Cumparare masina spalat vase

Pai va chem la mine cand am de ex. doua randuri de invitati (in jur de 10 persoane/zi), doua zile consecutiv. Sau cand spal cele aprox. 45 de borcane de zacusca de 1L, aduse de la boxa in scopul umplerii cu respectivul produs. Ce ziceti? Dar pe post de spalatorese! :biggrin:
 
Şi mie-mi place să spăl vasele :biggrin: cu diferenţa că-s fan Fairy. Mi se zbârleşte păru-n cap când văd colega de apartament cum îşi gâdilă blidele cu buretele, mai ales că pe farfuriile alea de sticlă fumurie se vede orice urmă de grăsime şi mâncare uscată. Eeek.

Având în vedere că mănânc acasă o dată pe zi, durează 2 minute să spăl o farfurie şi tacâmurile. Dar la o familie mai numeroasă, o maşină de spălat vase e foarte practică şi mai igienică.

Q, dacă-ţi faci boxele până atunci ca să ascultăm decent Rachmaninoff la bandă, se face :biggrin: M-a ţinut să spăl vasele la 8000 de oameni la mănăstirea de la Taize, nu mă mai impresionează petrecerile mondene :biggrin:
 
Sunteti toti niste ciudati, masochisti si... erm, lipsesc cuvintele. Va chem si la mine sa-mi spalati vasele cand aveti chef de relaxare. Masina de spalat vasele biologica rulz. Cinstesc cu 1-2 beri kilu` de vase.

:biggrin:
 
Am cumparat-o pana la urma, o folosesc de vreo 3 luni si sunt extrem de multumit de achizitie.
Modelul nu are importanta, este absolut gresit sa pleci la drum cu gandul ca-ti vei lua un Bosch sau whatever...Nu stiu cum stau lucrurile in Bucuresti, insa in Iasi este imposibil sa-ti cumperi asa ceva fara mari batai de cap.

Am avut ca punct de plecare 3 modele, pe care nu am putut sa le cumpar, desi se regasesc in ofertele tuturor magazinelor. In cazurile rarisime in care gaseam produsul pe stoc, era singurul expus la raft, deja hodorogit. Am batut toate hypermarketurile si magazinele de cartier, am oferit avans, am fost dispus s-o patesc integral, NIMENI, nu a fost in stare sa ma ajute. Concluzia? Cumparati ce este expus si gata!

Cautarile, telefoanele, trierea ofertelor si in final achiztionarea au durat o luna. Am renuntat si la limita de buget si la orice alte pretentii, pur si simplu am vrut o masina de spalat noua, ambalata, sigilata.
Pana la urma am luat la sunat reprezentantele si singurii care mi-au trimis trimis masina, au fost cei de la Electrolux.

Exact a 2-a zi am citit pe net ca o gramada de masini Electrolux vor fi scoase de pe piata, pentru ca au luat foc din senin, chiar si cand erau in stand by. :biggrin:


Una peste alta sunt foarte incantat de ea! Este folosita in fiecare zi si pot sa spun cu toata responsabilitatea ca vasele mele sunt semnificativ mai curate.

O folosesc numai cu functia multitab, adica folosesc un detergent special ce arata ca o pastila cat o cutie de chibrituri si care contine toate ingredientele necesare spalarii. Daca ar fi sa cumpar separat fiecare componenta cred ca as ajunge mai scump si mai important, operarea ar fi un chin.
Vasele nu ies perfect uscate, sistemul este denumit savant "uscare activa cu recondensare", asta fiind este unul dintre minusuri, care se rezolva lasand vreo 10 minute usa masinii intredeschisa imediat dupa spalare.
 
Bravos domnu'! Sa-ti spele bine.

Cateva sfaturi:
- Scoate-o din priza cand nu o folosesti.
- Incearca si solutia cu folosirea separata a detergentului / agentului de clatire / sare / agent de parfumare. Eu te asigur ca rezultatul este mult mai bun decat cel obtinut cu un multitab. Iti recomand produsele Somat, mai ieftine si (zic eu) mai bune decat Calgonit.
- Chestia cu lasatul usii deschise ca sa accelerezi uscarea = chiar asa se procedeaza.
- Un deodorant special pt. masina de spalat vase IS A MUST! Din ala care se atarna in masina. Granule sau lichid.

Succes!

PS: Sa nu zici ca n-ai fost avertizat! :biggrin:
Nu te lua dupa oferta generoasa. Cand verifici stocul vei fi surprins sa afli ca mai toate modelele expuse sunt "ultima bucata pe stoc". Si nu cred ca vrei sa iei ceva de care au tras toti bizonii in magazin.
 
Multumesc mult pentru sfaturi!

Am sa folosesc si produse separate, insa trebuie sa iau temeinic manualul la studiat.

