De unde cumparam? Secrets Revealed

Ai dreptate diferenţele pentru end-user se fac fără a ţine cont de titulatura importator direct.
Problema în România e că diferenţele de preţuri (pt end-useri) între firma X şi firma Y, sunt foarte mici sau inexistente. Nu există cu adevărat o concurenţă, şi nu mă refer aici doar la vînzarea de produse IT. Firma X şi firma Y va prefera întotdeauna să facă un „pact de neagresiune” decît să lupte pentru mai mult. De aceea preţurile la noi sunt aşa cum sunt şi de aceea serviciile sunt aşa de proaste.
 
Nu ai dreptate in totalitate, in realitate, departamentele care se ocupa de stabilirea preturilor duc o lupta apriga pe frontul asta, fie ca e o firma mica, fie ca e o firma care are deja un nume pe piata. Totusi, cit de mult poti scadea preturile? Si asa se merge cu un adaos infim in multe cazuri, ma refer la preturile componentelor de baza, gen: procesoare, memorii, hdd-uri.
Pe de alta parte, preturi mai mici inseamna vinzari mai multe, rata de RMA mai mare si apoi evident asa zisele servicii proaste...

PS Cred ca piata IT din Romania, alaturi de cea de telefonie mobila si de electrocasnice sunt singurele care functioneaza in regim "capitalist" :smile:, desi evident ca intr-o anumita arie geografica se mai pot face anumite "bisericute", pentru uniformizarea preturilor.
 
După cum probabil ştiţi (cel puţin unii dintre voi), "pacturile de neagresiune" au uneori efecte benefice asupra cumpărătorilor. În cazuri speciale cum este piaţa românească acum, cînd ai 10 competitori care pun umărul la import, primeşti şi tu discount. Şi de vîndut tot vinzi pentru că piaţa e în extindere.
 
Originally posted by Rabbit
Dacă faptul că lucrezi în domeniu ar constitui un avantaj, ai avea informaţii mai precise şi, mai ales, actualizate. :wink:
Problema e ca nu imi plac vorbele aruncate aiurea mai ales de la cineva care nu il cunosc. In cazul de fata, varzmaster mi-a spus ca aberez.
Este posibil sa nu fiu la curent cu unele lucruri, este adevarat.
Dintr-un simplu thread de informare generala s-a ajuns la o discutie total diferita legata de importatori si etc.
La inceputul primului post am zis ca cine mai are ceva de completat e liber sa o faca. De aici s-a ajuns la faptul ca aberez.

Pana una alta o sa ma abtin sa mai postez pe acest thread.
Peace
 
In cazul de fata, varzmaster mi-a spus ca aberez.
De exemplu, la Antec sunt foarte sigur ca IT Direct nu le aduc ei.
Bine... atunci ti-e mai comod sa spun ca vorbesti prostii?!? :rolleyes:
La inceputul primului post am zis ca cine mai are ceva de completat e liber sa o faca
Pai am completat... dar mi-ai dat in cap, vorbind in necunostinta de cauza. :wink:

Si acum nu ma mai leg de afirmatiile de genul "lucrez in domeniu"... nu cred ca era necesar sa mentionezi asta... era suficient sa aduci informatii corecte, nu sa "aberezi". :wink:

BTW... de cand "a abera" are tente jignitoare?!? :rolleyes:
 
Sa spunem ca am motivele mele sa cred ca IT Direct nu le aduce, motive care nu le voi spune (demonstra). De cat timp este distribuitor Antec in Romania ?
 
De cand s-a infiintat, IT Direct este distribuitor Antec in Romania.

Problema apare atunci cand afirmi ceva cu o atitudine de atoatecunoscator si mai si adaugi "lucrez in domeniu".

Eu lucrez la IT Direct, daca vrei pot sa-ti si scanez un "cap" de factura de la Antec pentru IT Direct.
Dar nu are sens - cine a visitat Cerf-ul anul acesta a vazut mai multe, inclusiv produse care in momentul respectiv nici nu erau in lista Antec - respectiv Phantom 500.
Tu unde lucrezi in domeniu?

Oricum este stupid sa cumperi de la o firma doar pentru ca este importator oficial sau neoficial. In mod normal pe o piata normala distribuitorul dace distributie si retailistul face retail din motive lesne de inteles, doar in Romania toata lumea le face pe toate. Din pacate asta este situatia.
 
Bun, pot sa recunosc ca m-am inselat si imi cer scuze.
Cand am afirmat ca nu cred ca IT Direct le aduce ma bazam pe altceva, daca as spune ce le-as face reclama negativa celor de la IT Direct si nu vreau asta.
 
