Cumpărare maşină de spălat

Usa de 57? Toate usile standard sunt de 90 sau 70 cm, cele de 70 fiind mai rare. Pe o usa de 57 as intra daca ma rotesc un pic si nu sunt deloc solid.
 
Din ce-am înţeles, se recomandă modele cu încărcare normală (nu pe sus), nu slim, cuvă inox. Mărcile indicate ar fi Gorenje, Zanussi, Bosch, Siemens, Electrolux (poate am scăpat ceva). Nu Whirlpool, Indesit, Ariston.
Bun asa, 3 din 4. :insane:
Eu am un Whirlpool AWT 2061, slim, cu incarcare verticala, cuva inox.
N-are decit 7 ani si nu i-am facut nicio verificare pina acu' si in afara de apa si detergenti a mai vazut din An in Paste cite o tura de Calgon.
Merge ca-n prima zi. Go figure!
 
Usa de 57? Toate usile standard sunt de 90 sau 70 cm, cele de 70 fiind mai rare. Pe o usa de 57 as intra daca ma rotesc un pic si nu sunt deloc solid.
La mine, uşile de la băi şi de la debara sunt < 60 cm. Noroc că nu suntem malaci. :smile:

burebista, în momentul de faţă, la noi în baie e un Whirlpool luat acum câţiva ani (2-3) second-hand. O avut ceva probleme, dar s-au reparat şi îşi face treaba. Cum zicea Quark mai sus, poate nici Whirlpool nu mai sunt ce-au fost. :smile: Oricum, io ziceam ce-a zis ăla de pe SP care părea a se pricepe.
 
Pana acum au cedat in timp urmatoarele produse Whirlpool (la babacii mei, eu nu umblu cu asa ceva): una bucata frigider (intai s-a ars compresorul, dupa aia s-a "copt" garnitura de cauciuc de la usa, ultima a cedat izolatia termica - face picaturi de apa in exterior, curge apa de pe el pe jos) - aruncat la gunoi, una bucata masina de spalat isteata rau - cedat de 2 ori rulmentii / simeringurile de la cuva, rupt garnitura de hublou, ultimul a cedat programatorul electronic, moment in care am zis PAS si la gunoi cu ea), hota / motor ars / PAS / la gunoi. Mentionez ca TOATE au cedat dupa ce au iesit din garantie.

Whirlpool rulz. Al douazecisitreisprezecela simt rulz. Leduri colorate rulz. :zbang:

Au trecut dupa aia pe Bosch si totul a revenit la normal. :smile:

Si eu am fost nevoit sa demontez capacul superior la spalatoreasa de rufe ca sa o pot baga in baie. Era cu cativa cm mai lata, pe oricare dintre laturi. Garantia nu se pierde, nu e nici un sigiliu pe acolo. Doua suruburi. Atat.
 
La mine, uşile de la băi şi de la debara sunt < 60 cm. Noroc că nu suntem malaci. :smile:
Macar tocul usii e usor demontabil? La mine se desface din 6 suruburi si iese afara, mai castig vreo 8-10 cm la nevoie.
 
Şi la mine ar fi demontabil. Cu dalta şi ciocanul. :smile:

Între timp, am fost la ceva firmă ce se ocupă cu service-ul pentru diverse mărci de maşini de spălat să-i întreb cum e cu demontatul măştii din faţă/spate. Au zis că se poate demonta masca, dar nu-i sigur că aşa o să intre maşina. Depinde de model.

În momentul de faţă, sunt cam în fundătură, pentru că am îndoieli că îmi va desface cineva în vreun magazin maşini de spălat să le măsor să văd dacă îmi intră în baie. :smile:
 
Pentru uşi înguste, ai două variante:
- o maşină de spălat cu încărcare pe deasupra, care poate fi suficient de îngustă cât să intre pe orice uşă;
- o maşină de spălat cu încărcare din laterală şi adâncime mică, gândită pentru bucătării şi băi cu spaţiu mic.

Dimensiunile le găseşti în manuale. Ambalarea lor e cu nişte polistirene mari pe muchii şi folie groasă de plastic, manualele sunt de obicei în cuvă la care se poate accede fără să dai jos polistirenele. Măsoară spaţiul şi mergi cu ruleta la tine la un magazin, nu-i nici o problemă să măsori exponatele sau să ceri catalog/manuale. Cel puţin în ţara din care provin nu este nici o problemă :smile:

Atenţie la capacul superior - în partea din spate, unele modele au capacul prelungit cât să acopere şi partea de căblăraie şi furtunuri, ca să nu poţi împinge maşina de spălat prea aproape de perete. Alte modele n-au această prelungire a capacului, şi trebuie să iei în considerare şi un minim de 5 centimetri pentru branşamente.

