Dau piese bicicletă

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Anul trecut am rămas cu o mână de piese de bicicletă cu care nu prea am ce face, le-am redescoperit acum pe balcon:

- schimbător foi Shimano Alivio 9 viteze FD-M430 (un pic ruginit dar 100% funcțional)
- manete schimbător Shimano Alivio 3x9, foi + pinioane SL-M430 (schimbătorul de pinioane are tendința să schimbe în gol uneori) + cabluri și cămăși Shimano nefolosite
- casetă pinioane Shimano 9 viteze, 11-34 (de-aia grea, oțel 100%, probabil tot Alivio smth)
- o pungă cu diverse piese catadioptri
- o cameră 26x1.9, brand-ul internațional Carrefour, nedesfăcută (luată la nevoie, până la urmă am ajuns la concluzia că nu era chiar așa de mare nevoia)

Dacă știți pe cineva care le vrea (gratis), spuneți.
 
Nu imi dau seama cum arata, dar daca ceva de acolo as putea folosi pt. a-mi construi o masina de bobinat (pe moment dau la manivela si nu-i deloc funny), as fi interesat de respectivele. O poza ar lamuri lucrurile. :smile:
 
Sunt kindof împachetate, dar astea-s link-uri către piese:
http://www.shimano.com.au/publish/c...ain/Alivio/product.-code-FD-M430.-type-..html
http://www.shimano.com.au/publish/c...ain/Alivio/product.-code-SL-M430.-type-..html
http://www.shimano.com.au/publish/c...n/Alivio/product.-code-CS-HG50-9.-type-..html (nu e exact ăsta, cred că e ceva și mai ieftin, dar cam asta e ideea)
Mai e și un lanț pe-acolo.

Nu prea cred că te ajută în forma actuală nici să refaci sistemul de viteze pentru un reductor, mai ai nevoie de niște foi+pedale și posibil un schimbător spate, adică exact piesele mai scumpe + butuci și sisteme de prindere.
 
Eu sunt interesat de orice piese functionale pentru ca reparand gratuit pe la copiii din cartier am ce face cu ele, chiar am ramas fara piese de schimb. Pentru ei nu e nevoie de Deore XT sau SRAM X0, orice e functional e bine primit.
 
Ursa, ție îți trebuie acum sau le donez lui Adi pentru o cauză nobilă (încurajarea noii generații să facă prostii cât mai departe de casă)?
 
Cred că i-ar fi mai utile lui, dacă spune că ajută puştimea. :smile: Dă-i-le să aibă piese de schimb... şi mulţumesc. Upgrade-ul meu mai poate aştepta. Cine ştie, poate trec la 3x10 sau 11.
 
Păi dacă vrei upgrade, cam 3x10 sau 11 sunt viitorul, pentru că 3x9 e cam end of life, for marketing reasons. Mie mi-a fost destul de greu să găsesc upgrades, nici pe bikecomponents nu aveau prea multe opțiuni.
 
Deja incepe sa fie cam ca megapixelii la aparatele foto. Care e cazul de utilizare a 33 de rapoarte de transmisie 'diferite' (rapoartele de transmisie oricum au niste pasi de variatie discreti si de multe ori exista suprapuneri intre diferite combinatii de pinioane/foi)?
 
x11 e interesant, dar personal il consider mai mult marketing pentru ca lantul e extrem de subtire si are viata scurta, piesele sunt scumpe si tot asa. 3x10 e inutil imho pentru ca are prea multe suprapuneri, 2x10 ar fi suficient; dar ramane problema cu lantul si pretul.

3x9 inca se gaseste usor. In special la angrenaj si schimbatorul fata nu conteaza, sunt compatibile cu cele de 3x9 sau 3x orice.

Eu iau doar ce ramane nefolosit; casete si schimbatoare ajung sa schimb mai rar, cel mai des li se duc franele (mai ales la DHS), manete si saboti. Daca are ce face ursa cu ele sa le ia, la mine doar ar sta pana cand ar aparea o nevoie, cand o fi aia.

Deja incepe sa fie cam ca megapixelii la aparatele foto. Care e cazul de utilizare a 33 de rapoarte de transmisie 'diferite' (rapoartele de transmisie oricum au niste pasi de variatie discreti si de multe ori exista suprapuneri intre diferite combinatii de pinioane/foi)?
Da, sunt destule suprapuneri. La MTB in general foaia mare e de sosea si schimbi doar pinioane, cea mijlocie de offroad, iar cea mica de catarari scurte si intense. Dar in loc de 22-32-42 sau ceva similar eu prefer 26-36 sau 26-38 pe MTB/AM, 22 e prea mica pentru orice scop practic (daca ajungi sa urci pe 22 cu pinion mare inseamna ca ai ales sportul gresit sau antrenamentul gresit), iar 42/44 cu pinion mic folosesc rar, doar cu cauciucuri de sosea pe plat, asa ca un angrenaj 26-38 cu bashguard in loc de foaia mare e combinatia mea favorita. Si am pus-o si pe bicicletele altora :biggrin:
 
Eu iau doar ce ramane nefolosit
Ok, atunci în sens invers: Ursa, în afară de cameră mai e ceva ce nu-ți folosește? Eu le pot pune mâine la un curier, dacă-mi dai o adresă + telefon și curierul preferat.

Frâne nu mai am, am făcut mai demult un upgrade la niște frâne cu saboți, dar nu mai știu ce-am făcut cu ele.
 
Păi, primele 3 puncte m-ar interesa. Camera și catadioptrii, nu.
Dau pe PM detalii de contact.
 
Cine mai are nevoie de mocaciuni de aruncat sa ma intrebe prin telefon...ca raman multe prostii prin cutia cu maimute a mecanicului
 
Pedale de plastic, manete si saboti de frana mecanica sunt chestiile care pica prin cartier cel mai des. Eu am consumat tot stocul pe care il aveam, dar din cauza temperaturii s-au linistit si pustii din vecini, ies mai putin cu bicicletele.
 
Back
Top