De vânzare: GoPro Hero 2 cu multe accesorii

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Vând pachet complet GoPro Hero 2, compus din:
  • camera în stare foarte bună, mici semne cosmetice pe la butoane;
  • Battery BacPac ce se atașează în spatele camerei pentru a avea 2 acumulatori conectați de-odată și filmare fără întrerupere de câteva ore;
  • card de memorie SD Hama de 32 GB Class 10, care a fost folosit doar cu această cameră și nu a dat vreodată rateuri (spre deosebire de o bubă cunoscută cu SanDisk-urile);
  • 3 carcase, din care 2 originale, una ventilată (cu găuri laterale pentru sunet mai bun din exterior), una închisă (rezistă la ploaie și scufundări) și una aftermarket, închisă, cu inel metalic și urechiușă pentru legat de mână;
  • 6 capace pentru carcasă, 4 slim (doar camera) din care 2 ventilate și 2 închise, și 2 capace pentru cameră + BacPac, din care unul ventilat și unul nu;
  • 4 acumulatori, din care 2 originali și 2 aftermarket (cu chip pentru a fi identificați corect), în stare excelentă de funcționare;
  • 1 încărcător de priză pentru un acumulator - acumulatorii pot fi încărcați și în cameră (când nu e folosită) conectată la un charger USB oarecare, și doar în BacPac-ul deconectat (are port USB propriu), dar mai rapid e la priză;
  • 3 tălpi de fixare autoadezive, din care 2 pentru suprafețe plane și 1 pentru suprafețe rotunde (cască moto, ski, etc.);
  • 3 suporți pentru carcasă ce culisează în tălpile de fixare, din care 2 mici și unul înalt (permite rotirea camerei mai mult în jos, gen pusă camera pe casca de alpinism pe frunte, îndreptată spre meclă);
  • 2 brațe pentru prelungire/articulare, se prind între suporți și carcasă, unul mai lung și unul mai scurt; pentru prevenirea vibrațiilor se folosesc cât mai puține/scurte, dacă vreți mai multe se pot cumpăra ieftin de la chinezi;
  • 3 șuruburi pentru strângere cu mâna, 2 scurte și unul lung ca să încapă sub carcasă;
  • o rozetă pentru a putea strânge șuruburile cu forță mai mare.
Funcționează ireproșabil, are firmware-ul upgradat, unghiul larg de filmare și sensibilitatea în lumină slabă sunt excelente. Cred că am și pachetul de cabluri pe undeva, carte și ce mai avea când am luat-o.

Preț de XF, 750 lei.

Picspam cu telefonul: http://imgur.com/a/VhCwd
 
Last edited:
Dacă vrei să-ți iei Hero 3, te sfătuiesc s-o păstrezi pe-asta. Battery life la seria 3 este oribilă.

Altfel, spor la vânzare, prețul pentru toată grămada de chestii este excelent!
 
@Puter: asa-i ca ai desfacut chestia aia din poze si nu ai mai stiut s-o pui la loc? Ce de piese... :biggrin:
 
Last edited:
Pentru Hero 3 deja au venit filtrele de corecție white balance pentru filmarea subacvatică, mânerul plutitor, un set de acumulatori de rezervă... Mai trebuie doar dineros ca să iau Hero 3 propriu-zis :biggrin:

Sunt pregătit cu 2 acumulatori de câte 10.000mAh și unul dintre ei cu panouri solare, în caz că ăia din pachet + cei suplimentari nu îmi sunt de-ajuns. Plus că filmez 960p la 30fps și nu voi avea WiFi pornit, deci nu ar trebui să fie chiar atât de nasol.
 
Nu wi-fi mănâncă bateria cel mai mult (de ce filmezi 960p*? oO), ci camera în sine. Bine, eu de obicei trag 1080p@60FPS în general și mai mult de 3h n-am prins cu o baterie.

Acumulatorii externi sunt meh dacă mergi cu ea la mare pentru că n-o să stai să scoți camera din carcasa de policarbonat ca s-o încarci (smth smth condens, smth smth nisip etc). Ți-aș sugera mai degrabă battery bac-pac pentru Hero3+ și să iei o carcasă de policarbonat cu back corespunzător (asta dacă nu vine deja cu back bracket inclus). Nu uita să-ți iei o chestie d-asta.

Dacă tragi timelapse, tot nu ține mai mult de 3h cu o baterie plină (mai mult 2h 1/2).