De deodorant nici nu stiam ca exista!
Faza cu scosul din priza o stiam, dar recunosc ca n-o aplic. Mi-am cumparat un model complet incastrat/incastrabil in mobila de bucatarie si-mi este imposibil sa o scot to timpul din priza.

Daca as sti la ce ma expun poate ca as monta un intrerupator pe firul de alimentare. :smile:

Imi amintesc perfect avertismentul, recunosc ca nu prea l-am luat in serios la vremea aia, insa mi l-am adus aminte de-fiecare-data de cate ori un vanzator ridica din umeri la mine...
 
Sunteti toti niste ciudati, masochisti si... erm, lipsesc cuvintele. Va chem si la mine sa-mi spalati vasele cand aveti chef de relaxare. Masina de spalat vasele biologica rulz. Cinstesc cu 1-2 beri kilu` de vase.
Eu sunt uimit ca nimeni nu a recomandat înca masina perfecta de spalat vase, care nu consuma nici 1-2 beri/kg vase, nici curent, nimic, doar un pic de service din când în când, în schimb spala si rufe lafel de bine. :biggrin:
 
masina perfecta de spalat vase, care nu consuma nici 1-2 beri/kg vase, nici curent, nimic, doar un pic de service din când în când, în schimb spala si rufe lafel de bine.

Masina de care vorbesti tu consuma timp, bijuuri, plimbarele, mese la restaurant, functioneaza cu toane si uneori vine insotita si de modelul anterior, scos din uz, care doar face zgomot.
 
Intrerupator pe firul de alimentare? Si care sa tina 10A nominal / 220v? :smile: Cam greu sa gasesti asa ceva.
 
masina perfecta de spalat vase, care nu consuma nici 1-2 beri/kg vase, nici curent, nimic, doar un pic de service din când în când, în schimb spala si rufe lafel de bine. :biggrin:

Peoples, atenţie vă rugăm, această maşină perfectă de spălat vase NU este nevasta, după cum ar dori unii să creadă. Este vorba de un marocan mic ce a trecut Gibraltarul cu barca, este fericit să trăiască în dulapul de sub chiuvetă şi, pentru câteva colţuri de croissant uscat, spală şi deretică mai ceva ca mexicanii-n SUA. Mais biensur! :biggrin:
 
Amperajul scris pe prizele cu intrerupator (cel putin pe alea mai ieftine, de-alea scumpe n-am desfacut) e in amperi "muzicali", ceva mai optimisti.
 
Vezi ca daca la boxe te poti juca cu ceva inovator, gen cupru OFC din ala unidirectional, matlasat in canepa culeasa primavara, aici nu prea merge. Amperii sunt din aia adevarati. Si daca iei foc, e pe bune. :biggrin:
 
Ok, au trecut 5 ani (timp in care masina a spalat in fiecare zi ) si a aparut prima problema.
Se pare ca mi se consuma sarea de dedurizare mult mai repede decat in mod normal.
Daca "in mod normal" eram nevoit sa o alimentez cu sare o data la 1,5- 2 luni, acum mi se aprinde martorul dupa o saptamana de la alimentare.

Am verificat setarile - sunt cele corecte (pt. duritatea apei de la mine din zona) .
Am schimbat brandul de sare Somat, Calgon si viceversa - se comporta aproximativ la fel in ambele situatiii.
Problema pare sa se agraveze odata cu trecerea timpului - timpul dintre 2 realimentari cu sare se scurteaza vazand cu ochii.

Aveti ceva idei, sugestii, recomandari?
 
S-or fi prostit astia cu sarea de dedurizare. Sau s-a schimbat compozitia apei.

Cat timp masina spala normal, nu sunt scurgeri, nu cred ca ai de ce sa iti faci probleme.
 
Domnu', in primul rand vezi ca gasesti in supermarketuri niste chestii speciale pt. curatat dishwasherul. E un recipient de plastic care contine vreo 300g de solutie. Se pune in masina intr-o anumita pozitie si se face o spalare "in gol" la temperatura maxima. Daca nu ajuta, poate ASTA e de vina.

Daca nu, incearca sa schimbi cablul de alimentare cu unul OFC 99,999999999999999999999999999%, unidirectional, tratat criogenic. Masina va "suna" mult mai bine. :biggrin:
 
:smile:))))
Cablul a fost primul lucru pe care l-am schimbat, insa mai am de lucru la acustica bucatariei.

N-am mai folosit solutia de curatare aia de ceva timp, am sa vad daca asta schimba ceva.
La apa m-am gandit si eu (si la calitatea sarii) ca ar putea fi o problema, insa conform buletinelor lor de analiza de pe site ul regiei de apa din Iasi, modificarile nu sunt semnificative, iar sarea n-am cum sa o evaluez. :smile:
Multumesc pt link-ul cu senzorul de sare, bine de stiut!
 
Back
Top