De unde cumparam? Secrets Revealed

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Nu stiu cat se potriveste aici, dar nu era cazul sa deschid un topic doar pentru asta.

Vorbeam cu un coleg sa cumparam un high end desktop ca sa facem niste operatiuni cu baze de date offline care dureaza o vesnicie pe masinile de test non-productie pe care facem acum treaba asta. Gen curatat baze de aproape 500-800 TB cu tabele de trilioane de inregistrari, apoi shrink, compressed backup si pus inapoi pe servere. Si cum eram amandoi de acord ca ar merge mult mai repede (acum ia cam o saptamana o baza), m-am apucat sa fac o configuratie modesta, gen cel mai mic Threadripper, 4x16 GB de RAM (la nevoie sa mai incapa inca o data pe-atat), vreo 2 NVME de 1 TB si unul de 2 TB. Ca sa imi fie mai usor sa aleg componentele, ca nu am avut pana acum de-a face cu asa ceva, m-am dus pe newegg ca au selectoare mai utile decat magazinele romanesti, in ideea sa gasesc chestii compatibile si apoi sa caut echivalentul in RO. Doar ca dupa ce am facut configuratia pe newegg (cam $2200 fara carcasa si placa video) am inceput sa ma uit prin RO, mai intai la SSD. Nasol, tot ce era $250 pe newegg e $400 in RO :frown:

Chiar atat de rahat e treaba pe-aici? OK, inteleg ca nu exista rulajul din SUA si ca exista TVA, dar totusi nu justifica toata diferenta. $333 fara TVA versus $250, intelegeam un 5-10% dar nu 30-35%, parca in IT hardware adaosurile erau mult mai mici si nici newegg nu face chiar charity work. Nu am cumparat componente de ani de zile, nu stii cum sta treaba, sunt diferente asa mari?
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Nu stiu nici un site din UE, ca as fi facut. Amazon nu are filtre utilizabile, e mai prost ca emag din punctul asta de vedere, nu poti sa filtrezi placi de baza sau procesoare dupa socket, de exemplu, iar pentru Threadripper asta ar fi cel mai usor mod de a gasi placi de baza.
 
Top Bottom