Oricum, calitatea imaginii overall este absolut demențială.

*părerea mea (subiectivă) este că este bine să tragi aproape de limitele hardware imaginile pentru a nu fi dezamăgit când le vei vedea peste 20 de ani pe un TV 8k :biggrin: Nu zic să tragi 4k pentru că framerate-ul este absolut infect, dar ca idee. Este unul din motivele pentru care trag RAW tot ce prind cu aparatul foto (am cadre de ani de zile care prelucrate altfel arată mult mai bine/interesant).
 
960p fiindcă senzor 4:3 și așa îi folosesc toată suprafața. Ulterior, la procesare, fac crop la 720p după cum am nevoie să încadrez, mai jos sau mai sus, în funcție de cum țineam și capul îndreptat în jos sau în sus. Și 720p e mai mult decât suficient pentru ce filmulețe de amator am făcut până acum. 1080p mi se pare un consum inutil de spațiu pe card și energie de compresie. Iar 60p... dafuq, slow motion all the time?! :biggrin:

Ca principiu/observație directă, așa cum la foto am o medie de circa 6% cadre ce ajung fotografii prelucrate și salvate, doar un foarte mic procent din ceea ce filmez ajunge să fie și procesat și păstrat. Nu arhivez absolut tot ceea ce am filmat doar ca să am un backup la ceea ce oricum îmi amintesc că am văzut și cu proprii mei doi ochi. Mai importantă e trăirea, nu filmarea. În afara concediilor, majoritatea filmărilor sunt pe casca la biclă, în trafic, iar dacă nu a existat nici un incident pe parcurs nici măcar nu mă mai uit la filmări ci le șterg din cameră. De ce aș pune maximul de calitate pentru asta, când durata bateriei îmi e mai importantă?

3h/baterie este foarte decent și similar cu experiența la Hero 2. Întrebarea este de ce ai avea așteptări mai mari de la o baterie care în primul rând trebuie să fie cât mai compactă și ușoară.

La timelapse pe timp îndelungat poți pune alimentare externă, că mobilitatea nu mai este o necesitate. La plajă pot ajunge cu 4 acumulatori gata încărcați, 2 deja montați; când sunt descărcați, fac swap-ul în 30 de secunde cu grijă de nisip și îi pot pune deja la încărcat din rezervele alea de capacitate mare, dacă chiar simt că voi avea nevoie de ei.

Dar n-a fost cazul până acum. Cu 4 acumulatori * cel puțin 2 ore per bucată în condiții de frig, rezultă minim 8 ore de filmare. N-ai nevoie de atât de mult timp decât dacă ești genul „filmez continuu tot ce văd, din clipa când ies pe ușa hotelului”. Și atunci îți trebuie mai multe carduri pe zi, și loc unde să faci data dump seara. Pe 32 GB încap 5 ore și ceva de filmare 960p.
 
Floaty door ala e o tâmpenie scumpă. Există alternative mai ieftine gen un backdoor de rezervă, niște polistiren si superglue. Testat in mare, râuri și lacuri.
2d08c59e68d92c4c9bca35f2fda2f7e8.jpg
 
Wrist strap-ul de Wii remote e foarte util, îți lasă mâna liberă la nevoie fără să pierzi camera.
 
Floaty door ala e o tâmpenie scumpă. Există alternative mai ieftine gen un backdoor de rezervă, niște polistiren si superglue. Testat in mare, râuri și lacuri.
2d08c59e68d92c4c9bca35f2fda2f7e8.jpg

Binențeles, poți face ceva de genul iar valoarea la revânzare după ce dai cu superglue pe ușița din spate este fix pix. Plus că arată ca dracu' și culoarea aia orange are un rol - vizibilitatea. Mi se pare uber-scrubby să cumperi cameră de 400EUR și să nu dai 20EUR pe un accesoriu care este util să nu-ți pierzi respectiva cameră în recif. Dar, după cum îți spune și semnătura, meh.

@puterfixer - mișto mânerul ăla și-i și foarte vizibil, sunt curios cât iese din apă efectiv cu camera atașată.
 
Singura diferență între încropleala mea și produsul original este culoarea. Ambele sunt făcute din polistiren și sunt lipite de capac cu dublu adeziv.
Apoi camera mea a costat 250 de euro iar accesoriile originale sunt foarte scumpe. Ma rog, divagăm.
 
Back
Top