Cumpar FM tuner

radul

Membru Senior
Ma mananca ca pe maimute, probabil ca sunt singurul care mai asculta radio la birou in FM si nu internet radio, totusi, 849 de lei cel mai ieftin receiver stereo si 959 cel mai ieftin tuner mi se pare chiar mult.

Deci:

Daca aveti asa ceva prin debarale si vreti sa vindeti dati-mi de stire.
Daca vedeti ceva ce chiar merita cumparat pe audioweb sau alte situri de vechituri, dati-mi si mie de veste, vad tot felul de cutii pe acolo la 150 - 200 de lei, insa nu stiu ce sa aleg.

(As vrea Yamaha pt. ca poate ca exista o cat de mica sansa sa mearga cu telecomanada de la amplificatorul cu care am sa-l imperechez - Yamaha A-S 500 - insa pot trai si cu 2 telecomenzi pe birou, deci nu e obligatoriu Yamaha )
 
Daca il imperecheaza cu Yamaha A-S 500, banuiesc ca e nevoie de un standalone de 43.5cm latime, culoare neagra. Problematica e partea cu telecomanda. Cele clasice nu au asa ceva, iar cele moderne (cu telecomanda) au performante mai modeste, pentru ca RDS si d'aia zgomot mai mare.

Eu as cauta ceva clasic, chiar fara telecomanda, Kenwood, Sansui, Technics, poate Onkyo, mimim 20 de memorii (asta e valabil in Buch. unde nu mai e loc sa arunci un ac intre posturile de radio). :smile: Conteaza enorm vanzatorul.
 
Exact, stand alone, multumesc, clasic, chiar fara telecomanda, iar vanzatorul bineinteles ca e important, de aceaa am pus anunt pe xf.ro.
 
Din pacate nu am mai vazut asa ceva din liceu, cand aveam un coleg cu tatal medic la Municipal si cu o linie Hi-Fi acasa compusa din vreo 5-6 elemente distincte, gen FM tuner, egalizator, player de CD, player de Laserdisc, casetofon si pickup. Si AdLib, ca asta se inventase pe vremea aia.

Am intrebat pentru ca m-a bagat in ceata expresia "la birou", credeam ca e la serviciu si nu stiu multi oameni care isi iau o linie Hi-Fi la serviciu.
 
E la serviciu, din fericire nu lucrez in "cubicule" sau open space, din nefericire trebuie sa lucrez in fiecare zi, altfel 959 lei nu mi s-ar fi parut mult.
 
Te rog sa ne tii la curent cu lupta pentru tuner. :smile: E un subiect de care chiar sunt interesat / atasat.
 
Cred ca ma las păgubaș. Nu am cunostintele necesare, astfel încât sa ma asigur ca nu iar vreo plasa - pe cat se poate omenește prevedea! Am luat legatura cu ceva samsari de electronice, totul e ca nou, functionare perfecta etc. texte de bazar, care ma fac sa ma gandesc ca mai bine mai astept vreo oferta la cele noi.
 
Presupunand ca iei teapa (desi poti sa soliciti o garantie, ceva gen sa-l returnezi daca nu iti place), risti MULT mai putini bani decat in cazul goretex. :biggrin: Eu pot de ex. sa-ti recomand un model, dar nu stiu daca il gasesti in acest moment la noi.
 
Mda, fericitule, tu macar gasesti, eu trebuie sa imi construiesc singur aparatul de care am nevoie... :frown:
 
In continuare piticii nu-mi dau pace si dupa ceva experiente cu un produs second hand, care au dus la returnarea sa, am vazut la emag oferta la Yamaha RS201.
Yamaha RS 201 e un receiver stereo ieftin, mai ieftin decat un tuner low end Yamaha!

E vreo problema daca folosesc out de la RS 201 si amplific cu AS 500 ? Exista vreun risc pentru RS 201 daca merge in .."gol" si folosesc doar partea de tuner?

Merita RS201 764 lei vs Yamaha T-S500 959 lei? Mai precis merita sa fac acrobatia asta, care-mi lasa 200 de lei in portofel, sau mai mult imi bat cuie in talpa?
 
Pai si cum anume poti folosi RS 201 doar ca tuner? Nu vad sa aiba iesiri pasive pre-out sau vreo alta solutie de output care sa intre apoi in alt amplificator.
 
Văd că există REC out, teoretic poți să-l ții cu volumul la minim (mai sigur: la minim și legat la niște difuzoare mici și ineficiente) și să folosești ieșirea aia ca line out.

Cu mențiunea că în cazul ăsta ar fi foarte bine să nu funcționeze telecomanda de la amplificator și pentru receiver, pentru că, în funcție de ce protecții are amplificatorul din el, poți să-l arzi.
 
Last edited:
Pai si cum anume poti folosi RS 201 doar ca tuner?
Exact asta era intrebarea, daca pot si daca da, cum?
Pot folosi fara nicio restrictie din cele descrise de Miahi mai sus iesirea din imagine?
 

Attachments

  • Yhout.JPG
    Yhout.JPG
    69.9 KB · Views: 22
Nu stiu daca prin iesirea aia poate scoate si receptia de tuner radio, sau numai semnalul primit de pe alte linii. Rasfoieste manualul pentru a fi sigur inainte de a da banul.

In alta ordine de idei, pe radio FM nu cred ca vor fi cine stie ce diferente audio intre asta si A-S500. :smile:
 
Multumesc Cosmin, manualul e cam subtire si nu da prea multe explicatii:
upload_2015-4-2_16-56-1.pngupload_2015-4-2_16-56-52.png

Stiu ca nu ar fi mare diferenta, insa as fi vrut sa le folosesc pe amandoua, atat R- S201 cat si A- S500 cu aceeasi pereche de boxe. In fine, nu ma leg la cap cu R-S201, am sa iau T-S500 poate vine vreo oferta la avstore si gata!
Multumesc tuturor!
 
Back
Top