De unde cumparam? Secrets Revealed

Imho doar anumite chestii merită cablate direct, la altele te descurci cu 802.11ac în următorii ani.
 
Nu plănuiesc să folosesc cablurile doar pentru rețea. Ex: un senzor bun de temperatură pe 2 fire costă <$1. Ca să-l faci wireless te costă >$30.
 
Wikipedia said:
1000BASE-T (also known as IEEE 802.3ab) is a standard for gigabit Ethernet over copper wiring.

Each 1000BASE-T network segment can be a maximum length of 100 meters (328 feet), and must use Category 5 cable or better (including Cat 5e and Cat 6).

Just for kicks...

Wikipedia said:
When used for 10/100/1000BASE-T, the maximum allowed length of a Cat 6 cable is 100 meters or 328 feet. This consists of 90 meters (300 ft) of solid "horizontal" cabling between the patch panel and the wall jack, plus 10 meters (33 ft) of stranded patch cable between each jack and the attached device. Since stranded cable has higher attenuation than solid cable, exceeding 10 meters of patch cabling will reduce the permissible length of horizontal cable.

When used for 10GBASE-T, Cat 6 cable's maximum length is 55 meters (180 ft) in a favorable alien crosstalk environment, but only 37 meters (121 ft) in a hostile alien crosstalk environment, such as when many cables are bundled together. However, because the effects of alien crosstalk environments on cables are difficult to determine prior to installation, it is highly recommended that all Cat6 cables used for 10GBASE-T be electrically tested once installed. With its improved specifications, Cat6A does not have this limitation and can run 10GBASE-T at 100 meters (330 ft) without electronic testing.

Când va fi cazul, dai o strigare, vedem dacă pot sau nu.

UTP e bun și pentru alte chestii: telefon analogic/digital, supraveghere video, home automation... dar în cazurile astea ar fi bine să pui un patch panel în dulap ca să faci legăturile mai ușor.
 
Probabil soluția optimă ar fi o combinație de cabluri - un cat 6 "să fie" în paralel cu 5a, posibil UTP. AWG23 ca să țină și la custom POE pentru alte devices (căderea de tensiune DC e cam dublă între 23 AWG și 26 AWG).
 
UTP e bun și pentru alte chestii: telefon analogic/digital, supraveghere video, home automation... dar în cazurile astea ar fi bine să pui un patch panel în dulap ca să faci legăturile mai ușor.

Îmi place cum ai judecat :biggrin:
 
Cat 5e e suficient pentru Gigabit Ethernet pe orice distanta oficiala (merge cam 110 metri daca ai patch cables foarte scurte), Cat 6 doar daca vrei mai mult; dar daca vrei mai mult s-ar putea sa aibe sens economic niste fibra, daca tot ai ocazia sa tragi tevi si sarme.
 
Alternativă la stocarea în cloud. Dacă aveți deja o licență de Office, poate fi o variantă utilă - plătiți aprox. 300 de lei pe o licență pe un an Office 365, aveți 1 TB stocare inclusă.

OneDrive micșorează masiv prețurile, oferă 1 TB spațiu în cloud utilizatorilor de Office » nwradu blog : http://www.nwradu.ro/2014/06/onedri...-tb-spatiu-in-cloud-utilizatorilor-de-office/

"OneDrive va oferi peste câteva zile 15 GB gratuit pentru orice utilizator și, dacă ai o licența de Office 365 (Home, Personal etc), primești chiar 1 TB fără nici un cost suplimentar, ceea ce este excelent. Iar eu plătesc anual un abonament Office 365 Home.
Mai mult, au scăzut prețurile pentru stocarea pe bani. Dacă nu ai Office, te costă 24 de dolari pe an pentru 100 GB, preț scăzut de la 50 de dolari pe an. Este același preț ca și la Google, este un serviciu la care Microsoft nu cred că va renunța prea curând (având în vedere că-i oferit la pachet cu Office nu cred că-l vor închide în următorii ani), iar folderele cu fotografii sunt excelent gestionate pe OneDrive, cu afișare și navigare rapidă în browser de la una la alta. Mai mult, deja țin pe OneDrive toate fișierele mele din Office."
 
Daca as sti sa raspund la intrebarea "la ce dracu' foloseste stocarea in cloud, mai ales la volume mari si viteze mici?" atunci informatia ar fi interesanta. Dar cu mai putin de 1 GB consumati cu stocarea in cloud, majoritatea chestii de la birou pe care le tin pe post de backup si replicare birou-acasa, 24 de dolari pe an pentru 100 GB inseamna 24$ pentru ceva ce e 99% nefolosit.
 
Se pare că e mult mai simplu de ales cablul de fapt. Nimeni nu are în magazin ce are pe site, e la noroc :smile:.
 
