Cuptor cu microunde

Se dă un cuptior cu microunde Sharp, antic şi de foarte mult, bănuiesc că-i cel puţin de vârstă cu mine, care a cam început să se dezmembreze şi despre care bănuiesc că şi consumă ceva. Vreau să iau altul, model simplu şi fără prea multe butoane. Am văzut la Auchan ceva Gorjenie şi Samsung în zona 2-300 de lei, preţuri care mi se par decente. What say you?
 
Nu cred că sunt mari diferențe între ele, dar sfatul meu e să îl probezi înainte. Eu am luat un Electrolux, de pildă, foarte fain de altfel, dar care sună de te scoală din morți când termină de încălzit.
 
Diferențele notabile între ele sunt:
  • mecanismul de deschidere - sunt cu buton pe care trebuie să îl apeși (și să ții cu cealaltă mână de cuptor să nu miște; mecanismul ăsta se duce după o vreme) sau pur și simplu tragi de mânerul ușii;
  • simplitatea cu care pornești gătitul - de cele mai multe ori vrei să apeși un singur buton și să pornească pe un default (100% power, 1 minut), deci verifică modul în care poți face chestia asta ca să nu apeși 7 taste pentru a reîncălzi cafeaua 10 secunde;
  • dacă e ceva mai lat decât o farfurie mare, ca să încapă și un pui rotisat cu cracii atârnând în afară;
  • cât de ușor și ieftin găsești la schimb un platan rotativ de sticlă, în caz că îl spargi.

Recomand fără grill. Ca background, gătitul la microunde se face cam în același timp ca la cuptorul cu gaz/electric pentru ca să se pătrundă, cu diferența că mâncarea nu se rumenește. Și atunci, la sfârșit pui mâncarea la rumenit cu funcția grill. Dar foarte, foarte puțini oameni gătesc la microunde, și atunci grill-ul zace nefolosit, timp în care pe el sare mâncarea explodată în timpul încălzirii, și dacă e grill din ăla cu bare de cuarț în spatele unui grilaj metalic atunci e imposibil de curățat. Și când te gâdilă muza o dată la trei ani să folosești grill-ul, toată mâncarea aia se arde și cuptorul tău va deveni o afumătoare. :biggrin:
 
Last edited:
verifică modul în care poți face chestia asta ca să nu apeși 7 taste pentru a reîncălzi cafeaua 10 secunde
Asta e al naibii de importantă, avem la serviciu unul la care chiar trebuie să apeși vreo 5 taste ca să încălzești ceva. Și nu e o înșiruire logică, prima dată când am vrut să-l folosesc pur și simplu n-am știut pe ce să apăs, a trebuit training de utilizare :smile:.
 
Presupunand ca chiar vrei sa-l folosesti la ceva, nu sa impresionezi audienta cu el:
- Volum interior cat mai mare. Sunt multe tartacute in care ti se blocheaza si punga de floricele cand incep sa se umfle.
- Programator electronic cu afisaj digital. In anumite situatii conteaza +/- 10 secunde.
- Fara grill. Se murdareste imediat, se curata f.f. greu ce e langa el. Useless. :zbang:
- Fara o inteligenta sclipitoare. Eu ii spun ce sa faca, el executa. N-am nevoie sa-si dea el cu presupusul cat vreau eu sa-mi incalzesc sarmalele.
 
Eu am luat un Samsung cu butoane de control mecanice (intensitate si durata). Simplu si foarte rapid de operat. Merge foarte bine de 2 ani, folosit aproape zilnic. Un mic neajuns este ca platoul rotativ are tendinta sa sara de pe role/ax.
Inainte de el am avut ceva no-name, king'd'home cred, aproape identic constructiv, care s-a ars dupa vreo 5 ani cand l-am spalat in cada cu dusul.

Ia ceva cu interior negru. Te va stresa mai putin cu spalatul.
Ia si un capac de plastic pentru microunde si foloseste-l (!) daca tii la timpul tau liber.
 
Curățatul nu mai e o problemă de când am descoperit Sano Refrigerator (din ăsta am avut, nu lasă miros, e ok; există și Sano Microwave pe care nu l-am încercat) sau, mai ușor, Cif degresant pentru aragaz (fkin amazing, pe bune din categoria spray-wipe-done, am scos tabla și plasticele electrocasnicelor lună, până și praful întărit de pe rama termopanului s-a limpezit instant).
 
Curățatul nu mai e o problemă de când am descoperit Sano Refrigerator (din ăsta am avut, nu lasă miros, e ok; există și Sano Microwave pe care nu l-am încercat)
E exact acelaşi lucru. :biggrin:

Din ce am săpat până acum mi-au sărit în ochi modelele Sharp R200BKE şi Samsung MS23F301EAW. Nu e grabă chiar aşa mare, sortăm cu răbdare. Şi cam toate par să aibă grill. :/
 
Sharp e cu buton la ușă. Samsung are mâner. Niciunul din ele nu pare a avea grill, cel puțin din specificațiile de pe site-urile producătorilor.
 
Uneori e dificil manerul ala ca tre sa tii aparatul cand tragi de el, si daca ai ceva in mana (farfurie sau cana) nu e comod. Dar probabil mai rezistent decat cu buton, oricum mi se par la fel de bune ambele desi parca mai simpatic Samsung din motive pur subiective. :smile:
 
Se gasesc pe toate drumurile puffere (picioruse sau cum naiba s-or mai numi) de silicon autoadezive. Le lipesti sub sprijinitoarele cuptorului si ai scapat de alunecare. SIngura problema este ca nu mai sunt la curent cu greutatea actualelor cuptoare din comert. Ce folosesc eu cred ca are peste 10Kg si se fixeaza ferm sub propria greutate, nici vorba sa alunece.
 
Și astea tot pe la 10-12kg sunt, nu mi-e nici mie clar de ce trebuie să ții de el când deschizi :smile:.
 
Credeam ca au inlocuit intre timp traful ridicator cu ceva electronic... Vad ca s-au abtinut de la asemenea inovatii. :biggrin:
 
Și astea tot pe la 10-12kg sunt, nu mi-e nici mie clar de ce trebuie să ții de el când deschizi :smile:.
Al meu parca e mai usurel si aluneca, un Samsung la care se trage de usa si se cam plimba prin locul lui din dulap.
 
Pufere din Cora / Dedeman. De acolo ma aprovizionez eu.
 

Attachments

  • Pufere.jpg
    Pufere.jpg
    56.6 KB · Views: 43
Samsung MS23F301EAK it is.
Are 13 kile, da' pare tare uşurel. Comparativ cu vechiul Sharp, cel puţin. Cred că o să-i fac cunoştinţă cu nişte picioare de silicon.

Ah, şi sună tabla în el ca într-o sursă de 50 de lei. :biggrin:
 
Am dat cuptorul jos de pe blat si l-am pus intr-un colt, temporar pana ii gasesc alt loc fiindca locul lui a fost ocupat de masina de spalat vase, iar aseara zic sa fac un popcorn si-l bag in priza. Nu mai merge, nu beculeste. In schimb daca deschid usa se aprinde lumina si invarte farfuria. :insane:
 
Back
Top