De unde cumparam? Secrets Revealed

Salut

Stiti de unde as putea sa cumpar un MINI difuzor? Ceva cu dimetru intre 18mm si maxim 24mm... Daca are si in jur de 2W si 8 Ohmi ar fi minunat.

Am un monitor cu difuzoare incorporate si unu s-a ars.

Multumesc
 
Ăsta merită 499 RON? E mai performant ca un E6750 dus la 3.6 GHz? Se potriveşte pe o placă de bază Gigabyte P35 DS4? Că am cam pierdut legătura cu domeniul :frown:
 
Caut un receiver AV, mi s-au cristalizat ceva optiuni, una din ele este un Onkyo, insă tot căutand preturi și condiții de livrare observ un mesaj frenetic pe unul din situri:

ATENTIE !!!

NU CUMPARATI sub nicio forma RECEIVERE de la un magazin online care ne copiaza preturile
si care va ofera o garantie mai mare de 24 luni.
Sunt produse ale caror seriale NU EXISTA, nefiind recunoscute de catre producator iar garantia este FALSA !!!

GARANTIA ONKYO LA NIVEL MONDIAL ESTE DE 24 LUNI.

Daca ati cumparat deja, trimiteti-ne de urgenta dovada cumpararii pentru a actiona
impotriva acestor falsificatori sau sesizati imediat GARDA FINANCIARA,
PROTECTIA CONSUMATORULUI si POLITIA ECONOMICA !!!

NU AU NICI MACAR ACTE DE PROVENIENTA LA ACELE PRODUSE !!!

Produse in aceasta situatie la acesti indivizi fara scrupule: TX-SR308, TX-SR508, TX-608, TX-NR708, TX-NR808.

IMPORTANT:
Respectivul magazin online lucreaza in aceeasi filiera cu alte 3 magazine online din Romania.
Toti ne copiaza preturile pentru a va induce in eroare si a va determina sa va lasati escrocati.
Aceste magazine si acei oameni din spatele lor
NU AU NICIO LEGATURA CU ONKYO SAU CU ORICE SERVICE LEGAL ONKYO DIN ACEASTA LUME.

NU stati linistiti. Cumparaturile voastre NU sunt in siguranta!

Cumparati NUMAI produse ONKYO cu garantia DVDPLANET in original,
pentru a fi CU ADEVARAT in siguranta si NU va lasati pacaliti de acesti impostori fara scrupule.
-sursa www.dvdplanet.ro

Intrebarea mea este cred evidentă, este oare posibil ca alții să vândă niște făcături sau e vorba de un război jegos intre comercianți.

Ce experiențe aveți cu retailerii din domeniu gen Avstore, Realacoustic, Be loud etc și care din ei sunt de evitat sau de frecventat! :smile:
 
La modul mai general, e de speriat numărul de produse contrafăcute din domeniul IT şi nu numai. Cea mai mare ţepăreală există la cosmetice şi confecţii, totuşi. Deci nu m-ar mira ca mesajul respectiv să fie pe bune.
 
Deci 3 firme lucreaza mana in mana cu produse Onkyo contrafacute iar ei sunt singurii distribuitori oficiali - ultima parte o cred, prima nu am cum fara niste nume concrete. Ca o paranteza, se pare ca dvdplanet nu intelege conceptul de testare si achizitie audio - nicio sansa sa poti testa vreo scula acasa, indiferent de cati bani le-ar baga in buzunar vanzarea, iar la livrarea online au grija sa trimita soferul lor care te pune sa semnezi factura, adica echivalentul unei achizitii facuta direct din magazin dar cu diferenta ca nu ti s-a facut un test la bancul de proba, asa cum ar trebui. Eu personal nu voi mai cumpara de acolo, sint sigur ca pot gasi alternative mai bune. Cam atat.

Later Edit: aici erau niste aprecieri subiective la adresa firmei dvdplanet dar au disparut pentru sa s-au simtit jigniti asa ca am sters parerea mea si am lasat doar faptele seci, voi decideti daca cumparati de acolo sau nu, eu m-am decis deja. Oricum ma simt flatat de atentia primita, pana acum nu credeam ca exist. :smile:

Later Edit 2: am avut o discutie telefonica destul de lunga cu un domn de la dvdplanet si se pare ca trebuie sa-i dau dreptate, in Romania asta e cam singura metoda de a face comert, mai ales in domeniul audio; in momentul in care ai probleme cu "clientii" chiar si in shoroom - pana la nivelul de boxe arse - e foarte greu sa ai incredere in oameni, sa permiti teste la client sau alte chestii de genul asta. Eu sper totusi sa-si faca si ei un cerc (mic) de clienti de incredere in care sa intru si eu ( :biggrin: ) si care sa poata testa anumite scule audio la ei acasa - stiu, m-am invatat prost dar nu e vina mea ci a celor 2 dealeri care mi-au oferit aceasta facilitate in ultimii ani. :biggrin:

P.S. Desi mi-am schimbat oarecum parerea despre ei nu voi mai modifica postul de mai sus deoarece mi se pare normal sa-mi asum greseala, nu sa ma ascund dupa deget - sau in cazul asta sa ma ascund dupa functia edit post a forumului.
 
