De unde cumparam? Secrets Revealed

O ofertă foarte bună antivirus. Dacă aveți deja, puteți cumpăra produsul și să activați în Bitdefender Central prelungirea abonamentului (e un pic contraintuitiv, dai Adaugă Cod și te aștepți să adauge în cont nou, dar are opțiune de prelungire abonament curent).

50 lei / an: Cumpără Bitdefender cu reducerea specială de Sărbători! https://www.bitdefender.ro/media/html/consumer/renew/hol2022-tsisav-opt/

Bitdefender Total Security 1 an complet de protecție pentru 5 dispozitive
 
Nu știu, ei se laudă cu award-uri primite:

Folosesc Bitdefender de câțiva ani, nu știu cum e cu protecția standard din Windows, dar în afară că:
-> Îmi dă mesaje promo la care nu mă pot dezabona;
-> Uneori îmi dă mai multe avertismente decât am nevoie;
-> Îmi înlocuiește SSL-ul din browser cu unul propriu al lor;
Nu am alte probleme, mi se pare un soft OK.

Am pus pe mai multe calculatoare, ale mele și altora și nu am avut plângeri.

PS: Update link »
 
Last edited:
Problema mea cu Bitdefender este că are setările mult prea îngropate în chestii inutile și interfața este o mizerie în totalitate. Și am un prieten care și l-a instalat pe un Threadripper (da, deci nu dual core) cu 128GB RAM și 2x2TB NVME SSD PCIe gen 4 și efectiv îi dispăreau un SSD și un HDD din sistem când deschideai ThisPC iar sistemul overall se mișca similar cu un 2x86 pe șenile. Probleme rezolvate după dezinstalarea Bitdefender.

Windows Defender este mult mai ok deși dă și acela tantrums și false positives dar măcar nu-ți castrează un PC HEDT la nivelul unui aparat de spart semințe care poate rula DOOM.


Edit: asta cu awards sincer este demult fumată, și jocuri cu jde awards sunt mizerii crunte. Awards sunt în funcție de unde a dat șpagă dezvoltatorul să-i pună o medalie, similar cu premiul special cu coroniță pentru copilul care nu știe a număra până la 10 în clasa a IV-a.
 
Îmi înlocuiește SSL-ul din browser cu unul propriu al lor
Adică marțocăresc tot lanțul standard de criptare printr-o dubioșenie de-a lor pentru ca astfel să poată intercepta și traficul criptat... Hm, numa' mie îmi flashuie beculețele?

Un antivirus bun e unul care își face treaba și nici nu știi că există. Nu-l simți, nu te alertează de-a proasta. Ce fac majoritatea antivirușilor comerciali? Te umplu de alerte pentru nimicuri dar care unui noob îi alimentează frica de ceva ce nu înțelege și cu atât mai mult se felicită singur că uite ce bine că a dat banii și a evitat atâtea pericole. Că dacă ar sta instalat și ar tăcea mâlc, după un an un noob s-ar întreba „am plătit chestia asta și e degeaba, de ce să mai plătesc abonament un an?”
 
Că tot veni vorba de AV, am un VM cu Windows de pe care intru pe chestii obscure și mai mă joc cu diverse softuri dubioase. Cred că inițial a fost Win7 în KVM, apoi l-am migrat în Virtualbox, upgrade la Win10, migrat înapoi in libvirt (KVM). Cândva anul ăsta am instalat Hola VPN (ceva adware-based VPN). L-am dezinstalat după vreo două zile. Câteva luni mai târziu zic "ia hai să vedem cu cine vorbește Windows-ul fără nimic pornit". Am pornit VM-ul și blocat tot traficul pe host + tcpdump. Verificat după un timp DNS request-urile, o grămadă către tot felul de domenii Hola-related. Windows Defender nu a găsit nimic suspect și nu voia să pornească în offline-mode. Am mai încercat Kaspersky live CD, Malware Bytes și cred că încă ceva. Nimeni nimic. În Event Viewer vedeam DNS request-urile, dar nu vedeam efectiv conținutul (adică ce domeniu încearcă să rezolve). Procesul era tot timpul svchost.

Mi-am adus aminte cu hostalgie de vremurile bune când cu HijackThis făceai orice XP curat ca lacrima indiferent ce cocomârle se strecuraseră în el...
 
De unde cumpar niste cablu electric auto? Cel de curent electric, chiar de sectiune mica, are izolatia foarte groasa, mie imi trebuie pentru o motocicleta foarte veche la care lipsesc niste fire de pe la far si semnalizari si vreau ceva subtire si cu izolatia rezistenta la UV si caldura.
 
Cablurile cu izolatie siliconica sau EPDM sunt ce vrei tu. Rezista la caldura, UV si chiar si la uleiuri.
Gasesti la magazinele de modelism.
 
Ia fire litzate, nu conductor solid ca alea care se pun in pereti. Vibratiile fisureaza orice metal in timp.
Iti cam trebuie izolatie groasa, ca si aia se fisureaza de la vibratii.
 
In domeniul auto nu se folosesc cabluri solide.
Izolatia siliconica sau EPDM este foarte flexibila, nici nu se pune problema sa crape de la vibratii. Nici chiar PVC nu crapa de la vibratii, de fapt astea sunt majoritatea cablurilor din domeniul automotive.
 
Cabluri de date USB C, preferabil USB3-10 Gbps, de calitate buna? Tocmai transfer cu 25 MB/sec pe un nVME in carcasa externa prin cablu USB. Nu trebuie sa fie lungi, chiar si 30cm ar fi suficient. Cablul venit cu carcasa externa pentru nVME s-a mucificat dupa primele 2-3 utilizari, iar AliExpress e la saptamani distanta.

Pe eMag cautarile chiar dupa Thunderbolt dau cabluri de incarcare rapida, ce am gasit si pare a fi TB e peste 200 de lei.
 
Last edited:
Sunt interesat si eu daca se adauga la cerinte sa fie cat de cat flexibil. Cele pe care le am sunt extrem de rigide, odata indoite raman la aceeasi forma.
 
Căutați cabluri de la Anker, pe mine nu m-au dezamăgit niciodată, sigur se potrivește unul din oferta lor la cerințele voastre.
 
New data illustrates time’s effect on hard drive failure rates | Ars Technica https://arstechnica.com/gadgets/202...tes-times-effect-on-hard-drive-failure-rates/

"In general, Seagate drives are less expensive and their failure rates are typically higher in our environment," Backblaze said. "But, their failure rates are typically not high enough to make them less cost-effective over their lifetime. You could make a good case that for us, many Seagate drive models are just as cost-effective as more expensive drives."
 
Da, dar cind ai de ales la preturi similare... cel putin eu sigur nu am sa (mai) aleg Seagate sau Toshiba.
 
Back
Top