De unde iau un cablu Scart de calitate foarte buna ?

Foxter

Membru Senior
Vreau sa iau parintilor mei un cablu Scart de calitate foarte buna pt a conecta un decodor Romtelecom cu un televizor LCD. Nu exista conexiune mai buna din cauza decodorului. Fostul cablu de 30RON s-a dovedit a fi o porcarie bagand la greu zgomot parazit. Am incercat initial sa iau asta. dar dupa vreo 2 zile de asteptare am aflat ca furnizorul daduse informatii aiurea despre stocul detinut.

Am mai cautat cabluri mai bune si am gasit doar asta sau asta.

Firma e la Cluj, numai transportul e 25RON. Dintre cele 2 produse ce ati alege voi ? Desigur daca aveti si alte sugestii sunt deschis la ele.
Multumesc anticipat.
 
Primul seamănă foarte bine cu ăsta. Nu e chiar același, dar e ecranat, are conectori auriți și e mai ieftin. Acu' dacă e de la cablul sau nu...
 
Calitate si SCART in aceeasi propozitie, wtf?

Acum la modul serios, decodoarele de calitate si mai noi de 1900 toamna au HDMI. Orice TV LCD are HDMI (pana si pocnitoarea care o am la spitalul unde sunt acum, care este marca Alba). Ii iei p-aia de la tomtelecom la puricat grav sa-ti aduca un decodor care stie HDMI, iei cel mai ieftin cablu HDMI si ai rezolvat definitiv problema calitatii.
 
Da, si o sa rezolve cu aia de la Romtelepom la sfantu' asteapta. Iei ce ti se ofera sau nimic.
Foxter cred ca problema e in alta parte, eu am avut doua decodoare si cu cablurile penale cu care au venit n-am avut problema. Deci ori e cablul intreupt sau nu face contact pe undeva, ori problema e in alta parte, poate chiar la decodor.
Parerea mea e sa suni la astia sa vina sa verifice unde e problema si daca e de la cablu o sa ti-l schimbe ei. Altfel, ia un cablu simplu si ieftin, nu merita sa dai 50 lei pe cablu aurit care face acelasi lucru ca unul simplu. Eu pe televizor LED l-am pus si n-au fost probleme.
 
Neo said:
Ii iei p-aia de la tomtelecom la puricat grav sa-ti aduca un decodor care stie HDMI

Nah, nu ţine. Cam toţi furnizorii de TV din România încă lucrează en-gros cu STB-uri cu ieşiri analoage (cablu CATV, SCART şi eventual RCA). Nu subestima procentajul din populaţie care încă are TV-uri antice.

Unii au şi din alea digitale în ofertă dar trebuie să te chinui să le găseşti efectiv pe stoc. La RDS de exemplu aştepţi luni întregi să pui mâna pe un STB digital (nu contează că tu plăteşti între timp abonament pentru el).

Pe de altă parte RDS transmite canalele HD necriptate deci practic n-ai nevoie de STB digital decât pentru funcţia de decriptare (HBO & friends) sau dacă vrei din ăla cu PVR. Şi acum au introdus şi carduri, că şi slot de card găseşti pe cam orice TV recent.
 
E vreun motiv pentru care vrei neapărat SCART în loc de RCA? Ai putea să iei un adaptor SCART-RCA și un cablu care-ți place ție pentru video+audio cu RCA-uri.
 
La RDS de exemplu aştepţi luni întregi să pui mâna pe un STB digital (nu contează că tu plăteşti între timp abonament pentru el).
Not, îl plătești numai după ce l-ai ridicat din casierie, altfel abonamentul e considerat doar Analogic/Digital, fără partea de HD. Vezi ce ai semnat, să nu cumva să-ți fi ascuns instalatorii (care nu-s RDS, apropo, și lucrează pe comision) vreo foaie printre cele de instalare.
 
Din nefericire Scartul e cea mai buna optiune la decodorul standard Romtelecom. Pt HDMI plateste nenica inca 366RON, nu fac reducere daca ai luat de la ei inainte un decodor standard. Parintii au 2 televizoare, un CRT ce a mers o perioda cu un cablu de 30 RON si dupa cam jumate de an a inceput sa scoata un bazait (sound only fara efecte vizuale) nonstop rezolvat prin chemarea alora de la Romtelecom si cererea unui nou cablu (inaintea acestui CRT fusese un altul care se conecta la decodor prin antena si au plecat aia de la instalare cu cablul scart venit cu decodorul).

Acum am un LCD ce merge pe cablul Scart original al celui de al doilea decodor de la Romtelecom. Bazaie si asta un pic dar nu deranjat (inca). De asta caut un cablu mai de calitate.
 
Acum niste ani de zile am folosit si eu SCART si chiar am cumparat un monstru tip furtun de gradina. Nu a facut mare branza pentru calitatea imaginii. Eu sunt sceptic in privinta beneficiilor pe care le vei obtine cu un cablu de calitate.
 
Nu ma astept sa creasca calitatea video in mod observabil, vreau doar sa scada parazitii care dau televizorului un bazait. Cum nu pot influienta decodorul (pana acum mi s-au stricat vreo 4 si au fost inlocuite de Romtelecom fara efecte pozitive asupra bazaitului) schimb cu (ceva mai bun sper) singurul lucru e care il pot modifica, cablul.
 
Daca e vorba de un simplu bazait pe audio, clar problema nu e din cablu. De curiozitate: decodorul / TV-ul ce stechere au? Cu impamantare sau simple? Ce cabluri mai ies / intra in cele doua si unde se duc? Banuiesc ca sunt ambele bagate in aceeasi priza. Personal banuiesc ca te saboteaza televizorul.
 
Poţi încerca o abordare brute force, punând manşoane cu miez de ferită pe toate cablurile posibile (alimentare, A/V).
 
Dupa cum sugera si Quark, uneori este o simpla problema de aducere a tuturor elementelor la acelasi potential. Un fir metalic care sa uneasca jucariile poate face minuni, la mine a facut in mai mult de o ocazie.
 
Televizorul si decodorul sunt in aceaiasi priza si au stecker simplu nu cu impamantare. Pe de alta parte suspectez ca nici priza in cauza nu este impamantata.
 
Sau renuntat la TV cu totul si facut abonament in alta parte? Sa vezi ce compliant devin toti cand le spui sa vina sa-si ia echipamentul :smile:
 
Probabil o sa fac asta peste vreo 2 ani cand expira abonamentul si competitia intre furnizorii din zona e mai buna. Dar pana atunci trebuie sa ma descurc cu ce am.

Pun niste poze ale conexiunilor decodorului Huawei:









Alimentare:
 
Fara impamantare? :frown:

Poti incerca cu RCAuri in loc de SCART, sa vezi daca este vreo imbunatatire in calitate. Dar, din nou, un cablu SCART "mai bun calitativ" nu va aduce nicio schimbare imho.
 
Back
Top