De unde iau un cablu Scart de calitate foarte buna ?

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,362
Televizorul si decodorul sunt in aceaiasi priza si au stecker simplu nu cu impamantare. Pe de alta parte suspectez ca nici priza in cauza nu este impamantata.
Cu atat mai mult ar trebui sa incerci sa aduci cele 2 electronice la acelasi potential, lucru care ar trebui sa elimine nevoia impamantarii, cel putin din punctul de vedere al zgomotului de fond.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,277
La TV n-ai bornă de împământare, dacă nici cablul de alimentare n-a prevăzut. Prin urmare, TV-ul și decodorul sunt aduse la același potențial prin masa cablului SCART/RCA.

Dacă te coafează cu ceva, îți dau un SCART de-al meu să îl încerci. Sau încearcă pe RCA-uri, că tot aia e.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,761
Ceva idei cum sa fac sa anulez diferenta de potential intre TV si decodor ca sa nu mai foloseasca cablul scart pt asta ?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,277
Le schimbi cu un TV și decodor cu împământare, fie pe ștecher, fie pe șurub pe carcasă (la decodor, dacă e metalic; dacă-i din plastic ca TV-ul, adio).
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Pardon? Daca sunt in aceeasi priza nu au nevoie de impamantare care e folosita pentru carcasa, nu pentru semnal. Wtf? Si nu ar trebui sa fie nici o diferenta de potential intre ele chiar daca ar fi pe prize diferite in aceeasi casa, au nul comun.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,969
Fac un mic thread hijacking că deja îs pe ulei cu problema :biggrin: Din decembrie sunt fericitul (?) posesor al unui Macbook Pro Retina 15. De asemenea am și un schimbător de viteze Thrustmaster T8RS. Problema este că atunci când am cotul pe T8RS și tastez pe MBP, mă electrocutez :biggrin: T8RSul este băgat într-un hub USB 3.0 care este băgat în desktop, care este alimentat din aceeași priză cu MBPul, MBP și desktop au ambele împământare. Adaptorul de curent de la hubul USB 3.0 nu are împământare. Care ar fi soluția să nu-mi mai iau șocuri electrice? (în afară de "nu le atinge pe ambele simultan) :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Pune un voltmetru pe ele si vezi care e diferenta de potential, daca e 240V sau ceva parazit de 20..100V. Masoara apoi diferenta de potential intre carcasele metalice ale celor doua si nul, respectiv impamantare.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,969
Cam 33-55V între ele. Între ele și împământare este 0.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,362
Pardon? Daca sunt in aceeasi priza nu au nevoie de impamantare care e folosita pentru carcasa, nu pentru semnal. Wtf? Si nu ar trebui sa fie nici o diferenta de potential intre ele chiar daca ar fi pe prize diferite in aceeasi casa, au nul comun.
Te rog vino in vizita pe la mine acasa si spune asta si televizorului, amplificatorului, calculatorului, ca aparent ele nu stiu ca nu ar trebui sa existe diferente de potential si electrocuteaza de nu te vezi. :tongue: Daca pun un fir intre amplficator si calculator si-l ating asa usor-usor face o jerba de scantei de toata frumusetea.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Ceva idei cum sa fac sa anulez diferenta de potential intre TV si decodor ca sa nu mai foloseasca cablul scart pt asta ?

Continui cu alte intrebari (sa ma lamuresc care-i treaba): Stai la bloc? Stai la casa? Intra ceva in TV pe mufa de antena? Ai 220V in priza sau e vraiste?
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,761
Stau la bloc, singurele cabluri care intra in TV sunt cel de alimentare si Scartul anterior mentionat. Cat depre receiver sunt 3 cabluri conectate la el, alimentarea, un cablu ce vine de dish-ul de pe acoperis si se conecteaza la LNB si Scartul ce a initiat threadul. Curentul de la priza e ok, zona nu are probleme cu variatile de tensiune dar priza nu are impamantare.

Partea ciudata e ca am intr-o camera vecina un setup similar in privinta cablurilor dar cu priza cu impamantare si problema bazaitului s-a rezolvat cu schimbarea cablului Scart. Totusi trebuie mentionat ca in camera vecina e un televizor CRT.
 
Top Bottom