O fi pentru environmentul lor insa pentru home user e cu totul alta poveste (n-are un dulap de Seagate-uri virgine de unde sa ia unul si sa-l schimbe cu cel crapat din rack). Home userul zice mersi daca are back-up, isi face cruce si comanda altceva.New data illustrates time’s effect on hard drive failure rates | Ars Technica https://arstechnica.com/gadgets/202...tes-times-effect-on-hard-drive-failure-rates/
"In general, Seagate drives are less expensive and their failure rates are typically higher in our environment," Backblaze said. "But, their failure rates are typically not high enough to make them less cost-effective over their lifetime. You could make a good case that for us, many Seagate drive models are just as cost-effective as more expensive drives."
Foarte putini. De vreo 2-3 ani facem service pe sistemele vandute la eMag (o parte din ele) si pot spune ca foarte rar lumea mai adauga un HDD la configuratiile vandute cu SSD, chiar daca acesta este doar de 256 gb sau 512 gb. Nu numai ca gasim foarte rar HDD-uri adaugate, dar nici urme ca au pus unul si l-au scos pentru a trimite sistemul la garantie nu exista (gen cabluri alimentare/sata trase pana unde ar merge montat un HDD). Si aproape toate sistemele se vand exclusiv cu SSD (cele mai hi-end primesc si un HDD, poate, dar nici alea tot timpul).Eu sunt curios câți home useri normali mai au hdd-uri.
FTFY. De obicei PCurile sunt cam pe moarte, până și laptops pentru uz personal sunt din ce în ce mai rare. Laptops pentru muncă nu se pun. Oamenii "normali" se dau pe tablete și telefoane și cam atât (sadly).Eu sunt curios câți home useri normali mai auhdd-uri.PCuri.
Update: am fost la domnul respectiv cu 4 ceasuri, dintre care 3 mecanice automatice și unul hibrid quartz. Omul a băgat muncă vreo 2 săptămâni la ele iar acum merg toate impecabil (mai puțin cel hibrid, dar nu-i din vina lui). Recomand 150%, are și prețuri bune (ia 200 lei unde Seiko ar fi luat 200 EUR de exemplu - servisare full - desfăcut ceasul complet, uleit ce trebuie, reasamblare, testare) și face treabă memorabil de bună. Un adevărat meseriaș cu dragoste de craft.Aici e un ceasornicar destul de batran, la cat de gol era la el de cate ori am fost, e clar ca tine afacerea doar din dragoste pentru meserie.
Din pacate nu iti pot raspunde unde le gasesti acolo, dar aici preturile sunt absolut minunate pentru asa ceva, chiar am ramas surprins. Si in afara unor magazine care le vand foarte scump online nimic ...
De unde iau sigurante T4A rotunde cu pini? Vreau doar 2 buc, nu cred ca are sens sa comand pe Aliexpress sau prin vestul Europei, prefer ceva local.
Arata cam asa, doar ca astea sunt de 2 A.
View attachment 16739