Curatenia in calculator, cu dusul

Mai ales dacă-l botezi „frost glazing” sau „LED diffuser”... Praful devine tehnică de tuning! :lol:
 
suflat cu aer !

@SCViper

Le mai poti face frumoase (componentele), ati incercat sa duceti computerul la un compresor cu aer si sa-l suflati frumos vreo 10 minute sa vedeti ce iese, eu zic ca e solutia perfecta, apa nu intra in discutie !

Alta treaba ... nu poti spune " da-l in colo merge si cu praf... nu e chiar asa de simplu...
1 se pot incarca componentele mult mai usor electrostatic
2 se supra incalzesc
3 sursa de microbi
interiorul unui calculator parerea mea e ca trebuie intretinut periodic mai ales daca e folosit intr-un mediu "ostil" lui ..adica intr-un loc cu mult praf ..

numai bine !

p.s. Salut la toti, acesta este primul meu post la voi pe forum, sper sa ajung sa citesc acest forum cu placere.
 
Last edited by a moderator:
Am spălat şi eu un PC acum câţiva ani, tot aşa. Şi a mai mers vreo 2 ani buni după.
 
ati incercat sa duceti computerul la un compresor cu aer si sa-l suflati frumos vreo 10 minute sa vedeti ce iese
Sa stii ca uneori si suflatul cu aer duce la aparitia unor sarcini electrostatice pe diverse componente.
 
Sa stii ca uneori si suflatul cu aer duce la aparitia unor sarcini electrostatice pe diverse componente.
Păi vezi că tot apa e mai bună? Dar să o torni încet, cu cana. :biggrin:
 
Eu cand l-am spalat, l-am spalat cu jet de apa de la furtunul duşului. N-am folosit "stropitoarea" si am pus si degetul astfel incat sa ţâşnească mai cu forta. Nu s-a desprins nimic.
 
Era vorba de suflat 10-15 minute cu aer comprimat pe aceeasi zona de 100-200cm^2 :smile:. Spray-urile speciale sunt antistatice.
 
E prima oară când văd un calculator la baie. La propriu. :biggrin: Mai am şi eu un P2 care nu mai funcţionează, acum ştiu cum să îl fac să arate frumos. S-ar putea chiar să am o surpriză: după ce îi aplic tratamentul, să învie. :angel:
 
Tastaturi am spalat... 2 placi de retea am spalat, placa de sunet am spalat :biggrin: Carcasa am spalat-o (ca sa se duca urmele de pilitura dupa ce am bagat flexu' si pila in ea :biggrin:) La altele n-am avut inima sa ma bag, insa cunosc destui care au facut asta si n-au nici pe draq nici pana azi componentele alea...
Prefer aspiratorul si pensula sterpelita din trusa de farduri a nevestei :biggrin:... una peste alta zic ca este destul de curat si nu are inca nevoie de "baie"...

[URL=http://img148.imageshack.us/my.php?image=dsc00084ul0.jpg]
[/URL]
 
Last edited:
Prefer curatatul lor cu peria de ras, cel putin cand sunt acasa am componentele insirate pe masa, mi-e usor sa dau cu peria pe ele cel putin o data pe zi. La camin se schimba treburile, nu-l scot din carcasa. Totusi, la cat de des schimb componentele nu prea au timp sa se prafuiasca asa tare :biggrin:
 
Rideti voi, rideti (sau nu), dar ma cam gindesc si eu sa spal placa de baza.

Am lasat computerul fara panoul lateral si s-a nimerit sa treaca plodul pe linga el. Si nu oricum, ci cu un pahar de suc de mere in mina. Conform lui Murphy, stiti ce a rezultat in conditiile date, da?
Sucul de mere a ajuns sa imbalsameze placa de baza, iar plodul sa se jure nevinovat ca nu e vina lui ca s-a impiedicat si ca paharul ala a reusit sa aterizeze taman in interiorul carcasei.

Rezultate?
O bareta de memorie nu vrea sa functioneze indiferent in ce slot o pun ( 1 bip lung si 3 scurte, AsRock), booteaza doar cu a doua si pusa doar intr-o singura pozitie (al doilea slot).
Bonus, USB-urile trase pe fata carcasei nu mai merg, asa ca banuiesc niscai mizga inca intinsa pe placa de baza (chit ca, fara sa o scot din carcasa, am incercat sa sterg cit de bine urmele de suc).

Acum, aveti liber la facut mistouri de mine, dar si la dat cu parerea despre ce si cum.
Si da, cumpar plodului suc de mere in continuare, dar jur pe cravata rosie de pionier ca nu mai las carcasa desfacuta.
 
1 bip lung si 3 scurte inseamna de obicei probleme la placa grafica. Dar da, poti sa o speli. Nu fa ca mine - da jos procesorul si clateste cu apa distilata.
 
Naiba sa il ia, fara bareta-problema o ia din loc bine merci, fara sa mai guite in vreun fel.
Ca misterul sa fie si mai dihai, am schimbat bareta aia cu alta de la un amic si, surprize-stupize, bareta mea la el merge ok, iar a lui face casa buna la mine cu cea de-a doua.

Numai cu USB-urile nu am rezolvat, de aia tot am fixatie pe spalat; si da, merci de hintul cu apa distilata (procesorul si bateria oricum eram chitit sa le scot).
 
Daca sucul de mere a apucat sa se usuce (adica a devenit o mazga lipicioasa) pe sub bga-uri si prin socluri... recomand apa sfintita. :frown:
 
Eu n-aș merge pe ideea de duș cât luat câteva bidoane de apă distilată și 1 sticloanță de alcool izopropilic cu 1-2 spray-uri cu aer comprimat fix pentru ce-a menționat Quark și curățat cu răbdare fiecare porțiune afectată.

Eu am curățat o placă de bază cu alcool izopropilic și periuța de dinți, mi-a luat vreo 6h să dau jos toată mizeria și lacul de unghii dat pe ea din motive izolatoare de LN2 :biggrin:
 
Ca hobby si umplut timpul liber e o treaba. Numa' sa nu coste curatatul cat o placa de baza de inlocuit :smile:
 
Back
Top