De unde cumpar din .ro preferabil online, cu factura si garantie Bosch 2607335709 ? (link ul este doar orientativ )
Discutia acumulator compatibil vs original a mai fost pe xf.ro, as vrea totusi sa cumpar originalul.
 
conectica.ro -> SFTP CAT6 23AWG 100m = 415 lei
ral.ro -> SFTP CAT5e 24AWG 305m = 449 lei

Eu am luat de la elfabo.ro cablu utp si cablu coaxial, un punch down tool si un tester pentru cablu de retea. Preturile alea sunt fara tva ca nu vand direct decat firmelor dar iti pot trimite comanda prin mediafun (cred ca-i tot al lor). Au fost ok, mi-au raspuns la intrebari, am trimis lista de produse si au trimis-o, foarte prompti.

Un magazin de sarme pentru instalatia electrica stie careva? Am gasit la arabesque si la baduc.ro preturile cele mai ok pentru cabluri FY, o sa merg in weekend la arabesque sa vad ce au pe acolo, desi ultima data cand am fost am fost dezamagit de prezentare, te plimbai prin depozit si trebuia sa intrebi ca n-aveau nimic afisat ca pret sau detalii.
 
Doar ca idee (eu am rezolvat problema momentan), știi în cât timp aduc produse "la comandă"?
 
Nu, eu am pus in lista un produs disponibil la comanda si mi-au sugerat altul care era pe stoc si am acceptat, n-am mai intrebat. Au adresa de mail trecuta pe site, le poti scrie sa-i intrebi eventual.
 
Voiam să vă zic că am cumpărat de vreo 4 ori până acum vin din Republica Moldova de la niște oameni care se ocupă de un site de vinuri.

Transportul e probabil ilegal, fără vamă și alte formalități. Oamenii sunt extrem de simpatici și amabili.

Livrarea e de obicei în apropiere de Piața Romană, trebuie să mergi personal să ridici coletul, undeva în prima parte a zilei, în general 9-9:30.

Mi-am comandat câteva zeci de sticle de vin (ieftin) și câteva kilograme de bomboane Bucuria (nici măcar nu vând asta pe site, se duc ei și cumpără pentru tine, și fac pachet).

În mod paradoxal, am super-amintiri în urma experiențelor ăstora.

Plata la livrare sau cu cardul înainte.

Am plătit azi pentru mai mult de 5 kilograme de bomboane Bucuria + 14 sticle de vin 380 de lei + 80 de lei transportul.

Am scris pe blog despre asta (1, 2, 3, 4, 5).
 
Cam cat sunt bomboanele? Ca se gasesc si in Auchan Militari la niste preturi destul de mari; acum vreo 2 ani aveau bomboane si sucuri din republica la preturi beton, fara bon sau TVA, acum au casa de marcat si preturile au crescut cu mai mult decat TVA-ul, cam cu peste 50%.
 
Am cumpărat 3 pachete de bomboane. Într-un pachet am cumpărat așa:
2.6 Kg de bomboane meteorit = http://www.bucuriaromania.ro/produs/meteorit/ 142 lei dacă cumperi din România, de pe site-ul de mai sus, cam alea sunt magazinele din România
1.58 Kg de bomboane Chișinăul de seară = http://www.bucuriaromania.ro/produs/chisinaul-de-seara/ 103 lei dacă cumperi din România

Eu am plătit pe amândouă, în total 104 lei românești (440 lei moldovenești), au pus și ei adaos 15% peste prețul ăsta, și m-a mai costat și transportul (am avut 14 sticle de vin, 3 cutii de vin) + o cutie de bomboane = 80 lei românești. Transportul e, desigur, mai ieftin dacă iei doar o cutie sau ceva de genul ăsta.

Cele trei pachete de bomboane au încăput într-o singură cutie.

Merită să cumperi dacă cumperi cantități ceva mai mari, și dai la toată lumea.

Am luat 14 sticle de
http://wine.md/vinuri-de-desert/vin-pastoral/agrovin-bulboaca-cagor-bolboa.html

Poți plăti ramburs, adică dai banii șoferului din România, și vezi marfa. N-am plătit niciodată așa. :smile:

Ai mai jos calculul pe care l-am făcut oamenilor pentru care am cumpărat:
40 lei per sticla x 14 sticle = 560 lei moldovenești bomboanele = 560*0.2400= 135 lei românești
295 lei bomboane (pachet 1) + 150 lei + 440 lei (pachet 2) = 885 lei preț din magazin + 135 adaos wine.md = 1020 lei moldovenești bomboanele = 1020*0.2400 = 245 lei românești bomboanele

Am plătit cu cardul 1580 lei moldovenești.

Plătit șofer pentru transport Moldova-România = 80 lei românești.
Plătit taxi + bacșiș 2 lei = 15 lei românești.