Last edited:
Războiul s-ar putea să nu fie neapărat între produse originale și contrafăcute, ci între canalul oficial de distribuție și canalele „gri” ale altor importatori ce aduc produsele din alte țări, speculând diverse oportunități de profit (politici de preț mai mici în alte părți, reduceri semnificative la modelele phase out din alte piețe care la noi sunt vândute ca fiind cele mai bune, etc.). Dar nu prea ai cum să-i explici consumatorului că, știi, firma X are contract cu producătorul ca reprezentant oficial și exclusiv pentru vânzare și service în țara cutare, în timp ce ăilanți aduc marfă cu duba dintr-un en-gross din Kiev, și că încurajarea acestei practici nu-i face bine nici lui ca și consumator. Așa că îi servești alarma că vezi că-s contrafăcute, cumperi o cutie de pantofi cu butoane și logo autocolant lucios.
 
@puterfixer se pare ca exista intradevar un canal de produse contrafacute, nu luate pe canal "gri" ci pur si simplu falsuri, deoarece seriile nu sunt recunoscute de Onkyo si nu-i singurul brand cu problema asta in Romania. Foarte urata treaba dar nu ma mai mira nimic...
 
...Sunt produse ale caror seriale NU EXISTA
...garantia este FALSA !!!
...falsificatori
...POLITIA ECONOMICA !!!
...NU AU NICI MACAR ACTE DE PROVENIENTA LA ACELE PRODUSE !!!
...indivizi fara scrupule
...sa va lasati escrocati.
...impostori fara scrupule.


Eu n-am cumparat nimic de la dvd planet, iar cele de mai sus m-au convins să nu o fac vreodată.

Un receiver AV nu este un casetofon de bazar pe care poti scrie un brand anume si apoi sa-l vinzi ca original cu atata ușurintă, iar intrebarea mea era dacă chiar este posibil asa ceva ?

Explicatia lui puterfixer stă in picioare și probabil despre asta e și cazul aici, ceea ce-i face pe cei de la dvd ușor penibili, mai ales recitind cuvintele sforăitoare de mai sus.

Cosmin_C de ce ți-ai editat postul? La urma urmei, spiritul acestui thread este să ne ajute sa cumpăram de undeva, iar eu sunt complet in ceață... A durat vreun an sa ma hotărăsc ce receivere aș vrea, acum probabil o sa dureze incă un an păna ce aflu ce și cum despre magazile online de profil?

Vă rog insistent :smile: postați experiențele voastre cu magazinele de profil, din Iași imi este foarte greu să-mi fac o părere (ca sa cumpar e și mai greu) și de aceea orice opinie imi este foarte de folos.

LE Uau acum am văzut LE2 la postul lui Cosmin_C și explicația că e chiar posibil ca in loc de receiver Onkyo să primesc un casetofon de bazar, sunt absolut fără cuvinte...
 
Un receiver AV nu este un casetofon de bazar pe care poti scrie un brand anume si apoi sa-l vinzi ca original cu atata ușurintă, iar intrebarea mea era dacă chiar este posibil asa ceva ?
No shit.
Ia şi gatget fakes de-aici.
Bottom line: întotdeauna există o şansă să fie fake, deşi importatorii/distribuitorii nu sunt neapărat conştienţi că (re)vând falsuri.
 
Pentru o piata minuscula precum cea a receiverelor AV nu prea merita sa copiezi produsele, exista produse mai usor de copiat cu costuri mult mai mici (iPhone costa sub 200$ sa il fabrici) si cu volume de vanzari mult mai mari. Dar nu e imposibil, poate daca fiecare chinez falsifica cate un produs probabil unuia i-a revenit sarcina sa falsifice si Onkyo.
 
radul scuze pentru editare dar te asigur ca nu am scos decat niste jigniri gratuite la adresa dvdplanet, facute pe la 2 noaptea cand eram stresat din motive care nu tin de activitatea pe forum; orice informatie utila si reala a ramas acolo. Singura mea "problema" cu ei este faptul ca nu pot testa ca lumea un produs inainte de comparare, lucru pe care l-am inteles - in rest nu am ce sa le reprosez, dimpotriva, cand am comandat ARCAM rDAC de la ei m-am trezit sunat cam la o ora de la plasarea comenzii de un nene care-mi zice ca e in zona mea si ca-mi poate aduce produsul daca sunt acasa :smile: nu as fi crezut ca-l pot primi in aceeasi zi mai ales ca plasasem comanda pe la 2-3 dupa-amiaza, nici macar nu aveam banii scosi si nici bancomat de la banca mea in preajma asa ca a trebuit s-o aman pana a doua zi...

