De unde cumparam? Secrets Revealed

Îi bagi în frigider într-o pungă închisă, cu o punguţă de silicagel ca să nu se aburească (umiditatea în frigider e 100%). Reacţiile de descărcare sunt mult încetinite de temperatura joasă.

Cât despre acumulatori pentru tastatură şi mouse, eu am făcut comparaţii între baterii, acumulatori normali şi acumulatori cu descărcare scăzută. La tastatură s-a văzut ceva, la mouse nimic.
 
Chiar dacă eu am chestia asta imensă, nu ți-o recomand, pentru că am ajuns la concluzia că acumulatorii-s consumabile orice le-ai face și cu ce i-ai incărca, și nu prea merită să te complici cu incărcătoare complexe. Oricum economisești destul față de cumpăratul bateriilor, că țin 100 de incărcări sau 1000 nu mi s-a mai părut important in ultimul timp.

Ce e util la C9000 e incărcarea separată a diferiți acumulatori. La mouși eu folosesc o singură baterie, așa că un incărcător "normal", care știe să incarce doar perechi nu prea mă ajută (ar trebui să mai am o baterie descărcată, să le pun pe ambele la incărcat, și incă una incărcată s-o bag in mouse, deci 3 baterii doar ca să folosesc un mouse). Dacă găsești ceva mic care să știe să facă asta, nu prea contează cum merge, ia-l. Nu e așa mare filozofie să incarci un NiMH, se descurcă și chinezii :smile:.

Ca acumulatori, eu am vreo 6 seturi de Powerex 2700 (folosiți in blitz-uri și alți consumatori serioși, din care a picat un acumulator in vreo 2 ani), am avut vreo 4 seturi de Sanyo 2000-2300, din care mai merg vreo 4-5 acumulatori (sunt și mai vechi, au 4-5 ani). Din seriile "ready to use" am vreo 3 seturi de Eneloop și Recyko 2100 (n-am simțit vreo diferență intre ele, dar le folosesc la lanterne, telecomenzi, mouși, așa că e greu de estimat).

Când o să trec la folosirea acumulatorilor "moderni" (LiIon, LiPoly) pentru montajele mele probabil o să-mi iau un d-ăsta (dacă ar ști și de Pb-Acid l-aș fi luat deja).
 
Cand ai de gand sa vinzi C9000 da-mi si mie un buzz pls.


In afara de f64 mai aduce cineva in .ro Maha/Powerex?
 
Sure, dacă e să-l dau ţi-l trimit direct :smile:.

Mai există Maha şi în alte părţi, dar după preţ aş zice că doar f64 importă.
 
De unde cumpar adaptor SATA - Slimline SATA? Din Romania, daca se poate si la pret acceptabil.

Vreau sa conectez o unitate optica de laptop la o placa de baza desktop. Presupun ca un adaptor slim ATAPI - SATA e prea scump si greu de gasit ca unitate optica IDE am deja.
 
Sata-SlimlineSata, am gasit din greseala la un magazin de piese electronice din Tulcea (aci locuiesc), a fost fo 15lei.

Banuiesc ca in Bucuresti la renumitele magazine de pe Maica-Domnului ar trebui sa gasesti ceva de genu'.
 
Am luat la rand toate magazinele de pe Maica Domnului. Mi-am luat alte chestii de care aveam nevoie dar de adaptor ca asta nici nu auzisera aia :smile:.
Still looking.
 
Hm... nu sunt sigur. Conectorul SATA slim este mai ingust decat cel normal de desktop. Il gasesti la unitatile optice pentru notebook si conectorul unificat date+alimentare este mai ingust decat cele normale de la harduri, 2,5" sau 3,5".

O alta diferenta e ca unitatile alea se alimenteaza doar din 5V deci nu au nevoie de firul galben de la alimentare.

Daca te uiti in poza atasata o sa vezi ca mufa aia mare de date+alimentare e mai ingusta decat ar trebui sa fie una clasica SATA.

Mersi oricum :beer:.

O sa vad daca se potriveste un cablu de date normal si sa improvizez la partea de alimentare, poate chiar merge sa folosesc un cablu de alimentare standard pe care sa il decupez ca sa intre in mufa unitatii optice (partea de alimentare e mai lata la conectorul normal).
 

