De unde cumparam? Secrets Revealed

Dedeman. :love:
 

Attachments

  • tesapwrs.jpg
    tesapwrs.jpg
    243.4 KB · Views: 39
  • Like
Reactions: LNT
Dacă vreți licență de Windows / Office mai ieftină, vedeți:
https://microkey.ro/

Au și un combo Win + Office la preț bun.

E doar licență electronică, nu primiți ceva fizic.

Mi-am cumpărat o licență de Win 10 cu ei, și a fost OK.
 
Nu cred. O licenta cumparata oficial pe numele tau cu factura si tot ce trebuie va incrimina vanzatorul in caz de ceva.
 
Am vorbit deja (de mai multe ori) la M$ România, nu au nici un control şi nu se bagă în a opri astfel de "comercianţi".
 
Nu înțeleg cum sunt ilegale acele licențe.
Nu au factura si COA => nu ai licenta.

Acu 2 săptămâni am făcut un experiment si am luat de pe eBay cate o cheie de Win10 Pro, Office 2016 și una de Malwarebytes, fiecare cam la 3.5 Euro.
Win10 Pro l-am folosit imediat pe laptopul unui amic și a mers activat.
Office l-am dat unui alt amic care a încercat sa folosească cheia după câteva zile si a primit mesajul ca a respectiva cheie a depășit limita de activări.
Malwarebytes a mers activat, dar e legat de contul cuiva care probabil îl poate dezactiva oricând.

Concluzia: Win & Office foarte probabil au fost chei de volum (cu limita de activări) șutite de undeva și dacă le folosești imediat după achiziție o sa meargă o perioada. Malwarebytes mi-l poate dezactiva oricând. In interval de 48 de ore de la achiziție eBay m-a informat ca a închis conturile indivizilor respectivi.

P.S. Acu, preturile licențelor de pe site-ul respectiv par mai aproape de realitate si probabil sunt ok pentru home use (in sensul ca scapi de activatoare, nu ca ai licența legal). E interesant ca au Win10 Home la doua preturi diferite.

Vad ca și pe OLX le găsești de la 45+ lei.
 
Last edited:
Nu înțeleg cum sunt ilegale acele licențe.
In afara de ce s-a mai spus p-aici, nu ai voie sa re-vinzi licentele. Iar dealerii autorizati Microsoft - singurii care pot vinde licente - nu vor vinde sub pretul de lista pentru ca nu au voie. Deci daca gasesti o licenta la un pret semnificativ sub cel de lista probabil e vanduta de cineva care nu are voie s-o vanda, motiv pentru care licenta este ilegala.

Faptul ca merge si poate fi folosita ani de zile nu are nicio legatura cu legalitatea ei. Asa si activatorul merge ani de zile...
 
Eu stiu ca se pot vinde si licente electronic, fara sa ai ceva fizic in mana. Dar asta nu anuleaza celelalte cerinte: factura, etc.
 
Am o factură de la eMAG, în format electronic. Am considerat că "asta e", și că nu am nevoie de mai mult, nu am factură fizică, și cei de la MicroKey nu mi-au trimis alte lucruri.

Nu e legal documentul de mai jos? E un document eMAG în care scrie că am cumpărat o factură electronică, are datele mele.

Later edit 1: Am găsit și o factură emisă de MSI cu datele mele, dpmpdv asta e OK. Prețurile lor nu sunt la nivel de 10$.

Later edit 2: În alte știri, promoțiile de la F64 mi s-au părut mai slăbuțe anul acesta decât alți ani la camere foto + mirrorless. La eMAG însă au fost OK.
 

Attachments

  • factura emag.jpg
    factura emag.jpg
    45.3 KB · Views: 64
  • factura-msi.jpg
    factura-msi.jpg
    49.9 KB · Views: 65
Last edited:
N-am gasit strips ci doar banda clasica. Dar nimic pentru exterior de la Tesa, asa ca am luat 2 role de la Bison, una pentru interior sa prind un suport de dus si una de exterior auto sa prind camera pentru weekend-ul ce vine, nu cred ca vin suportii de pe aliexpress zilele astea.
Pe banda neagra zice ca rezista la apa si UV, vedem acum daca rezista si la temperaturi scazute.

bison_alba.jpg bison_neagra.jpg
 
Nu stiu, inca n-am ajuns acasa, revin dupa ce aflu. Te intereseaza una anume sau ambele?
 
Ma intereseaza la ambele suportul. Daca e ca la Powerstripes alea, adica un cauciuc gros si moale.
 
E un soi de guma de mestecat laminata si rulata pe cotor, deci sa zicem cauciuc. Burete nu-i.
Ala verde-negru declar ca nu tine in mediu umed; m-a naimit nevasta-mea sa pun pe perete in baie niste agatatori pentru halate, dar fara sa ma lase sa gauresc faianta. Si dupa citeva zile agatatorile s-au dat de-a berbeleacul numai de la cite o pereche halat+prosop. Repetat aplicarea (dupa curatat, uscat, pansat gresia) , acelasi rezultat.
Altfel, pe suprafete de plastic face priza de priza; ex: lipit ornament de plastic pe bara de protectie la Fusionache. Sau alea negre verticale linga geamurile de la usi, stie burebista despre ce povestesc aici. De aici as zice ca e OK la temperaturi scazute.
Din cel alb de bizon n-am folosit (doar oaresce alb de la Tesa, cu rezultate similare, dar ceva mai slabe, ca al bizonului de masini).
 
Banda dublu adezivă are specificații clare - 10..20..40..100kg/metru liniar. Trebuie lăsată să facă priză mai mult timp ca să ai rezultate. La agățători ai de obicei suprafață mică plus cuplu mare al forței (greutatea halatului e aplicată la distanță față de perete) rezultând o pârghie care acționează pe un gradient de forță asupra benzii adezive - o parte din ea va avea forță mai mare aplicată, și se va desface de acolo.
 
Ala alb l-am pus in baie, prins de sticla dar e dublat si de suruburi asa ca nu se pune. Celalalt l-am pus in masina, intr-adevar folia e verde inchis iar guma e neagra. Nu trebuie sa tina la umezeala fiindca e pus in interior, dar trebuie sa tina camera, desi ei spun ca rezista si la umezeala si exterior. Deocamdata am prins doar ventuza de geam, ramane sa pun camera maine dimineata sa vad daca o tine.

ventuza_camerar.png
 
Momentan pare ca tine. Si nu s-a prins pe toata suprafata desi am presat bine ventuza aia, zona din mijloc care e bombata nu face priza perfecta ci doar marginea. Vedem si la vara daca rezista la soare, la rece e in regula.

Screenshot_2.jpg Screenshot_1.jpg
 
Back
Top