De demontat nu prea ai ce în afară de capacul superior, restul cutiei fiind rigidizată pentru a susţine cuva şi blocul din beton cu rol de stabilizare. Eu unul n-am văzut maşină de spălat căreia să-i poţi desface vreun alt perete decât capacul superior şi eventual un căpăcel ce acoperă un decupaj în spate, ca să ajungi la curea şi motor.
 
Whirlpool-ul meu cu incarcare verticala are o latime de ~41 cm, model AWT 5108/4 - 1000. Tin sa spun ca sunt foarte multumit de el. Il am de peste 4 ani de zile si isi face datoria ireprosabil.
 
intrebare

Am o masina de spalat second hand. Si totul parea sa fie ok pana ieri cand, la stoarcere a inceput pur si simplu sa umble prin casa. Si sarea de numa! M-am speriat groaznic. Ce credeti ca are? Am mai avut una inainte de asta, tot second (nemteasca, asta e italiana) si a mers super vreo doi ani. Pana a inceput si ea sa o ia razna prin casa. Am mai folosit-o jumate de ani dar fara stoarcere. Ca la spalare era ok dar nu mai foloseam stoarcerea. Aceeasi prb e si cu asta care n-o am decat de vreo saptamana. Pot sa spal la ea, dar nu indraznesc sa o mai dau pe stoarcere. Ce parere aveti? Va rog, un sfat!
 
Sfatul meu e sa-ti iei o masina noua, cu sh-urile m-am convins si eu de la un frigider. Cat dai pe ea atat te tine. Chiar, cat ai dat?
 
@Miha: te-ai gandit sa chemi pe cineva care se pricepe la masini de spalat? Parerea mea de nestiutor e ca problema e rezolvabila, poate doar s-a descentrat putin cuva sau ceva similar.
 
Nu am dat nimic pe ea. Mi-a trimis-o cineva din Italia. in ce priveste SH-urile si sotul meu e de aceeasi parere. Si noi ne-am lecuit odata cu un televizor. Dar daca asta am primit-o gratis...Ce mi se pare ciudat e ca ambele au cedat cu aceeasi problema. Dar prima macar am folosit-o de numa'. Si era mult mai veche. E drept ca la ultima spalare cand a luat-o prin casa de m-am speriat de moarte, aveam in ea un halat de baie si un prosop mare de baie. Ma gandesc ca ele fiind de bumbac si imbibate cu apa si fi fost mult mai grele decat era permis si chiar sa nu se fi aseza echilibrat in cuva la stoarcere. I'm so sad about this! Masina arata super si se vede ca a fost bine intretinuta si nu prea folosita. Sa mai incerc cu niste rufe mai usurele? Mi-e frica sincer, dar as vrea cumva sa o rezolv fara sa iau alta noua. Chiar nu-mi permit acum.
 
Ah, in cazul asta aproape ca merita sa te incurci. :biggrin:
E posibil sa fie ceva pe la sistemul de echilibrare sau sa se fi descentrat fulia de pe cuva.
 
Totusi a mai patit cineva asa? Sa-i sara masina de spalat de parca o trantea cineva. Eu o tin in bucatarie. Si cand a fost faza cu pricina ajunsese in mijlocul bucatariei de smulgea furtunul de conectare.

Si e rezolvabila problema?
 
Last edited by a moderator:
Eu cred ca da. La sistemul de echilirare ma gandesc la vreun arc rupt sau intins (mai degraba rupt). Daca e de la fulia de pe cuva, cumperi alta.
PS: Foloseste Edit post. :wink:
 
E o problema destul de comuna, au patit-o si ai mei (parca) la masina veche si a patit-o si masina unor prieteni exact cand eram la ei. Aceleasi simptome descrise de tine. Problema e sigur rezolvabila, cheama pe cineva care se ocupa cu asa ceva, cat poate sa coste doar sa se uite la ea?
 
Multumesc ptr indrumari! Mai e ceva ce nu v-am spus. Nefiind noua, cand a fost transportata nu avea sistemul ala de sustinere a cuvei. Credeti ca e si asta o cauza? Si daca e reparabila, se merita? Aveti vreo idee la cat ajunge? Ca daca e prea scump ma las pagubasa si le storc la mana pana oi avea bani sa-mi iau una noua. Thank you again!
 
O idee bună ar fi să verifici suprafaţa pe care e amplasată maşina de spălat. Alunecă omul pe gresie, ce să mai spunem de o maşină la 700-1000 rpm.
În acelaşi sens trebuie verificată şi verticalitatea maşinii (la ochi).
 
Back
Top