De unde cumparam? Secrets Revealed

De pe aici:

These are the specs of the Protechnic Electric MGA8012XS-A15 pictured above:
Sleeve bearing
Size 80x80x15 (mm)
Voltage 12 (VDC)
Operating Current 0.23 (A)
Power 2.76 (W)
Air Pressure 4.07 (mmAq) 0.16 (InchAq)
Air Flow 0.905 (CMM) 31.92 (CFM)
Speed 3400 (RPM)
Noise 39.4 (dBA)
As you can see this fan is way too loud for a silent or even for a quiet system. When I first tested this PSU with the system below, it sounded a little louder than the fan on the AC Freezer at full speed.
 
Arunc un ochi diseara si vin cu o recapitulare (stiu ca am doua surse din astea).
Pe newegg spune c-ar fi ball bearing :biggrin:
 
Unde gasesc in Romania masca si butelii de oxigen portabile (maxim 2 kg)? Am cautat in magazine de alpinism, dar nu am gasit asa ceva. In SUA am gasit, dar e mai delicat cu transportul pentru ca sunt sub presiune. Cu reincarcarea cred ca as gasi o solutie.

Ce am gasit in RO sunt butelii medicale de 5 litri; prea mare, prea grea. Iar masca medicinala nu cred ca e proiectata sa fie comoda si rezistenta la umblat cu ea pe munte sau in alte conditii.
 
Exista butelii pentru diving de 1-2-3L. Daca nu sunt O2 clean, se pot schimba garnituri, curata pentru oxigen. Exista deasemenea si kit-uri pentru oxigen dedicate, dar is mult mai scumpe.

Incerc sa caut acum pe la magazinele on-line sa vaz ce gasesc. Oricum daca nu gasesti in Romania, prin EU tot tre sa gasesti. Nu-i neaparat sa vina incarcata, practic eu n-am vazut butelii pe care le cumperi incarcate (vorbesc doar de cele folosite la diving).

L.E. Normal, cand le cauti nu le gasesti! N-am gasit nimic in .ro mai mic de 5L. La altii exista. Si astia au, si au reseleri in toata europa, bineinteles nu in Romania.
 
La astea pentru scuba diving cred ca e nevoie de un regulator care combina azot si oxigen si il dau la debit destul de mare, 50 de litri pe minut sau pe-acolo. Eu nu vreau sa folosesc si butelie de azot si imi trebuie un debit mic pentru oxigen, maxim 10 litri pe minut. Nu zic ca nu se poate gasi o varianta de a folosi butelia, dar as prefera ceva mai simplu si dintr-un singur loc. In State se gasesc in special in magazinele de aviatie ("portable oxygen"), dar vin incarcate si doar "ground transportation", iar restul accesoriilor au preturi "de aviatie, bo$$" gen 80$ o canula sau 500$ o masca.
 
Da trebuie regulator. Eu inca n-am vazut butelii care sa nu aibe, nu-mi imaginez cum poti aveam 50-100-200bari intr-o butelie si sa poti deschide atat de putin valva incat sa iasa doar 10l/min. In scuba azotul cu oxigen este combinat cand umplii butelia, deci regulatorul ala nu combina nimic.

Initial am cautat kit de oxigen in magazinele de scuba, pentru ca este ceva comun. Orice barca care te scoate in larg trebuie sa aibe asa ceva. Culmea n-am gasit in .ro, iar in afara au kit la 800$. Si n-as putea sa pricep de ce asa de scump, o butelie e ~150$, regulatoare inca 200$, dar alea de scuba intr-adevar is mai complexe. Pentru un kit folosit la presiune constanta nu inteleg de ce ar fi mai mult de 300$.

Mda, asta-i partea negativa, acelasi produs vandut de mai multe departamente de marketing are preturi de la decent la al naibii de scump.

Buddy-ul meu are kit de oxigen, nu stiu de unde l-a luat, nu stiu cu cat. E in vacanta pana saptamana viitoare, as putea sa-l intreb cand se intoarece ce si cum.
 
Credeam ca functioneaza cu 2 butelii, una de azot si una de oxigen si de-aia trebuie un regulator mai complicat.

Mie imi trebuie doar ca suport suplimentar pentru altitudini mai mari de 3000 de metri, ma batea un gand sa ajung in urmatoarele 2-3 saptamani pe la 4500 si din ce vorbeam un un batran planorist de mare altitudine (8000 de metri) daca esti tanar si obisnuit merge si fara, dar e mai bine sa ai o butelie la tine si sa pui o canula. Cu masca cred ca trebuie amestec de oxigen si azot, ca altfel haci hiperoxigenare, la canula sigur nu trebuie ca am avut in spital si nu aveam nici pe naiba.
 
