Curatarea ecranului la tablete

Marius '95

troubleShooter
Tablet PC-ul este cumparat de pe ebay si are ecranul murdar "pe dinauntru". Am demontat carcasa si ecranul pare sa fie format din doua componente: panoul LCD propriu-zis si un ecran transparent aflat la ~1 mm deasupra lui. Cele doua sunt lipite iar murdaria pare sa fie pe suprafata interioara a ecranului exterior. Digitizorul este Wacom si functioneaza doar cu stylus; nu-i touchscreen.

Daca le dezlipesc stric digitizorul? Se poate inlocui ecranul exterior separat de LCD?
 
Există șansa să bulești LCDul dacă sunt lipite. Depinde și cum sunt lipite, de exemplu la Galaxy S2 ecranul este cât o foiță de țigară și este lipit integral de Gorilla Glass, nu poți schimba "geamul" dacă nu schimbi tot (sticlă + ecran + digitizer). Poți încerca să sufli murdăria cu un spray cu aer comprimat dacă există ceva spațiu pe-acolo prin care să strecori pipa de plastic.
 
Sunt lipite prin intermediul unei rame facuta dintr-un fel de plastic/cauciuc. Ele stau cam la 1 mm distanta. Respectiva rama este continua, n-are gauri si pare solida. Sa suflu nu se pune problema. Ecranul este murdar, adica pete, nu fire de praf.
Din cate am inteles de pe net, digitizorul este de fapt o folie metalica aflata pe spatele LCD-ului si tind sa cred ca asa este si la mine fiindca nu vad o conexiune electrica intre rama metalica a ecranului exterior si LCD (sau orice altceva). Imi pare rau ca n-am fost inspirat sa fac niste poze cand l-am demontat.
 
Păi e ok atunci, vezi când îl montezi la loc să nu afectezi distanța respectivă.
 
Back
Top