Ai PM - e mai rau asa sa nu spui ce.
E mai negativ :smile:, mai bine spui ca ne poate ajuta sa facem mai bine.
 
...Încep să cred că redeschiderea topicului a născut ceva flame pe-aici...
Haideţi să ne întoarcem la oile... erm, iepurii... NU!, discuţia noastră.
Ce e un importator? O firmă care importă unul sau mai multe produse. Aici există importatori direcţi (care nu se folosesc de intermediari) şi importatori care preiau marfa de la alţi distribuitori (terţi).
Acum urmează întrebările: pot exista importatori direcţi neacreditaţi, nerecunoscuţi de producător? (spre exemplu: "Eu, marele Asus, îl recunosc pe micul RHS dar nu şi pe micul Romsoft, pentru că micul RHS a semnat cu mine un contract, dar micul Romsoft nu, şi-aşteaptă firimiturile la poarta fabricii")
Pot exista importatori indirecţi care să fie recunoscuţi de producător?
 
Da, pot. Nu ştiu să îţi dau un exemplu în IT, dar ştiu că pentru firma la care lucrez (un pic mai mare ca Asus, dar în alt domeniu) există importatori şi distribuitori oficiali şi există importatori indirecţi de care ştim şi care sunt acceptaţi ca atare. De exemplu pentru produsele cu profil special (gen cele profesionale) care pentru importatorul sau distribuitorul oficial reprezintă prea puţin venit şi prea multă muncă există un alt importator care e specializat chiar pe aprovizionarea clienţilor profesionali, face importuri/distribuţie (nu de la noi, ci din ţările unde se fabrică produsele; noi nu le importăm oficial în România) şi pentru alte firme şi atunci pentru el e rentabil. Pentru noi e ok pentru că vinde marfa noastră, dar pe barba lui, şi nu ne face probleme cu contrafacerile (nu se pune problema de service, nu se pretează produsele).

Ex. pentru IT ar fi importatorii de componente de servere, domeniu în care Asus are o mică cotă e piaţă, produse care pentru un magazin gen DC nu prea au relevanţă (decît dacă ar vinde toate tipurile de componente de server, că nu prea ai ce face doar cu un controller). Un asemenea importator nu cred că ar apărea pe site la Asus pentru că 1. are volum prea mic şi 2. are o gamă prea restrânsă de produse Asus şi nu ar fi semnificativ.
 
Bun, şi atunci faptul că apare sau nu pe site-ul producătorului devine irelevant. Asta nu înseamnă că nu e recunoscut, ci că nu are un volum de tranzacţii aşa de important încât să fie menţionat acolo. Poate că Asus menţionează doar contractanţii care cumpără mai mult de, să zicem, 1000 de plăci de bază pe săptămână. Cine pică sub threshold nu e acolo... dar asta nu înseamnă că nu există şi nu e importator direct.
 
Chenbro aduce cineva in Romania? Au niste modele dragute de carcase mATX - ca tot e penurie pe piata.
Skin avea in oferta Gaming Bomb, si am mai vazut pe la Taurus ceva model (probabil de provenienta transilvaneana), dar nu mai mult de atat. Idei?
Concept-Electronics va aduce InWin, iar DiscoveryComputers Yeong-Yang ca tot e vorba de carcase. Nu bag mana in foc pentru ultima afirmatie, dar pana acum doar la ei am vazut in oferta.
Iar Chieftec e impartit intre Maguay, KTech si Romsoft.
Enlight ajunge in Romania prin RHS si Maguay. Probabil diferentierea, ca sa nu se calce pe coada, se face pe modele de produse.
 
Vroiam de mult să fac topicul ăsta sticky şi mă bucur că şi-a mi-a adus aminte cineva de el.
Dacă aveţi şi bunăvoinţa de a contribui la el fără a vă certa, sunt sigur ca ar ieşi ceva destul de folositor. :smile:
 
Chenbro aduce cineva in Romania?
Skin Media aducea asa ceva iar de vanzare se gaseau pe la reseller-ii lor. S-au lasat totusi pagubasi - carcasele n-au avut priza la public iar pe partea de carcase enthusiast oriented, piata din romania era oricum burdusita de TT-uri, Chieftec, Antec etc.
 
Prin persoane juridice se intelege "integratori de sistem". Asta presupune ca firma care cumpara componenta in regim SH de la DC, "are grija" sa foloseasca produsul intr-un sistem vandut ca atare. :wink:

SH-urile respective provin din produse reparate, expuse, folosite sau obsolete.
 
Probabil ca numai la persoane juridice isi pot efectua corect balantele si sunt in temei legali.
 
Back
Top