Cumpărare maşină de spălat

Dar nu aluneca ca sarea de numa' si facea un zgomot teribil din cauza zdruncinaturilor! Si e stabila bine, adica nu se clatina deloc cand e in repaus si chiar cand spala. Multumesc oricum! Le iau pe toate in vedere.
 
@Pache: tind sa cred ca amplasarea pe gresie a fost luata in calcul de cei care au facut masina... nu de alta, dar e predominanta in baile din lumea intreaga.
 
intrebare

Salutare! Am un ARDO A 500 luata acum 10 ani de la METRO. A mers bine vreo 8 ani, apoi a inceput sa nu mai faca centrifuga daca era prea plina si trebuia sa o opresc si sa deschid usita, sa rotesc rufele in ea cu mana un pic si apoi mergea. Cred ca o curea trebuie schimbata, dar nu stiu care. Acum 4 zile a intervenit ceva mult mai grav. A inceput sa piarda apa pe dedesubt. Apa curata si apa murdara, deci curge tot timpul; cam vreo 3 litri pe ciclu de spalare, rufele nu se mai clatesc bine din cauza asta si mai trebuie sa si sterg apa permanent. :mad:
 
10 ani...si-a cam trait viata. :smile:

Ai o singura curea, cea de pe fulia motorului. Daca deschizi capacul din spate n-ai cum sa n-o vezi.
Apa curge ori pe la garnitura de la usa, ori ai vreun furtun spart (cel de evacuare e sigur daca pierde apa murdara)
 
Prima problemă e cel mai probabil de la condensatori, exact asta am păţit şi eu, şi tot aşa, am dat vina pe curea dar nu era de-acolo. A doua e mai complicată, trebuie să identifici de unde curge. S-ar putea să nu găseşti uşor piese de schimb :frown:.
 
pierde apa

lapcat, multumesc pt raspuns, dar masina pierde apa tot timpul, aproape de cand incepe sa traga, deci si apa curata, o fi vreo garnitura pe undeva, cred, care trebuie schimbata. :eek:
 
La evacuare nu ai garnitura, daca lasi furtunul de evacuare jos sau sub nivelul cuvei toata apa care intra in masina iese direct pe furtun. Cel putin eu nu am intalnit alt sistem pana acum. E gandit astfel pentru ca masina are pompa de evacuare si daca-i puneau si vreo electrovalva cum e la admisie, in caz ca se defecta electrovalva pierdeai si pompa.
 
honoriuc, buna seara. Tinand cont de vechimea masinii este foarte probabil ca pierderile de apa sa fie datorate corodarii cuvei, care este din tabla emailata la masinile Ardo. Oricum trebuie localizata pierderea, caci apa poate ajunge la motor si cauza defectiuni majore. Alta posibilitate este furtunul care merge la pompa, sau chiar pompa insasi.
 
pierde apa

gilica, asa este. Am rasturnat-o azi dimineata si am vazut cuva corodata. Si priza mi-a ars-o, cred ca deja ajungea apa la motor si facea scurt. Am incercat sa vad cata apa merge fara sa curga si de la cca 4 l in sus incepe sa curga. Acum, cuva nu se poate schimba? Daca stii unde se gaseste si cam cat ar costa. Multzam fain pt reply! :smile:
 
honoriuc, trebuie să cauţi la cei care asigură service la Ardo, înlocuirea cuvei necesită manoperă însemnată şi ar trebui să fie însoţită şi de schimbarea rulmenţilor, a furtunelor de cauciuc, a garniturii de hublou, în general nu prea merită dacă apelezi la service, nota de plată va fi încărcată. Vezi dacă îţi poate fi de ajutor site-ul www.masinidespălat.ro, precizez că nu am nimic în comun cu ei. Se mai poate incerca şi soluţia lipirii cuvei, care nu este o soluţie de durată, cu inconvenientele arătate mai sus. Asta poate să o încerci singur dacă ai abilităţi de bricoleur. Sau să găseşti vreun meseriaş dispus să o recondiţioneze. Succes în demersul tău.
 
Cum va spuneam, mi-am propus sa spal fara stoarcere din moment ce maisna incepea sa o ia prin casa la stoarcere. Zis si facut, pun sa spal, inchid butonul de stoarcere si stau linistita. Si..minune! aud storcatorul frumos, fara huruiala si masina cumintica la locul ei. Hmmm.. imi zic ca probabil butonul ptr stoarcere nu trebuia inchis ci deschis, asa ca il deschid, ca sa fiu eu mai sigura si linistita ca nu imi face vreo surpriza la stoarcere (ca v-am zis ca m-am speriat rau de tot atunci cand o luase prin bucatarie de mai avea putin si smulgea furtunul de conectare la apa). Deci, las butonul pe deschis, stoarce; inchid butonul, stoarce.. hmmm mare ciudatenie. Cred ca nu mai raspunde la comanda acel buton, nu-i asa? S-o fi dereglat de la zdruncinaturile alea zdravene? Ce sa zic, pe de o parte sunt multumita ca stoarce, pe de alta parte as fi vrut sa pot opri stoarcerea ca sa pot spala linistita. Asa stau cu emotii la fiecare spalare. Dar pun si eu mai putintele rufe, mai ales de bumbac, ca ma gandesc ca poate din cauza ca poate erau prea grele alea care le-am spalat atunci cand a fost intamplarea cu pricina, si saraca nu a mai putut sa le aseze uniform la stoarcere. Na.. o mai urmaresc sa vad ce are de gand. Pana atunci, toate cele bune si multumiri inca odata!
 
If it ain't broke, don't fix it. Noua comunitate de specialişti în maşini de spălat din .ro salută puncte-puncte :biggrin:
 
Uraaaa. s-a reparat masina

Capacul de la cuva avea gaura. Nu am gasit numai capac pt. Ardo A500 si a trebuit sa schimb si tamburul cu rulmenti si fulie, deci toata distractia m-a costat 186 lei, dar masina functioneaza acum! Daca are cineva nevoie de piesele scoase de pe masina, care nu sunt noi dar sunt OK, le dau ieftin, cu 30 lei sau cu altceva la schimb (o componenta de computer, etc).
 
Chiar sunt curios daca o sa-ti ofere cineva mai mult de o bere... :tongue:
 
Întrebarea mea nu are legătură (deocamdată) cu achiziţionarea unei maşini de spălat ci cu repararea ei. Aveţi idee la cine aş putea apela pentru repararea unei maşini de spălat Whirlpool FL5103? Se pare că are cuva descentrată, stoarcerea face un zgomot infernal, dacă o las mai mult de cîteva secunde sare din baie şi ajunge pe hol.
 
Ai încercat lista ce puncte de service Wirlpool? Pe site pretind că au o grămadă în București.
 
Back
Top