Cost total în lei românești: 135 + 245 + 80 + 15 = 475 lei românești

Regula de trei simplă pentru calcul bomboane:
295 lei fără adaos --- x lei cu adaos
885 lei fără adaos --- 1020 lei cu adaos
x = 340 lei moldovenești pentru primul pachet de bomboane, cu tot cu adaos wine.md, adaos calculat proporțional cu cantitatea cumpărată

150+440 lei fără adaos --- y lei cu adaos
885 lei fără adaos --- 1020 lei cu adaos
y = 680 lei moldovenești pentru primul pachet de bomboane, cu tot cu adaos wine.md, adaos calculat proporțional cu cantitatea cumpărată


Regula de trei simplă pentru calcul în lei românești:
40 lei moldovenești o sticlă --- cost per sticlă = A lei românești
340 lei moldovenești primul pachet de bomboane ---- cost pachet = B lei românești
680 lei moldovenești al doilea pachet de bomboane ---- cost pachet = C lei românești
40*14+340+680=1580 lei moldovenești plătit cu cardul ------ 475 lei cost total în lei românești

Costuri finale, lei românești
A = 12 lei românești o sticlă de Kagor
B = 102 lei românești primul pachet de bomboane
C = 204 lei românești al doilea pachet de bomboane

Proba: 12 lei x 14 sticle + 102 + 204 = 474 lei plătiți.​
 
Last edited:
M-ai bagat complet in ceata, dar am aflat cum pot sa aleg ce bomboane vreau, doar sa ii spun colegului din Chisinau ce sa ia cand ajunge pe-acasa sau sa iau eu daca am vreun zbor la Chisinau si ajung si in oras.
 
Un site foarte bun dacă vreți să comandați cărți online, în regim de anticariat: Targul Cărții - http://www.targulcartii.ro/

Am comandat de mai multe ori de la ei.

Avantaje?
- Cel mai mare avantaj este stocul enorm de carte. Au inclusiv cărți mai noi, dar în cărți vechi stau foarte foarte bine. Dacă ai o listă cu 10 cărți vechi pe care le-ai vrea, da, ai putea să mergi în câteva anticariate, sau să comanzi de pe Okazii sau să le cauți în alte părți. Dar dacă acele 10 cărți sunt măcar vag populare, ai o șansă mare ca un procent însemnat din ele să fie în stocul lor și să rezolvi, cu o singură comandă, o mare parte din lista ta. Au realmente foarte multe cărți.
- Pentru mine e un avantaj că nu găsești chiar orice carte, e o minimă selecție. La un anticariat, există o șansă să găsești și lucruri mai slabe calitativ. Pe site am găsit în general lucruri mai alese. Poate e doar o impresie, dar din experiența mea, aveau cărți un pic "alese".
- Prețul e extrem, dar extrem de bine calculat și realist, și cum ar trebui să fie. Dacă cumperi o carte second-hand, dar nouă ca aspect, vei ști asta foarte clar. Dacă cumperi o carte care e ca vai de ea, vei plăti foarte puțin pentru ea. Și vei ști înainte starea cărții. Am cumpărat undeva la 20-40 de cărți până acum de la ei. Singura carte care era în categoria "ca vai de ea" era una veche, pe care intenționat am cumpărat-o foarte veche, era 10 lei o carte de prin 1940. Dacă ar fi fost din 1980 și ar fi arătat așa, nu aș fi cumpărat-o. În afară de acea situație, cărțile, chiar cele care erau "uzate" sau similar, pentru gusturile mele arătau foarte bine. Mi s-au părut foarte corecți. Vezi aici cartea pe care am luat-o eu: http://www.targulcartii.ro/petre-ispirescu/povestile-uchiasului-sfatos-cartea-romanesca-1937-121991
- Prețuri mici. Nu e clar când comanzi o carte ce economie faci. Când adaugi însă 10-15 cărți într-o comandă și iese un total undeva pe la 100 de lei, îți dai seama că e în altă categorie de prețuri decât ce te aștepți de obicei.
- Sediu central (zona Armenească, ajungi rapid de la Universitate, și relativ rapid și de la Unirea, pe jos / o stație de autobuz sau troleibuz de la Universitate), poți ridica cărțile în aceeași zi.
- Stoc 100% actualizat. Dacă intri pe site, adaugi produse în coș, produsele sunt, instant, scoase din stoc de pe site. Nu poate comanda nimeni altcineva o carte care e la tine în coș. În ideea asta, coșul expiră rapid față de alte site-uri, o zi sau ceva de genul ăsta, nu poți pune produse în coș și reveni după 10 zile.
- Totul se face online. Te duci acolo, vezi o bibliotecă mare de tot, și te aștepți să te poți uita printre cărți, pentru a alege. "Vă îndemnăm să comandați online", ți se va spune.
- Oameni politicoși și amabili.

Dezavantaje:
- Uneori, răspuns mai încet la mailuri, e bine să suni după ce faci comanda, pentru a te asigura că va fi pregătită când o ridici.
- Transportul e plătit, indiferent de valoarea totală a comenzii.
- Lipsă descrieri cărți.
- Site-ul e uneori un pic deficitar (complicat de făcut cont, newsletter bifat implicit, încărcare prin JavaScript, filtrări și sortări nu tocmai inspirate).
- Pozele cărților sunt în general cele de pe site, dar nu 100%, de exemplu dacă sunt 2 cărți second-hand, dar considerate noi, e aceeași poză. Mă rog, nu pierzi mare lucru din informație în cazul ăsta, dar ca idee.
 
Back
Top