Incidental, căutând butelii de heliu pentru umflat baloane, am găsit butelii de unică folosință (nereîncărcabile) la vreo 200 lei. Dar am găsit și butelii reîncărcabile de diverse capacități, aluminiu sau oțel, care se vând goale, cu regulator separat, și le încarci cu ce vrei tu. Strânge din dinți, sunt scumpe de mori. http://heliu.saf.ro/preturi.html
 
Buteliile pentru heliu sunt de obicei mai "serioase", pentru că are prostul obicei să iasă prin orice fel de crăpătură (având molecula foarte mică). Totuși e ceva diferență față de buteliile de oxigen de $10-20 pe care le iei de la farmacie în zonele cu altitudine înaltă...
 
Help. Imi necesita un ventilator de calitate, 80mm, slim, adica vreo 15mm grosime. Propuneri?

Solved. Sunon FTW. De pe Maica Domnului. 25 de lei. La 12V decoleaza cu calculatorul dupa el, l-am alimentat la 5V... tot imi zboara freza de pe cap. O sa incerc sa-i mai inseriez niste diode, ca-mi ingheata computerul altfel. :biggrin:
 
Mic și rău, noroc că nu prea se mai găsesc Delta-uri din alea de >100mc/h la 80mm diametru, că probabil îți luai din ăla.

Eu am la aerisirea de la baie ventilator de ~70mc/h :smile:.
 
www.ral.ro pentru accesorii decente la preț.

Mufat cablu pentru perete, u mad bro? Iei prize de perete, aparente sau îngropate, și prinzi cablul cu un punch down tool (110 sau Krone) - dacă n-ai, zici și-ți dau. Mufele se pun doar pe cablu patch (flexibil), între o priză de rețea și un calculator, respectiv între un port din patch panel și un port din switch.

[edit] Cablul ăla roline e chiar bun la preț. Dacă tot tragi cabluri, fă-le redundante, bagă 2-3 dacă ai loc.
 
De ce nu-l bagi în pereți prin tub PVC pentru instalații electrice? Poți pune și d-ăla ieftin. Și ieși "la vopsea" mult sub ce e-n link.
 
În principal pentru că o să treacă pe lângă tot felul de chestii dubioase în unele locuri, gen antene de emisie radio, alimentări de motoare trifazice etc.
 
Sugestia mea este cu prize + canal cablu/tunel pvc, nu băgat cablul direct prin zidărie/rigips, că plângi cu vorbe dacă crapă ceva :smile:

Vezi și unde plasezi routerul/routerele înainte să pui mâna pe ciocane :biggrin:
 
Mufat cablu pentru perete, u mad bro? Iei prize de perete, aparente sau îngropate, și prinzi cablul cu un punch down tool (110 sau Krone) - dacă n-ai, zici și-ți dau. Mufele se pun doar pe cablu patch (flexibil), între o priză de rețea și un calculator, respectiv între un port din patch panel și un port din switch.
La punch down mă refer - în apartament am tras prin pereți CAT7 23AWG (căpătat :biggrin:) și nici să-l bag în prize nu a fost ușor - cel puțin în prizele pe care le am eu. 200m se adună cu redundanță cu tot. Pereții momentan nu există, deci nu se pune problema de montat prea curând.

@Neo: E mai simplu să prevezi cabluri prin pereți decât să o iei de la început cu plastice prin casă.
 
Last edited:
Cică Krone prinde mai ușor firul mai gros (îl ciupește pe diagonală) decât 110 (care are fanta perfect perpendiculară pe fir), doar că nu e chiar atât de popular pe la noi fiindcă 110-uri folosesc și ăia cu telefoanele. Meh. Măcar ai teren virgin unde să te organizezi :smile: Tubul PVC ajută să țină cablurile împreună, găsești la bricolaj și din ăla flexibil și și rigid.

Need help? Need tools (tester continuitate cabluri, punch down)?

Oh wait, acum am căscat ochii mai bine...

conectica.ro -> SFTP CAT6 23AWG 100m = 415 lei
ral.ro -> SFTP CAT5e 24AWG 305m = 449 lei

Ai planuri majore de a trece pe 10Gbit în următorii ani?
 
10Gbit nu e cazul; în teorie, CAT5e suportă gigabit "pe distanțe scurte". Ce înseamnă distanțe scurte? :smile:

Merci de oferta de ajutor, încă nu e o programare clară pentru instalare, așa că nu pot să zic nici da nici nu.
 
Back
Top