Cumparaturi din State

Marius '95

troubleShooter
Am nevoie de cineva cu rude/cunostinte/prieteni in SUA. Vreau sa cumpar un DVD SH de pe Amazon si nu-i disponibil decat acolo.
Nu-mi trebuie discul fizic. Dupa ce il cumpara, uploadeaza la mine pe server (sau torrent, etc.) si poate pastra discul.
 
Stii ca propunerea e pentru o actiune care la ei e considerata infractiune. Pentru ca RIAA si MPAA.
 
Bine, atunci. Poate rupe discul dupa upload.
Au facut o singura copie de siguranta. Legal. Si apoi acea copie, devenita "the real thing" intrucat discul a fost distrus, mi-o doneaza mie. Legal.
 
Nu-i problema asta, exista proiect de lege care sa introduca o taxa in factura aferenta legaturii la internet pentru ca "ai acces la continut platit/care se plateste", referitor, desigur, la filme si muzica online.
 
Eu niciodata nu am reusit sa ma prind daca e foarte complicat sa implementezi o taxa platibila la abonamentul de internet prin care primesti continut media, jocuri, etc. gratuit. Exact cam ca si la TV cand platesti abonament si infigand mufa in fund la TV ai canale. In felul acesta pirateria ar cam disparea. Evident, cea mai simpla implementare cred ca ar fi odata cu IPv6 folosit exclusiv sau doar utilizatorilor cu IPv6 si asta doar ca sa nu intrebe cineva ce te faci cand ai un abonament de internet si in spatele routerului ascunzi vreo cateva mii de utilizatori prin NAT.
 
Eu cred ca max 1$ de la fiecare utilizator ar face sa multumeasca toate companiile producatoare de content si in acelasi timp nici ar incarca suplimentat prea mult factura. Plus ca oricum nu e ca si cum te poti conecta fara sa platesti, la fel ca si la curent, gaz, TV, etc. Evident, vor fi cei care utilizeaza sa zicem doar mail si alte protocoale de comunicare interumana si ar zice ca de ce sa plateasca pentru ceea ce nu folosesc dar cred ca s-ar putea in final si separa fix per protocol sau chiar la nivel de aplicatie in felul de full internet si dai acel 1$ sau vrei doar un set restrans si dai chiar mai putin ca pana acum (exact ca si la TV, vrei un set restrans de canale, vrei si FHD, sau vrei tot inclusiv HBO si platesti corespunzator in functie de optiune).
 
Lol! La TV prin cablu e treaba furnizorului sa negocieze licentele pentru fiecare canal in parte si sa iti ofere pachete de canale. Pana si faptul ca iti ofera doar pachete, si nu canale individuale, e o reminiscenta a limitarilor anilor '90 cand nu puteai logistic sa te descurci cu asa ceva si tehnic sa oferi canale. Acum poti, deci modelul TV e depasit, nu de urmat.

Apoi partea cu "max 1$ de la fiecare utilizator" indica o naivitate uimitoare. E o piata pe care companiile respective concureaza deschis si vor profit, sa se "multumeasca" cu o suma relativ constanta e moartea lor. Si e socialism, ca toata lumea plateste si fiecare consuma diferentiat. Socialismul dauneaza grav neuronilor.

Si mai e si fascism, ca obligi prin lege (stat) oamenii sa faca ceva pentru ca statului i se pare ca e mai bine asa, chiar daca nu e. Nu vorbim de chestii esentiale gen ordine publica sau justitie, vorbim de porn si jocuri incluse automat cu abonament pe baza unui bir care initial e modic, "sub 1$", ca sa pacaleasca fraierii, si poate sa creasca la oricat, ca asa e in tenis. Si planurile de pensii au inceput cu contributii de sub 1% :frown:

Pe la ultumele propozitii ai dat-o in altceva, un serviciu gen Netflix prin care platesc 1$ doar aia care sunt interesati de serviciu, dar asta e perfect posibil si acum: mergi si iti cumperi jocuri pe Steam, daca vrei un joc si il joci 2 ani tot pe la 1$ iesi, daca vrei 50 de jocuri anual nici o companie nu o sa se multumeasca cu acel 1$ pe care vrei sa il dai pentru acces nelimitat.
 
Eu nu spuneam ca statul sa reglementeze cumva asta ci la nivel de organizatie formata din ISP. Deci nu lege ci pur si simplu un alt mod de a vinde conexiunea. Pe alta parte sa inteleg ca fascism este ca platesc taxa radio si TV doar pentru ca nu pot scapa de ea deoarece detin un autovehicul despre care este presupus ca are radio si deci clar as putea fi utilizator de una din cele doua? Evident ca cele doua apar separat pana si pe factura dar nu se poate una fara cealalta.
Acel 1$ ar fi impartit in mod inegal intre companii pe mama naibii stie acum ce principii, dar dinamic astfel inca o companie sa nu se blazeze ca are parte de X$ pe ani veniti asa. Acelasi lucru se intampla si in piata energiei, daca stii ca faci xMW nu inseamna ca dormi pe ei o viata intreaga ci azi dai la un pret, maine la altul si poimaine poate deloc.
Ideea expusa de mine in schimb cred ca ar duce destul de bine la limitarea pirateriei. Sa fim seriosi, cati ar prefera sa mai transfere cu HDD sau retele private continut piratat dar fara ca sa se conecteze si in internet. In plus, daca acestia ar fi putini comparativ cu utilizatorii normali care platesc, atunci si crackerii vor ajunge sa treaca prin timpuri grele si deci se va ajunge ca cei putini care vor sa nu dea acel dolar american sa se chinuie sa aiba acces un super underground al domeniului. Iar in final, o noua lume va aparea care va ajuta la evolutie.
 
Deci are careva drum prin state sa punem de o comanda? Ca m-ar interesa un odroid. :smile:
 
Si cum s-ar putea implementa accesul la diferite site-uri care cer bani pe baza de login/card cand tu platesti deja o taxa la stat(ul roman)?
Ca daca platesc, atunci am pretentia sa si pot cosuma ce platesc.
 
Back
Top