De unde cumpar ochelari "de lucru" (lupa binoculara)

Quark

Zis și Brucan
Ma refer la ASA CEVA dar cu o precizare: m-am jucat deja cu doua modele din comert, inclusiv cu modelul din link. Problema cu ele e ca focalizarea se face cand esti f. aproape de obiectul muncii, cam la 10-15cm sau chiar mai putin (la marire maxima). Din acest punct de vedere sunt f. incomod de folosit mai ales daca te joci si cu un letcon incalzit la peste 250 de grade pe sub nas, plus pasta decapanta & stuff. Si aici vine intrebarea:

Aveti idee daca exista asa ceva dar care sa focalizeze la 30-35 de cm? Si de unde as putea cumpara?

Multumiri! :smile:

LE: Am gasit CEVA dar din pacate cred ca pretul este gresit (x10). :biggrin:
 
...te joci si cu un letcon incalzit la peste 250 de grade pe sub nas, plus pasta decapanta & stuff.

În zilele noastre nu se mai foloseşte aspirina sau pastă decapantă d'aia care seamănă cu crema de pantofi maro. :tongue:

Am o cunoştinţă care a lucrat ca electronist câţiva ani buni şi la servici folosea o lupă mare cu suport pentru birou. Îi încăpeau ambii ochi în ea. :biggrin:

Ceva de genul ăsteia, doar că era puţin mai complexă, braţul suport semăna cu cel de la stomatolog.
zd-122.jpg


Orice soluţie vei alege, nu ştiu cât de comozi vor fi ochelarii mai ales când trebuie daţi jos şi ai mâinile ocupate.
 
Şi eu cred că ţi-ar fi mai comodă o lampă cu lupă mare, pe braţ articulat. Găseşti aici câteva modele, probabil ar fi bine să le vezi cât sunt de mari şi uşor de folosit.
 
Am doua d'alea (lupe pe brat articulat). Inutile, foarte greu poti sa lucrezi cu ele folosind ambii ochi. Si neergonomice, cum misti placa trebuie sa o reajustezi. Plus un singur punct de observatie. :frown:

În zilele noastre nu se mai foloseşte aspirina sau pastă decapantă d'aia care seamănă cu crema de pantofi maro. :tongue:

Ba bine ca nu. :biggrin: Lipeste tu SMD-uri si BGA-uri prin alta metoda.

O sa merg azi la un magazin de ustensile medicale sa vad cu ce preturi ma lovesc aia... :cry:
 
Vezi că pe link-ul meu sunt şi vreo două feluri de ochelari din ăia cum vrei tu, poate le poţi face o probă în magazin să vezi cum focalizează.
 
Back
Top