De unde cumparam? Secrets Revealed

Rabla pentru electrocasnice - S-a lansat programul prin care 60.000 de români pot primi vouchere pentru a înlocui electrocasnicele vechi - Consumator - HotNews.ro https://economie.hotnews.ro/stiri-c...ere-pentru-inlocui-electrocasnicele-vechi.htm

Ministerul Mediului lansează, începând de miercuri, programul ”Rabla pentru electrocasnice”, prin care românii vor primi vouchere pentru a înlocui electrocasnicele vechi. Pentru început, voucherele sunt disponibile pentru frigidere, maşini de spălat şi aparate de aer condiţionat. Bugetul permite înlocuirea a 60.000 de aparate, iar voucherele au valori între 200 și 400 lei, anunță Mediafax.

[...]

Potrivit ministrului, înscrierile se pot face de miercuri, pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (www.afm.ro ).

https://www.afm.ro/

https://www.hotnews.ro/stiri-mediu-...deschidere-40-din-vouchere-fost-rezervate.htm
 
Ce Maha ți-a mâncat acumulatorii bre? Nu de alta, dar am un C9000 și un C800 și ambele sunt absolut geniale. Am acumulatori de 6+ ani care sunt încă aproape de capacitatea nominală (bine, 2500mAh în loc de 2700mAh, crymeariver :biggrin:).
Ok, intram in 2019 si vreau un incarcator capabil, care sa nu mai strice accu cand ii incarca. De pe eBay / Ali, cu conditia sa nu coste cat un iPhone. :smile: Parca Burebista isi luase ceva recent... Link pls.
 
Păi cam tot alea sunt faine, C800 și C9000, cu mențiunea că imho C9000 e mai cul (setezi capacitatea și le faci break in apoi raportează capacitatea efectivă).
 
La cum îl știm pe Q, Liitokala ăla o să vină într-un pachet de minim 4 bucăți, iar drumul până în debara e mai scurt decât până la F64 :biggrin:
 
Oricum nu luam Maha de la dealerii locali. Preturile sunt apropiate, deci trebuie sa decid pe baza de reviews sau pe baza caracteristicilor tehnice.
 
  • Like
Reactions: Neo
Oricum nu luam Maha de la dealerii locali. Preturile sunt apropiate, deci trebuie sa decid pe baza de reviews sau pe baza caracteristicilor tehnice.
A, deci tu vrei ceva cu care să te distrezi, nu să încarci acumulatori pe termen lung :biggrin:
 
Pai spune pana la capat, nu bagi fitile si gata... :smile:

In Maha ala rapciugos (pe care il am) am gasit chip-uri proprietare. Prefer ceva pe care sa-l pot drege if shit happens. :smile:
 
Pai spune pana la capat, nu bagi fitile si gata... :smile:

In Maha ala rapciugos (pe care il am) am gasit chip-uri proprietare. Prefer ceva pe care sa-l pot drege if shit happens. :smile:
C9000 îl am de vreo 10+ ani și nu are nicio problemă :smile:

Nu cred că are ce să crape, iar Maha ăla al tău iirc îl am și eu prin vreun sac pe undeva, mi-a distrus prea mulți acumulatori la timpul lui. Cred că-l paște un ciocan în curând.
 
Am MH-C9000 de atatia ani ca am si uitat de cand. Probabil 2002-2003. I-am schimbat un condensator de filtraj cu unul de pe o placa de baza si atat, nimic gresit cu el.
Un concurent serios pentru el este (astazi) https://www.skyrc.com/MC3000_Charger][/B]SkyRC MC3000 dar pretul tu il judeci.
Totusi daca vrei performante pure te uiti la incarcatoarele pentru hobby (modelism). Acolo ai deja fineturi de genul calibrare (ma refer la tensiune), minus delta V ajustabil, curenti la ordinul amperilor, etc, dar pretul e putin altul.
Astazi ar fi bine sa te uiti si la incarcatoarele care incarca si altceva decat NiMH, in special acum cand apar marimi ciudate de genul 20700.
Iti recomand sa te uiti pe un site care are foarte multe review-uri detaliate si tehnic impecabile. Cel care face site-ul este un danez foarte prietenos si care are cunostiinte de invidiat despre baterii si electronica in general. Am vorbit de mai multe ori cu el si de fiecare data a fost foarte cooperant.
P.S. Liitokala Li-500 Engineer e foarte bun la banii lui, de-asta l-am recomandat.
Later update: eu folosesc suportul asta ca sa incarc acumulatorii.
Reglabil pentru orice fel de acumulator cilindric, nu mai sunt probleme.
 
Last edited:
Ok, C9000 FTW. Cu multumiri vanzatorului. :beer:
Well... it's HUGE! Cam greu de carat in concedii. Si doua intrebari:

- Are si senzori de temperatura? Ca inca nu l-am desfacut.

- La ce curent e recomandat a se incarca / descarca accu NiMh in functie de capacitatea declarata? Zic ei ceva despre incarcare, dar e generic (intre 0.33C si 1C). Nimic despre descarcare.
 
maha-C9000-12.jpg



http://blog.f64.ro/2012/07/19/review-powerex-maha-mh-c9000/
 
Bun asa. Vad ca are si cate un termistor / canal. O sa incerc 3/4C la incarcare si 1/2C la descarcare, in teste. Vedem...
 
Sau bagi acumulatorul, dai break in, apoi vezi ce capacitate afișează la final :biggrin:
 
Incarca cu 0.5-1C ca sa ai un minus delta V bun. La descarcare nu-i nici o problema. Doar tine cont ca el incarca si descarca in 2A in PWM.
La incarcatoarele hobby ai si varianta de curent constant, sau pulsuri pozitive sau negative.
Breakin si alte smecherii de-astea au sens daca acumulatorul nu e sanatos. Dar daca e sanatos nu vad nici un motiv sa-ti bati capul. Am Eneloop de minim 10 ani care n-au nici o treaba, inclusi rezistenta interna e foarte buna.
 
Back
Top