Ma indoiesc ca mesajul ala a fost scris de cineva de la dvdplanet, nu pare genul lor. Mai sunt cateva branduri cu aceleasi probleme, cand o sa aflu exact importatorii oficiali o sa-i postez aici, deocamdata e clar ca Onkyo sunt adusi de dvdplanet. In orice caz, daca-l iei de la ei primesti marfa originala nu varianta vaporeana deci ai ajuns la concluzia gresita cand ai spus ca nu o sa-l iei de la ei. :smile:

@AdrianB1 nu cred ca piata receiverelor din clasa ieftina, consumer, este asa mica incat sa nu merite contrafacuta, daca vorbeam de scule de 10.000 de dolari atunci da, piata devine minuscula...
 
Mie mesajul ăla de avertisment îmi sună mult prea alarmist, și de-aia tind să nu chiar cred partea cu fake-urile, deși și asta e o posibilitate reală. Doar că, dacă io aș fi reprezentanța unui brand răsunător alde Onkyo, Marantz, Bang&Olufsen sau altceva, aș ține cont un pic de nivelul clienților potențiali ca să redactez un mesaj ceva mai profesionist.

La urma urmei, oamenii trebuie informați direct de către Onkyo prin site-ul propriu și reprezentanțe cum că:
1) se știe de existența unei probleme cu produse falsificate
2) în ce mod acest lucru afectează consumatorul - un produs falsificat prezintă zero garanții iar de calitate nu poate fi vorba
3) care sunt canalele oficiale de obținere a unor produse garantat originale, cu toate serviciile aferente
4) cum poate un consumator să identifice un fals (de la common sense, când ceva e suspect de ieftin atunci probabil e țeapă, până la o modalitate de validare a seriei unui produs pe un site, sau ce documentație trebuie să însoțească un produs original, cum ar fi certificatul/contractul de garanție cu hologramă pentru a demonstra autenticitatea, așa cum aveau mobilele Samsung distribuite oficial de HAT)

E și ăsta un serviciu de asistență a clienților pentru a fi cât mai mulțumiți de produse și brand în general. Iar de la un asemenea brand mă aștept la un alt calibru de comunicare, în care expresia „indivizi fără scrupule” pur și simplu nu are ce căuta. Adică Onkyo să-și pună PR-ul la treabă, că reprezentanța română fie are un rebut al mașinii de făcut diplome universitare dar cu fițe de PR-istă, fie probabil a pus șoferul sau IT-istul să compună mesajul ăsta.

Părerea mea. :smile:

Sau toată povestea e de fapt o luptă între canalele de import, caz în care Onkyo n-are de ce se băga cu un mesaj oficial despre produse contrafăcute, și atunci avem un asemenea comunicat cu uz și iz local.
 
Sunt de acord cu toate punctele enumerate de tine, in special modul de identificare a falsurilor este absolut necesar.
 
Ieşind un pic din domeniul mai restrâns al Onkyo and stuff, o problemă MARE cu piaţa de produse contrafăcute există, pe plan local, aplicată la confecţii. Există zeci (şi zeci, şi zeci) de mini-ateliere (în apartamente) specializate în confecţionarea de fakes Puma, Adidas, Nike, you name it. Partea simpatică e că producătorii originali, deşi au metode de a detecta falsurile (au şi ei elementele lor de siguranţă), nu sunt interesaţi, parţial din cauză că nu au încredere în capacitatea statului român de a păstra secretele legate de elementele de siguranţă (corupţie,anyone?). Astfel, multe-multe magazine de lux care vând confecţii la preţuri uriaşe vând de fapt falsuri inteligente, scoţând profit de 1000% (ba chiar şi mai mult, în unele cazuri). Costume produse în garsonieră cu preţ total (material şi manoperă) de 300-400 lei se vând în magazine de lux cu 7000 RON. Faceţi voi calculele.
Mişto e că nimeni nu se întreabă cum dracu rezistă pe piaţă unele magazine de lux de prin mall-uri sau zone "celebre" (Lipscani, Calea Victoriei), când în ele intră 3 clienţi pe zi şi cumpără 2 clienţi pe săptămână, în condiiile în care o chirie în Lipscani sau pe Calea Victoriei se ridică la 120-150 EUR/metru pătrat. Uite aşa rezistă...
 
De unde pot cumpara casti in Bucuresti? As vrea inca un rand de Sennheiser 212Pro, ca actualele s-au tocit de atata folosire.
Oare gasesc buretii separat? Am vazut ca exista pe ebay, dar pretul nu ma atrage.
 
Back
Top