De unde cumparam? Secrets Revealed

Era să mă păcălesc cu unul din ăsta, chiar și brand name, de la F64/Amazon/BHPhotoVideo. Sistemul nu e fantastic, e un aparat foto cu utilizare fixă. În cele din urmă am luat un scanner Epson pentru negative, cu bec în capac, a fost scump da' scanează și IR și atunci poate face și corecție de zgârieturi din software (CPU intensive). Timp să fie să tot pun filme la scanat, tăiate în bucățele...
 
Un link, ceva, la chestia aia, puterfixer?

Am un set de filme vechi pe care le-aș vrea scanate, dar să le tai bucățele este oleac' cam meh. Nu există ceva care să "tragă" filmul prin el?
 
La cat am dat pe el pot spune ca imi depaseste asteptarile. Ma mai joc putin cu el si poate pun si un sample. Pe moment ma lupt cu dust & scratches si sap pe net sa vad ce-i cu defectul ala... Mi-e putin peste mana sa dau jos lentila ca ma lesina pana refac focalizarea... :cry:
 
Pare optic și mai degrabă pe senzor (gaură în filtrul IR?), pentru că e cam mare să fie ceva electric iar memorii/transferuri digitale care să se facă pe zone ~circulare eu nu știu (doar dacă aplică ceva filtru pe rază de 20 de pixeli și cel din centru are valori remarcabile, dar ar trebui să facă overflow, sau e un "hot" pixel atât de hot cât să influențeze pe lângă). La un senzor mic îți trebuie microscop ca să vezi un defect de 40 de pixeli. Teoretic praful ar trebui să iasă negru, nu alb.
 
Pai depinde ce selectezi sa scanezi (negativ sau diapozitiv). Daca selectez negativ, pata apare luminoasa. Daca selectez scanare diapozitiv, pata apare intunecata (gen praf). :smile:
 
Cam asa se manifesta defectul pe o bucata de gard (plasa de sarma). Nu cred ca praful sau o gaura in filtru poate genera un asemenea efect. :frown: In aceste conditii nu cred ca are vreun rost sa-l mai desfac si sa incerc sa-l suflu. :sad:
 

Attachments

  • defect 03.jpg
    defect 03.jpg
    23.5 KB · Views: 41
Help. Imi necesita un ventilator de calitate, 80mm, slim, adica vreo 15mm grosime. Propuneri?

Multumesc pt. sfaturi.
 
Cat de mult aer sa impinga? Cate ore sa tina? Cat zgomot sa faca? Cat sa coste? :biggrin:

De fapt nici nu stiu daca exista, cele slim sunt de obicei de 70 mm. Am rasfoit acum pe pcgarage si am gasit doar unul de 20 mm grosime, restul toate de 25 mm - iar la ala de 20 mm presimt ca-i o greseala de tipar.
 
Este vorba de ventilatorul din sursa de AICI. Tot sistemul consuma in full-load cam 50W reali. Deci nu ma intereseaza cat aer misca ci doar sa tina o vesnicie si sa fie dead-silent. Noctua nu fabrica la dimensiunile alea. :sad:
 
Eu as pune unul de 80x80x25mm pe dinafara, sa sufle inauntru; am mai avut varianta asta acum niste ani de zile. :biggrin:
 
Nu merge, ar trebui sa tai cu flexul din mobo. :biggrin: Nici pe exterior nu merge ca am montat eu un heblu audiofil ca sa tai curentul din instalatie la nevoie. :biggrin:
 
Nu vrei sa pui in loc ub Fortron FSP300-60GHS proaspat scoasa din debara (sursa mea de backup). Costa cat un ventilator bun si incape la fics
 
sfx

Da, este mititica, dar am si "bratara" de prindere pentru gauri ATX.
Acu numa sa se decida Quarku daca vrea ventu sau si sursa :smile:

LE: este FSP300-60GLS
 

Attachments

  • 0fsp.jpg
    0fsp.jpg
    164.9 KB · Views: 25
Vad ca asta originala are fix 63mm grosime, mai mult nici ca incape acolo... :frown: Cum sta cu ventilatorul? Adica e ceva de marca sau incepe sa baraie dupa un an...
 
Back
Top