De unde cumparam? Secrets Revealed

Cei de alarma merg pe 12V, cei de halogene merg pe 220V. Deci daca le pui si transformator si releu... mai mare complicaraia...
 
Ok multumesc m-am lamurit!
De ceas vizibil noaptea, care sa nu faca zgomot si care sa-si faca update pe internet sau radio nicio sugestie? :smile:
 
La mine problema e ca nu are cine sa le aprinda manual seara si nu mi-a dat prin minte cand am construit casa sa pun intrerupatoare (si) la exterior. Oricum pana la urma cred ca asta va fi solutia, ma mai gandeam daca s-ar putea adapta senzorii PIR de la alarme (par a fi construiti mai bine) pt. on off la lumina, insa nu am nici macar cea mai mica idee daca s-ar putea face asta sau cum s-ar putea face.
Poti face o mica modificare la intrerupator - il lasi permanent pornit si pe circuitul care il alimenteaza pui un temporizator de priza - il programezi intre ce ore sa dea curent si gata. E vreo 30 de lei un temporizator, parca.
 
Ok multumesc m-am lamurit!
De ceas vizibil noaptea, care sa nu faca zgomot si care sa-si faca update pe internet sau radio nicio sugestie? :smile:

Statiile meteo de la diferiti producatori mari se sincronizeaza cu DCF77 si nu fac zgomot.
 
Nu doar statiile, exista si ceasuri "stand-alone". A primit un prieten un ceas luat din Spania, setat pe meridianul de acolo, si era inebunit ca in fiecare noapte se "deregla" ceasul cu cateva ore. :smile:
 
Ai dreptate ca exista si ceasuri, s-au gasit odata, dar apoi nu am mai gasit indiferent cit de mult am cautat. Asa ca n-am putut recomanda ceva ce nu se gaseste.
 
Casio are o gamă întreagă de ceasuri care se sincronizează automat prin radio. Nu știu cît de bine funcționează asta în România; modele se găsesc multe pe Amazon.
Cred că nu e singurul producător care oferă această funcționalitate.
 
In locuinta mamei mele din Bucuresti unul dintre ceasuri se sincronizeaza fara nici o problema in dormitor, cel din sufragerie e mai lenes si nu vrea mereu. Amindoua au fost cumparate de la magazinele TCM si din cauza sincronizarii merg foarte bine, dar nu se potrivesc cu cerinta pentru ca sint electro-mecanice, si daca te straduiesti putin in linistea noptii le auzi mecanismul.
 
Au și ai mei un ceas de genul ăsta, cu sincronizare prin radio (și doar prin radio, nu se poate seta ora altfel). Din păcate de la ei din zonă nu prea funcționează, trebuie scos pe balcon și lăsat acolo ceva timp ca să se prindă pe ce lume e (de obicei noaptea, că e propagare mai bună). N-am idee de unde se poate cumpăra, a fost un cadou de la cineva din Germania (și presupun că se sincronizează cu ceva de acolo).

Pentru Waveceptor-ul Casio România e la limită. Nu am idee dacă emițătoarele Waveceptor sunt aceleași cu cele ale altor ceasuri.
 
Toate ceasurile cu sincronizare radio pe care le-am văzut la vânzare în Europa se sincronizau cu releul de lângă Frankfurt, care are o rază maximă de vreo 2000km. Detalii.
 
Sint modele de Wavwceptor care se pot sinconiza si de la DCF77 si de la WWVB. Oricum asta nu ajuta cu nimic in Europa.
Dupa ce magazinul TCM a disparut de la mine din zona, nici celelalte nu au mai avut ceasuri de genul asta, am cautat mult si bine. Mai aveau un model de statie meteo, dar care este scump pentru ca este creeata de nu stiu ce designer si nu m-a tentat.
 
Multumesc tuturor, sunt ceva modele Oregon Scientific la emag, insa pretul si comentariile in general negative ma fac sa fiu un pic retinut, mai caut.
 
Partea buna cu unele statii meteo este ca au indicator de nivel al semnalului, sau macar de prezenta a semnalului, ceea ce-i foarte util.
 
Că mi-ai amintit, io am o „stație meteo” din asta luată din Hornbach, în esență pentru temperatura exterioară fără fir, și cică știe și să se sincronizeze radio da' nu mi-a ieșit niciodată. Ia să mai încerc, poate văd și cât e semnalul.
 
Incearca sa o asezi linga cea mai mare deschidere posibila intre blocuri. Undele sint tare lungi la acea frecventa.
 
Am si eu o intrebare, s-a mai discutat, insa nu mai gasesc informatia, pt statiile meteo ce fel de baterii trebuiesc folosite la senzorul exterior?
 
Io am preferat din alea clasice, zinc-carbon, că-s mai longevive. Emițătorul nu consumă un curent foarte mare ca să justifice baterii alcaline.
 
Bateriile alcaline au meritul de a nu distruge aparatul in care sint prin coroziune daca cumva curg accidental.
Eu am pus alcaline (pe alea le aveam din diferite jucarii, in rest folosesc acumulatori LSD) si tin intre 1 si 2 ani. Si acumulatorii LSD probabil ca ar face la fel, dar inca am avut un surplus de baterii de care vroiam sa scap.
 
Curat profesional aparatura electronica in care au curs baterii zinc-carbon. Refac inclusiv trasee PCB sau vias corodate. Preturi incepand cu 100 RON. Numai la mine in laborator.

Nu bagati alcaline ca e scumpe rau!

LE: Vad ca iar s-a bagat peste mine desteptu' asta de Ipman. :biggrin:
 
Back
Top