De unde cumparam? Secrets Revealed

Zilele astea am cautat si eu mufe de cablu TV de mi s-au facut ochii ca de melc. Am niste panarame care se prind cu un surub... oricum, un sistem extrem de prost si neergonimic si nici nu tin. Iese mai usor cablul din mufa decat iese mufa din tuner.

Deci daca stie cineva unde sunt bune si eu sunt interesat sa aflu. Sau daca are cineva de vanzare :biggrin:.
 
@Adrian Încearcă la Global, tot pe Maica Domnului.

De asemenea, http://www.tehnoelectric.ro/

Aici e cam imposibil să nu găseşti ce vrei, dar tipii sunt din Oradea, deci transportul costă mai mult ca ce vrei să iei. Dacă te hotărăşti totuşi, bagă un PM, am nişte chestii de luat de la ei şi ieşim mai bine :smile:
 
Staţi puţin că nu-nţeleg. Ce vă opreşte să puneţi fludor şi să faceţi lipitura la mufele cu şurub?
 
war, uita-te in poza cum arata mufa. Lipseste "piulita" care inchide miezul ala de plastic in interiorul mufei. Dar sistemul e de doi lei. Ma chinuiesc jumatate de ora sa scot surubul din mufa neatasata. Dupa ce bag cablul vad ca s-a deplasat pinul metalic din plasticul ala si nu se nmai potriveste cu gaura. Inca jumatate de ora... apoi nu pot sa mai prind surubul pentru ca nu mai ajunge pana la filet. Si daca ajunge la filet nu strange destul de tare cat sa tina un cablu TV (gros, greu, eventual un pic in tensiune).
Dupa 2 tentative de prindere trebuie sa tai inca un cm de cablu si sa pregatesti iar capatul pentru ca altfel nu ai sanse sa mai prinzi pe resturile alea mancate de plastic si metal nici macar o mufa buna.

Cealalta parte arata asa doar ca lipseste rozeta aia care trebuia sa fixeze cablul in mufa (cei 4 dinti care ies din mufa). Combinatia surub prost + rozeta lipsa e fatala pentru cablu :smile:.

Naiba stie de ce ar fabrica cineva un astfel de sistem dar asta aveam prin casa. Mai aveam cateva mufe de-alea la 90 de grade cu carcasa de plastic dar nu dau de ele.
 

Attachments

  • DSC00887.jpg
    DSC00887.jpg
    50.7 KB · Views: 58
Am niște mufe TV sertizate, puse de un nene de la Astral (pe vremea aia). Cum se numesc și unde se găsesc de cumpărat, că par a fi foarte bune?
 
Bausto, cheamă pe cineva care nu e butterfingered, eu îţi montez o mufă d'aia într-un minut. :tongue:
 
Mufa "de-asta" sau chiar mufa asta? :wink: Nu de alta, dar butterfingered parca nu-s. Am mufat suficiente cabluri de toate felurile ca sa pot spune asta cu incredere.

Nu stiu ce tolerante au mufele astea dar daca bag sarma de cupru in miezul de plastic deja surubul nu mai are filet pe care sa prinda. Si daca prinde e o stransoare firava din care scapa cablul fara prea mari probleme. Dupa cum spuneam, au venit si fara rozeta aia care se strange in jurul cablului si tine mufa in loc (furata, perduta de aia din magazine, sau pur si simplu e modelul ieftin fara ea). Fara aia e de 2 ori mai usor sa iti scape mufa cu totul. Nah... si chinezariile sunt mai bune sau mai proaste. :smile:

O sa mai caut pe la ai mei mufe de-alea de la UPC, ca tocmai au dat aia o raita pe la ei sa prinda mufele la cablul de internet. Poate au pierdut una sau doua pe acolo :biggrin:.

Si daca totusi sunt butterfingered sunt pierdut. Degeaba ma uit pe la prieteni pentru ca eu sunt de obicei cel chemat sa rezolve chestiile astea :tongue:.
 
Şi eu folosesc doar mufe F (prin înfiletare pe cablu, nu crimping cu cleşte) de mulţi ani, şi nu am avut probleme. Să nu fie cablu de duzină şi să faci cât mai puţine înnădituri, şi ar trebui să fie ok. De asemenea, dacă ai mai multe splittere în lanţ, ia splittere cu atenuare mică şi eventual chiar o ieşire neatenuată pentru continuarea „magistralei”; distribuitoarele alea aurii din piaţă sunt nişte porcării, caută Well sau ceva mai bun.
 
puterfixer, ce faci cu mufa aia cand ajungi la TV sau la tuner? Sau vorbesti doar de conexiunile intermediare? Filet am vazut doar pe splittere si alte echipamente ceva mai specializate, niciodata pe tunere (PC sau TV).
 
Montezi o mufă adaptoare F - TV la ultimul pas.

Dacă ai nevoie de un cablu scurt de la video la TV, atunci n-are sens să te complici cu luat cablu la metru, mufe F şi apoi mufe adaptoare; iei direct un cablu RF TV mamă-tată de un metru. Sau, dacă vrei şi ceva calitate mai bună, mergi pe cabluri AV sau EuroScart, ca să eviţi modularea semnalului audio-video în aparatul sursă şi apoi demodularea lui în TV, ambele cu mici pierderi de calitate. La echipamentele moderne, astea au fost înlocuite de HDMI.
 
Dintr-un motiv obscur și probabil stupid ca să conectezi un TV tuner la priza TV din perete îți trebuie un cablu tată-tată. Sunt mai rare ca uleiul de șarpe pentru interconecturi Hi-Fi :frown: Știu de adaptoarele F-TV, sunt poate cea mai bună variantă după o mufă TV lipită, o să caut din astea pentru că la Conex nu au.
 
Cablu tată-tată? Hmmm, poate la Hornbach să aibă. Sau iei un cablu normal mamă-tată şi o mufă adaptoare tată-tată.
 
Eu am găsit cabluri TV tată-tată în Praktiker pe alese, de ce lungime am vrut.
 
Brico tocmai m-a usurat de 4lei pentru mufele din poza. Mai ramane sa vad daca pot sa bat recordul de un minut stabilit de lapcat pentru montatul lor. :smile:
 

Attachments

  • mufs.jpg
    mufs.jpg
    22.3 KB · Views: 70
Eu am fost la Hornbach (după altele) și am verificat și raionul cu accesorii și mufe TV. Slab, TV-F nu aveau iar cablurile TV erau doar mamă-tată de diverse lungimi și parcă și un F-F. A luat frate-meu până la urmă mufe de pe Maica Domnului, nu l-am întrebat de la care magazin, dar au fost destul de scumpe, pe un pumn de mufe a dat 50 lei. Cele F-TV sunt aurii.
 
Eu am bandajat cu banda izolatoare zona in care se desprindeau mufele. Asta pana la urmatoarea investitie de 4 lei :smile:
 
Ştie cineva ceva de Bongos? Nu de alta, dar orice aş selecta, fie că e plasmă full HD de 160cm diagonala şi de 1540 RON sau mousepad de 50 RON, tot, dar absolut tot apare pe stoc. Amu am trecut de vârsta la care credeam în Moş Crăciun, şi apar chestii de genul garanţie, suport tehnic şi altele în calcul.

So... cine e în spatele acestui gigant cu un presupus depozit de cel puţin 3 hectare şi care are de toate în stoc? :goofy:
 
Back
Top