Criza - v-a afectat? O simtiti macar?

În perioada următoare vreau să-mi cumpăr maşină. Nu vă spun modelul, aşa că nu insistaţi. :tongue:
Întrebarea este: acum sau mai aştept? Având în vedere situaţia economică actuală în care prognozele sunt din ce în ce mai "vesele" sunt tentat să mai aştept, mai ales că şi vânzările de automobile noi au scăzut foarte mult. Deci posibil ca pe viitor să fie reduceri mai mari şi negocieri mai la sânge cu dealerii chinuiţi de un orizont sumbru.
Însă ar mai fi şi extrema cealaltă unde leul se duce la vale, euro creşte şi nu câştig nimic, calculul se face din euro în lei la cursul zilei. Aş fi dispus să amâm momentul până în iarnă, ianuarie-februarie dacă aş şti că rezolv ceva. Oricum durează ceva livrarea (cel puţin o lună) iar ca să o comand acum şi să o ridic în plină iarnă nu mă încălzeşte cu nimic, mai ales că n-am de gând să circul cu ea până nu-i fac rodajul, şi iarna pe zăpadă nu prea e vreme de plimbat cu maşina.
 
Dacă e mașină de import (că durează o lună livrarea) cursul RON/EUR lucrează în defavoarea ta, iar în țările cu apă caldă unde se fabrică mașinilea astea criza s-a înmuiat, nu prea văd o creștere a discounturilor. Nu zic că e o idee bună să cumperi o mașină, doar că momentul pare a fi mai bun decât peste 9 luni dacă ai banii în lei și cam la fel de prost dacă îi ai în Euro.
 
Nu e Dacie. Probabil Renault, nouă.
Nu zic că e o idee bună să cumperi o mașină, doar că momentul pare a fi mai bun decât peste 9 luni dacă ai banii în lei și cam la fel de prost dacă îi ai în Euro.
Nu înţeleg ce vrei să spui.
 
Nu înţeleg ce vrei să spui.
Ai deja banii sau faci credit? Daca ai deja banii si ii ai in lei, foloseste leii acum cat mai valoreaza ceva. Daca ai banii si sunt Euro, ori ca iei acum ori ca iei in jumatate de an sau un an e acelasi lucru.

Dar daca nu ai banii si vrei neaparat sa iei credit, ia-l in lei. Daca il iei in Euro cand s-o devaloriza leul o sa dai acatiste si nu o sa stii pe unde sa scoti camasa ca sa platesti un credit care tocmai a crescut cu 10%.
 
Reducerile la autoturismele de import sunt mai substantiale la exemplarele de pe stoc. Daca se aduce pe comanda, discountul e mai mic.

Daca ai banii cash, poti incerca sa iei ceva de pe stoc, care iti place mult si la care poti negocia. Daca faci credit, te sfatuiesc sa cantatresti cu atentie decizia (ai intradevar nevoie de masina?) si sa iei ceva care sa-ti satisfaca aceasta nevoie, fara a fi extravagant, in ideea de a te imprumuta cat mai putin de la banca.
 
Cash, euro, fără credit, doar nu-s nebun să-mi leg bolovanul băncii de picioare, mai ales în vremurile astea tulburi. :smile: Voi lua ce au pe stoc doar dacă au opţiunile şi culoarea pe care o vreau, altfel dau comandă. Nu-s aşa disperat, am cu ce mă deplasa până atunci.

Tot un fel de dacie ii si renaultu.
Aproximativ. Dacia e Renault, Renault nu e Dacia. :wink:
Oricum nu contează ce obiecţii aveţi referitor la model, de aia nici nu voiam să vă spun. Şi nici nu vă mai dau detalii până nu cumpăr. :biggrin:
 
Dacă vrei să îţi iei maşină, pune mâna şi studiază piaţa. Cum am găsit eu prin februarie - martie Citroen C4 cu 11200 EUR cu tot cu TVA şi dotări excelente (ergo fuck Renault şi căruţele lor overpriced), a fost foarte bine. Nu te arunca la marcă, eu eram cât pe-aci să iau Grande Punto - maşină foarte bună - tot cam în aceeaşi bani - dar C4 e totuşi mai mare şi era mai mult spre ce doream eu, inclusiv ca şi culoare - sobră, business-like. Nu contează marca, ci contează să-ţi ofere cât mai mult în bugetul tău, iar Renault is overpriced. Cam ca Dacia, aşa :biggrin:
 
Masinile nefiind un bun (asa de) speculativ, sperantele tale oportuniste de asteptare ar avea ca rezultat niste bani de seminte. Deci take your time, si iesirea din criza se va face în rastimp lung, lung.

Uite, prietenul de deasupra a gasit o solutie inedita si fantastica, imposibil de conceput de catre un om lipsit de geniu, si ne-a oferit-o pe tava (tnx mare guru) : sa studiezi piata. :biggrin:
 
Nu iau în calcul marca și modelul mașinii, nu contează aproape deloc (dacă nu e SUV, că atunci contează: prețul petrolului o să mai crească), ci poziționarea în curba crizei (aproape de fund, deci nu mă mai aștept la reduceri) și la cursul RON-EUR din primăvară. Dacă ai Euro nu contează, dacă ai lei cumpără acum, asta era ideea.
 
Crezi că toată lumea face asta în mod curent? Unii au un depozit în lei la termen (dobânda mai mare) și nu umblă la el. Se întâmplă.
 
O simt acuma fwtu-le mama lor de bandiţi...3.91 lei litrul de motorină şi 10 lei pachetul de ţigări? Mai puneţi accize pe curve şi în ziua următoare îmi angajez lunetist. De la moldoveni, că acolo taxele-s mai mici. :mad:
 
O simt acuma fwtu-le mama lor de bandiţi...3.91 lei litrul de motorină şi 10 lei pachetul de ţigări? Mai puneţi accize pe curve şi în ziua următoare îmi angajez lunetist. De la moldoveni, că acolo taxele-s mai mici. :mad:

Pe-aci e 4.07 RON, respectiv 10.2 RON, oți fi voi mai aproape de contrabandiști :biggrin:

Partea proastă nu e că-s prețurile mari, în Europa sunt 5-6 EUR/pachet țigările, ci că salariile sunt ce rahat turcesc. Eu voi avea înscris pe contract <200EUR/lună, gg me.
 
Back
Top