Cumpăr procesor AM2

Status
Not open for further replies.

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Am nevoie pentru desktop-ul alor mei de un procesor ceva mai bun. Placa de bază e veche şi suportă doar AM2. Procesorul actual este un Sempron 2800+ (1.6GHz single core).

Placa de bază (e lista CPU Compatibility pe acolo). Placa a fost aleasă acum mult timp strict pentru dimensiunile sale (fostul meu NAS), între timp a primit alte întrebuinţări.
 
În primul rând ca să scap vreun forumist de chestii care-l încurcă (anunțul e pus doar aici), apoi pentru că nu se mai găsesc în magazinele uzuale, iar în magazinele pentru SH nu prea am găsit mare lucru. Caut ceva de maxim 200 de lei.
 
Eu am un procesor 4850e pe o placa AM2+, asta inseamna ca ti-ar merge. In schimb as putea lua alt procesor AM3 sa il pun tot pe placa aia. Nu prea am motive sa fac schimbul, dar daca ai nevoie si toata combinatia e valida atunci se poate rezolva.
 
Mulțumesc mult! Ar fi superb (TDP 45W), dar nu merită deranjul dacă nu vrei neapărat să-l schimbi. Știu că te interesează mai mult consumul/răcirea decât performanța la ăsta, și nu știu dacă AM3-urile de pe piață sunt la fel de bune (deși există și triple core energy-efficient acum). Dacă nu găsesc o soluție mai simplă (cineva care-l are deja desfăcut :smile: ) îți zic.
 
Eu am AM3. Este foarte rece. Acum, in timp ce navighez pe forumuri, sta la 19°C (carcasa deschisa) si in camera nu-i frig.
 
Marius temperatura la AMD-uri e orientativa. Alea 19C ar fi reale daca ai fo' 15C in camera.
Sorry de OT.
 
Daca sta la 19 grade inseamna ca in camera sunt cel putin cateva grade sub 19 grade, asta inseamna ca e cam frig daca nu esti fiu de urs polar. Si nu spune nimic despre TDP, daca ai in camera 2 grade poate avea si TDP de 125W si tot sta rece.

nu știu dacă AM3-urile de pe piață sunt la fel de bune (deși există și triple core energy-efficient acum).
Se pare ca exista cateva modele cu TDP tot de 45W, deci nu ar fi o mare problema in caz ca e nevoie.
 
Am instalat procesorul, impreuna cu Noctua de la burebista. Fanless intr-o carcasa aerisita doar de ventilatorul de la sursa, procesorul sta sub 50 de grade dupa cateva ore de prime.

Multumesc inca o data. Closed.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top