De unde cumparam? Secrets Revealed

Ultima oară când mi-au trebuit am găsit la PlayBike în Brașov, ultimele bucăți. La dealeri nu mă puteam apropia de preț, și asta dacă binevoiau să importe la comandă.
 
În ianuarie anul trecut erau 39 lei bucata. Online apărea că mai sunt 6 bucăți, le-am comandat pe toate ca un nesătul. :biggrin: Apoi m-au sunat că de fapt mai găsesc doar vreo 3, pe care mi le-au expediat, și ce bine mi-au prins - făceam cu nervii 2000km în fluierături de bare!

Înainte de varianta asta mai experimentasem cu a găsi la Hornbach vreun furtun de dimensiuni potrivite pe care să-l înfig în fanta aia, da' nu a ieșit nimic promițător.
 
Sunt promoții de Prime Day pe amazon.co.uk / .fr / .it / .de. Pe .com nu prea câștigi cine știe ce când se adaugă și taxele de import.
 
Da, au scos la vânzare modele mai vechi (lichidări de stoc) sau chestii la reduceri modeste față de prețul anterior de pe amazon, dar raportate ca fiind mult mai mari față de prețul recomandat de vânzare al producătorului. Meh.

Exemple:
  • am comandat un scaun de mașină pentru copil la 200€ vs. 250 preț normal, e model de anul trecut; alea cu reduceri ceva mai mari (160, 130) sunt modele vechi de 3-5 ani care deja au fost înlocuite în liste;
  • am comandat o brățară cu monitorizare puls/somn/pași etc. Huawei Band 2, care acum e 60€ vs. prețul producătorului 100€, dar care i-am luat-o cumnatului de ziua lui la vreo 70;
  • nevastă-mea și-a luat un epilator IPL Philips cu 300€ vs. preț normal undeva la 430, dar nu e modelul vârf de linie la care pândesc reducerea periodică (cam o dată la 2-3 luni) de la 450 la vreo 330; dar și așa e bine, că deja la fiecare epilare lunară mai scutură încă 80€ deci în 4 luni i-a rămas gratis și nici părul nu mai crește.
Pe soră-mea o interesau electrocasnice mari pentru casa nouă, gen frigider cu două uși verticale - dar nu e la promoție modelul pe care-l vrea ea ci unul asemănător însă suficient de diferit cât să nu-l vrea. Sau plită electrică - la reducere e un model mai prost și mai vechi. Sau ne-am uitat după senzori și agenți pentru rețeaua Smart Home - un singur termostat e în promoție la 45€, și e modelul ăla mai prost, pe când modelul cu butoane suplimentare e fără promoție... 46€. Spoturi de lumină pentru trepte - nimic interesant la promoție. Sistem de supraveghere video - doar sisteme de-alea de toată praștia, wireless, scumpe pentru ce știu. Access point-urile UBNT mă interesau, că două bucăți la vreo 75€ poate mai aduc ceva reduceri; nț, nu sunt incluse, singurul echipament mai răsărit e un router TP-Link.

Deci tristețe maximă. Am impresia că de fapt e un eveniment prin care să mai convingă oamenii să-și activeze contul gratuit Amazon Prime (doar ei beneficiază de reduceri), că poate peste o lună când expiră gratuitatea o să fie în concediu și o să uite să rezilieze plata lunară. :biggrin: Nu-i bai, mi-am pus reminder în calendar.
 
Am remarcat ceva ciudat la Amazon.
Astazi dau sa cumpar cateva produse marcate cu "free delivery for over 29eur". Dau checkout, vad la shipping and fees 5 euro si ceva.
Era din cauza unui produs marcat ca free delivery, culmea. Un cablu Anker. L-am inlocuit cu alt cablu Anker, si a disparut taxa aia.
 
Da, trebuie să fii foarte atent, că de la o pagină la alta ți se schimbă condițiile. Cam nesimțite practicile lor, încerc să evit cât pot să mai comand de pe Amazon. Cele din lista de mai sus erau toate nice to have, le-am comandat acum că ne cam trebuie urgent un al doilea scaun de copil în a doua mașină și de-aia au intrat și restul.
 
Si de ce sa-ti cumperi bicicleta Pegas Clasic (aia cu saua lunga) cu 1050 Lei - din Selgros, cand poti s-o cumperi cu 1790 Lei din AFI? :tongue:
 
Ati vazut vreodata asa ceva dar USB3? Adica cu suport / talpa. Prelungitor. Multzam.
 

Attachments

  • WP_20180728_11_54_32_Pro.jpg
    WP_20180728_11_54_32_Pro.jpg
    443.6 KB · Views: 28
Da, e o idee buna! :smile:

LE: nu vreau sa cumpar, dar ce ma injura asta? "Dieser Artikel kann nach Rumänien geliefert werden. Siehe Details." :biggrin:
 
Unde gasesc o prindere de genul asta? E ventuza de la camera auto, ventuza proasta care nu reusea sa tina camera asa ca am lipit-o cu super glue si niste adeziv si a stat, dar acum am schimbat parbrizul si as vrea ceva care sa stea fara lipire.

Am suportul de telefon samsung care rezista destul de bine, se mai desface ocazional dar prinderea e buna, insa are bila aia mult mai mare decat cel din imagine. Sau alta solutie, gen prins camera de oglinda de pe parbriz, dar n-am gasit nimic pe gugal.

camera.jpg
 
Back
Top