De unde cumparam? Secrets Revealed

Dacă vrei ceva identic, Garmin are sistemul de prindere din ăsta cu bilă de 16mm diametru, măsoară bila să confirmi. Caută suportul prin magazine, dacă ți-e grabă, sau pe la chinezi/online în UE; pe eBay e ceva de genul ăsta.

Eu mi-am luat un suport pentru parbriz cu prindere magnetică pentru telefon, am lipit în carcasa telefonului o bucată de tablă și atunci prinderea/desprinderea telefonului e foaaaarte ușoară. Cei 4 magneți sunt foarte puternici și telefonul nu mișcă, dar magneții ăia mi-au fufu busola telefonului. N-o foloseam, da' mno, de știut. După un an de utilizare, ventuza nu mai ține și cele două piese din care e compus suportul au început să joace un pic.

Impresia personală e că orice mamă de ventuză ai lua, tot temporară e. Se coace în soare și ajunge lejer la 60-70 grade vara, e din plastic ieftin și eventual silicon. Măcar dacă ai un suport pe ceva sistem standardizat din mai multe componente, poți schimba componentele anual (cum e ăsta Garmin) fără să iei TOT suportul din nou.
 
Ai pus super glue între ventuză și parbriz? :eek:
Yeah, i know. :smile:
Dar picase de 3 ori si nu voia sa stea nicicum, dupa ce am trecut de primul gand care voia s-o arunce pe geam am cautat alta varianta insa n-am gasit pe moment. Si cum stiam ca o sa schimb parbrizul ala nu foarte departe, i took the idiot approach si am lipit-o sus langa oglinda, de parasolar sa nu se vedea din exterior.

Cred ca 16mm este dimensiunea de la Samsung, dar masor cand ajung acasa. Stiu ca nu tine, de obicei gasesc suportul de telefon picat cand masina sta la soare dar cum acasa sta in garaj iar ziua tot in garaj e ferita de soare si rar pica asa ca momentan caut ventuza.
 
Ceva dublu adeziv 3M, poate? N-am idee cum rezistă la căldură vara, da' altfel ar trebui să fie cea mai țeapănă fixare semi-permanentă. Și atunci nici nu e nevoie de o prindere în formă de ventuză, poate fi și o prindere plată cu un băț din ăla cu bilă (sunt și de-alea).
 
Am incercat cu banda dublu adeziva 3M dar nu rezista la caldura. Ma uit acum pe aliexpress si sunt tot felul de prinderi mai putin d'alea cu 2 bile cum gasesc pe ebay, cred ca o sa iau una d'aia si eventual o adaptez, macar la 2 dolari pot sa experimentez pe ea.
 
Am avut cumparata din Ro o banda adeziva Tesa, teoretic stick & lift. E ca un silicon transparent, extrem de lipicios. Am lipit cu ea atat suportul detectorului radar cat si bareta cu leduri (se aprinde la frana), pe luneta. Si sta beton de 10 ani, unde am presat-o, in bataia soarelui vara, la -18 in noptile de iarna. Si tot de 10 ani caut ca disperatul sa mai cumpar cateva role. Si nu mai gasesc nicaieri. :capu:
O sa caut un link...
 
Foarte probabil ca nu exista ce caut eu asa ca am comandat un suport cu mai multe adaptoare, din care sper sa folosesc ventuza si sa adaptez prinderea cu cea de la ventuza pe care o am. Am masurat bila si pare sa aiba vreo 12mm, aproximativ fiindca am masurat-o cu rigla fiindca nu am subler.

www.aliexpress.com/item/Car-Suction-Cup-for-Dash-Cam-Holder-with-6-Types-Adapter-360-Degree-Angle-Car-Mount/32918688395.html

Banda aia nu prea merge la ce imi trebuie mie, si cred ca in general o astfel de banda nu merge fiindca e de interior si lipiciul ala nu e facut sa reziste la temperaturi de exterior si soare, ori crapa ori se topeste. Nici super glue cred ca nu rezista la soare fiindca se topeste. Nu mai stiu ce am pus ca am bagat vreo 3 tipuri de lipici printre care super glue, picatura si inca ceva, cred ca doar combinatia a rezistat cu succes.
 
Cand o sa am copii de montat o sa folosesc banda. :biggrin:
https://www.emag.ro/banda-dublu-ade...sa-powerbond-1-5-m-x-19mm-58565/pd/DD8CHSBBM/

banda.jpg


Au la Hornbach de exterior
https://www.hornbach.ro/shop/Banda-...ru-exterior-19-mm-x-1-5-m/7406204/produs.html
 
Eu mi-am luat acum 4 ani asa ceva. Spre deosebire de alte variante incercate pana atunci care se dezlipeau la schimbarile/diferentele de temperatura, cu modelul asta sunt extrem de multumit - se dezlipeste de cateva ori pe an - fara sa fie ceva deranjant. Suportul sta in permanenta lipit pe parbriz si are o forta de suctiune (mmm) impresionanta. Arunca un ochi pe site, pare ca sunt foarte versatili.
 
Asa poti sa-ti iei ceva ventuza GoPro originala, la pret de Matiz. Si chiar nu se dezlipeste.
 
Back
Top