De unde cumparam? Secrets Revealed

Mai bine Apple Music decât jegul de servicii de la Amazon. În afară de câteva seriale de exemplu, Prime Video este jenant. Să mai ceri în plus bani pe Prime audio este iar jenant.

În altă ordine de idei, dacă îți place muzica mai bine investești acei 7.99-9.99 pe CDuri (sau vinil, în funcție de cât de hipster ești). La alea nu îți taie nimeni accesul după chef și le poți lăsa și urmașilor :smile:
 
Nu, aia chiar mai au oferte. Plus că avem și noi iscoade și știm care-i vraja. :wink:
 

Attachments

  • IMG_20190614_111652.jpg
    IMG_20190614_111652.jpg
    172.8 KB · Views: 23
  • IMG_20190614_112646.jpg
    IMG_20190614_112646.jpg
    159.9 KB · Views: 23
Last edited:
Am un hard disk Seagate vechi (2014, ceva de genul ăsta) pentru care am nevoie de reparație. STBV5000100 - hard drive - 5 TB - USB 3.0 Specs & Prices - CNET https://www.cnet.com/products/seagate-expansion-desktop-stbv5000100-hard-drive-5-tb-usb-3-0/
(eu am modelul de 4 TB)

Nu am nevoie de recuperare date, ci să pornească. Hard diskul în prezent nu mai pornește, nu se mai aprinde alimentarea.

Nu este în garanție. L-am luat de pe Amazon.

Am contactat Seagate, mi-au zis că dacă nu e în garanție nu se mai ocupă. Am contactat Depanero, la fel.

M-am uitat pe niște site-uri de reparații hard disk-uri, prețurile încep de pe la 50-60 € fără TVA, de banii ăștia cumpăr un alt hard disk, nou.

Q - Aveți idee de un service (în București) care să se ocupe de partea electronică, cea probabil cu probleme, din ce estimez eu, și să aibă un preț de reparație care să fie avantajos? Nu îmi pasă de datele de pe hard, dacă nu poate fi reparat, renunț la el.

Mulțumesc.
 
Mersi de pont. Am făcut asta anterior. Acum văd că nu îl am la mine, în momentul ăsta. :smile: Dar îl voi avea și voi avea nevoie de reparație pentru el. :smile:
 
Este doar pentru backup. :smile: Și nu cred ca are mare lucru, cred că e funcțional, probabil ceva electronică nu merge. Mă aștept să se poată rezolva ușor.
 
OK, se pare că m-am înșelat. În magazin aveau prezentate ingredientele și nu era și făină albă acolo. Mersi de observație.
 
1) Imi trebuie un intrerupator de curent electric pentru montat pe cablu care sa fie "incuiabil" cu cheie, adica sa poata fi comutat doar cu cheia. Preferabil cheia sa poata fi scoasa in oricare dintre pozitii.
2) Acelasi lucru, dar pentru montare pe o suprafata (ingropat), gen carcasa tabloului electric. Aici imi trebuie de putere mare - vreo 5 KW consum pe firul ala.

Unde gasesc?
 
1) am văzut doar pentru montare pe perete, ceva în genul ușă de garaj. Pe fir ar arăta dubios așa o cărămidă de cutie, pe care o poate desface oricine cu o șurubelniță. 2) pentru puteri mari, comutatorul de comandă declanșează un contactor (comutator de putere cu releu), montat în tabloul de siguranțe sau altundeva.
 
Ala pe cablu nu e nevoie sa fie cicocan-proof. E suficient sa se vada daca e fortat. Adica sa fie cu montare tip clema - ai legat firele, il inchizi prin presare si ramane sigilat fara posibilitatea de demontare fara a-l sparge.
 
Crecă trebuie să te hotărăști dacă vrei să împiedici posibilitatea de a folosi curent din firul ăla, sau de a detecta post-factum că cineva ți-a spart întrerupătorul și a furat curent. Fiindcă a expune cablul cu curent de dinainte de întrerupător unui posibil hoț de curent electric face tot întrerupătorul cu cheie complet inutil.
 
Probabil firul ăla alimentează un aparat gen RMN, la care Marius vrea să restricționeze accesul unora.
Sau poate e filtrul de cafea de la birou. :angel: :biggrin:
 
Nu stiu sa fi vazut intrerupatoare cu cheie gata incapsulate, astea de obicei se pun intr-o cutie deci sunt expuse. Probabil cel mai ieftin iesi cu o cutie d'asta in care inchizi stecherul dar la care mai ai de schimbat incuietoarea fiindca aia cu care vine se poate deschide cu surubelnita. Dar nu prea vad motivele pentru care ai bloca un tocator de hartie? De ce? Sa nu-l foloseasca altii? Cu banii dati pe incuietori mai cumperi unul.

Sau, mai simplu, ii montezi o siguranta pe care o iei cu tine la final de program.

LE: Astia au ce vrei tu: https://bradyeurope.ro/produse/lockout_tagout/dispozitive-de-blocare-electrica.html
Dispozitiv de blocare conector electric/aer de mari dimensiuni
  • Se pot aplica 4 lacăte.
4 lacate pentru protectie completa.:biggrin2:

De fapt celalalt e pentru blocat stecherul, dar eu l-as lua pe asta pentru ca se poate folosi si pentru incuiat legatura, nu doar stecherul.
Dispozitiv de blocare pentru stecher
Dezvoltare specială pentru asigurarea tuturor tipurilor de stecher
Eficiență înaltă împotriva utilizării neautorizate sau necorespunzătoare a instalației
 
Last edited:
Back
Top