca sa am toata informatia in fata
3. cand ma joc acasa mai primesc mesaje pe IM sau email; cu un joc in full screen e tare incomod cand apar peste joc si tare nasol daca nu le vad deloc, asa ca prefer sa apara pe al doilea monitor

Mai e si varianta in care pe un monitor vad un film si pe celalalt urmaresc o chestie pe care am pus-o sa faca ceva (de la o copiere, encoding sau SAP job) si de la care astept un rezultat sau sa se termine, dar deja e o varietate la cele de mai sus.

Ca idee folosesc multi-monitor de vreo 12 ani (de cand eram si sysadmin, printre altele) si colegii mei au multi dintre ei cate un monitor extern cuplat la laptop ca al doilea ecran, tot din motive de productivitate, mai putin aia care prefera sa vada pr0n la birou pe un ecran mai mare :tongue:
 
IE din păcate rămâne durerea mediului corporate, cu multe soluții intranet Microsoft. Lucrează excelent împreună (soluțiile între ele și cu IE), și fiind intranet e securizat. Pentru orice altă navigare, Firefox sau Chrome rulz. Da' să te dai cu Firefox pe un SharePoint sau Outlook Web Access e mai rău decât să te împuști în picior.

De regulă trebuie să iau informație dintr-unul sau mai multe locuri și să o pun într-un alt loc, într-o altă formă, procesată în vreun fel. De exemplu, țin bugetul proiectului, și pentru asta am niște foi de calcul Excel cu multe linii și coloane, subtotaluri, etc. Pentru acest motiv uneori mai conectez la laptop un monitor full HD acasă, să încapă cât mai multă informație pe ecran fără să mai pierd vremea făcând scroll de nebun în Excel, iar pe ecranul laptopului urmăresc costurile individuale ce le-am primit pe mail și care trebuie să le agreg în bugetul mare. La fel și când pregătesc prezentări, recomandări sau cine știe ce alte documente.

Acasă fac editare foto pe două ecrane: pe unul e spațiul de lucru aglomerat cu toolbar-uri etc., pe celălalt e „quick proof” full size la rezultat. Sau mă joc pe un ecran full screen, pe celălalt stă deschisă o fereastră de voice chat în echipă, și o fereastră de Messenger...
 
Back
Top