Attachments

  • slimsatacab.gif
    slimsatacab.gif
    40.3 KB · Views: 40
Eu din poze am impresia că e modificat și cablul de date, cu 5 pini în loc de 7 (probabil renunțat la două din cele 3 ground-uri) :frown:.
 
Nope. Aia e partea de alimentare, muuult ingustata fata de mufa aia lata de desktop. Partea de date e clasica, 7 pini.
In poza atasata de mine partea din dreapta e de la date si cea din stanga de alimentare judecand dupa firele care intra in mufa.

Initial am crezut ca ambele mufe (date+alimentare) sunt ingustate pentru ca am crezut ca se pastreaza proportia si aia mai mare e in continuare de alimentare. Se pare ca mufa de date e standard, iar cea de alimentare a pierdut vreo 10 pini si a ramas cu 5. Dar asta am observat abia cand am scris postul anterior si m-am gandit ca poate imi surade norocul si merge sa improvizez partea de alimentare, adica sa nu trebuiasca sa mut firele de alimentare de pe un pin pe altul al mufei ci sa fie asezati fix cum trebuie si eu doar sa in scot pe cel de 12V. :smile:
 
Mersi IceCub, unul din ele e exact ce imi trebuie. De fapt doua, dar unul e cu PCB si alimentare din cablu de floppy deci nu e prea comod.

30lei... Cred totusi ca o sa incerc si varianta home-made, sa vad daca merge :smile:.

Anyway, Google has failed me. Am cautat slimline sata pe site-uri din Romania pana m-am plictisit si nu mi-a dat nimic relevant.

L.E. Mda, cu conector normal nu fac nimic. Pe primii 6 pini, unde cablul slim are device present, 5V, ground si diagnostic, cablul normal are 3,3V si ground.

L.L.E. Iar conectorii de pe site-ul de mai sus vad ca sunt "Only for 12V devices!". Cum naiba sa faci un adaptor doar pentru device-uri de 12V cand toate care folosesc mufa aia cer 5V? Mai rau e ca adaptorul ala e turnat, pana nu il cumpar nu am cum sa vad corespondenta pinilor intre intrare si iesire.
Mai au aia niste adaptoare interesante, gen any-SATA la USB sau slimline SATA la USB dar la preturile alea (55-170lei) nu prea mai renteaza investitia.

Dar ca sa inchei monologul, cred ca asta e. 20lei o mufa cu 2-3 fire dar ce sa-i faci? Acum sa vad daca e o idee buna sa ocup ultimul port SATA cu adaptorul asta.

Sa incerc un adaptor ca asta? Slim-ATAPI la IDE. Avantajul ar fi ca am deja unitate. Dezavantajul ca foloseste panglica aia incomoda IDE.
 
Probabil. Oi fi cautat mini SATA. Am gasit acolo cablul care pare potrivit. Acum cantaream si varianta de a folosi acelasi gen de adaptor dar pe IDE. :smile: Nu de alta dar am deja unitate slim IDE si nici nu as mai ocupa toate porturile SATA de pe placa de baza. Daca nu gasesc ramane doar varianta SATA.
 
La prima impresie, de rău. Nu se specifică datele companiei, punct de lucru, locaţie, ni'ca. Părerea mea e că sunt ceva intermediari care n-au mai nimic pe stoc şi care au compilat o serie de oferte furnizori şi le-au aruncat pe site. De evitat. (dar asta e părere personală)
 
De unde cumpăr un cablu HDMI bun și ieftin? Ver 1.3, 1.8-3 metri, folosit pentru monitor - plăcile astea ATI cu 1 DisplayPort, 1 HDMI și 1 DVI sunt greu de folosit cu 2 monitoare, mufa DVI e lată și abia intră parțial un adaptor DVI-HDMI în mufa HDMI, de fiecare dată când se schimbă energiile lunare* pierd semnalul.

* adică fără cauze clare
 

Attachments

  • IMG_6567.JPG
    IMG_6567.JPG
    109.6 KB · Views: 47
Back
Top