Cumpărare maşină de spălat

Din păcate, maşina nu mai are garanţie de vreo trei ani. Am să încerc la service-urile Wirlpool, sper să am noroc şi să nimeresc peste cine trebuie, am auzit destule păţanii neplăcute.
Mulţam de ajutor. :wink:
 
Stiti cumva ce as putea face ca sa dau jos tartrul de pe rezistentele masinii de spalat fara a o desface? Exista vreo solutie detartranta speciala pentru masini de spalat rufe? (in afara de Calgon la fiecare spalare :biggrin: )

Ieri am masurat temperatura apei la ceeea ce se presupune ca e cel mai fierbinte ciclu de spalare (aprox.95 C) si aveam 56 C.
 
Cu asta.
Citat de la doamna mea:
Ceva de la Sano. Am dat un program scurt de spalare fara evacuarea apei, am lasat pana dimineata si apoi am evacuat apa.
Tot ce stiu e ca rezultatele au fost vizibile. N-a scos tot dar in mod cert am vazut si teava p'acolo, nu numai calcar ca mai-nainte. :biggrin:
 
Calgon + un ciclu de spalare la 90 de grade. O data pe an ca in Bucuresti apa e ok ca duritate. La tine suna mai mult a termostat defect decat a depunere de calcar...
 
Folosesc Calgon la 2-3 spalari. Colega mea :biggrin: chiar spune ca cel mai bun detergent este Calgonul :smile:.

Daca termostatul este defect, poate sa incalzeasca totusi la 50 C?
 
Dacă foloseşti un detergent peste medie, are destul decalcifiant cât să nu-ţi mai trebuiască Calgon decât în caz de apă foarte proastă (pentru maşina de spălat). Altfel, nu cred că Calgonul e bun la îndepărtat depunerile din maşină, ci doar la a preveni depunerile; îţi trebuie ceva mai puternic ca să dai jos din piatră.
 
Toarna otet. Este suficient de acid cat sa reactioneze cu CaCO3 dar nu suficient de acid cat sa reactioneze cu metalul.
 
Am luat un detartrant special pt masini de spalat rufe de la Domo "Wpro", folosit conform instructiunilor, am castigat 10 grade C. Am spalat dupa aceea un set de lenjerie de pat, temperatura n-atrecut de 43 de grade de data acesta.

A.- am sa chem un meşter zilele astea, nasol e ca nu stiu niciunul in Iasi, sau
B.- back to topic cumpar masina noua, insa parca n-as vrea sa fiu asa "consumist" in vremuri de criza.

Multumesc tuturor pentru reply uri, revin cu amanunte.
 
Eu am fost şmecher şi pot branşa maşina de spălat atât la ţeava de apă rece cât şi la cea de apă caldă. Ideal ar fi să am două valve de presiune şi un robinet cu care să pot face amestecul la ce temperatură vreau, în loc să tot plimb furtunul. Apa caldă din reţea e mult mai ieftină la tonă decât încălzirea electrică a apei reci.
 
Rişti să arzi electrovalva de admisie dacă apa e fierbinte.
 
Eu spăl cu apă rece. Cel puțin vara. :smile:
La fiecare spălare folosesc Calgon și detergentul pe care îl folosesc are niște chestii împotriva depunerilor de calcar.

P. S. Pe la noi se găsesc detergenți lichizi?
 
La cât costă o cutie de Calgon, cu o medie de viaţă de 6-8 ani pentru maşina de spălat, banii ajung pentru o maşină nouă. Aşa că nu mă mai complic. Bine, eu nici nu spăl decât iarna şi doar rufele speciale la temperaturi mai mari de 30-40 grade.
 
whiskas,exagerezi cu Calgon-ul ăla, că doar nu speli cu apă minerală :smile:. În zonele montane ar fi probleme, dar nu în Iaşi sau Bucureşti...
 
În București eu fac periodic (6 luni) analize la apă, conținutul de Ca este la limita superioară.
 
Hm... in contradictie cu ce stiam eu (7dGH duritate apa in Bucuresti). Ce-ar fi sa cautam pe net niste cifre exacte?
 
O să găsești cifre diferite în funcție de sursă. Apa potabilă în București are cel puțin 3 surse diferite (Dâmbovița captată pe la Roșu și minim 2 captări subterane) și încă vreo câteva mii de puțuri de mică sau mare adâncime (15-400m), fiecare cu cifrele proprii. Mie îmi ies cifre diferite la același puț de adâncime la 6 luni diferență, dar întotdeauna pe limita maximă.
 
Revin eu cu cifrele exacte: AICI harta Bucurestiului si buletinele lunare de analiza. La mine - 43 - Piata Moghioros am 5.68 grade germane. Ceea ce conform urmatoarei scale inseamna apa soft.

Very soft: 0-70 ppm, 0-4 dGH
Soft: 70-140 ppm, 4-8 dGH
Slightly hard: 140-210 ppm, 8-12 dGH
Moderately hard: 210-320 ppm, 12-18 dGH
Hard: 320-530 ppm, 18-30 dGH
Very hard >530 ppm, >30 dGH
 
Dacă ești cuplat la ApaNova da, e bine. Eu nu sunt, până o să ajungă cu conducta până la mine folosesc forajul propriu și apa e dură (adâncime mică, vreo 40m).
 
Back
Top